Гестационен диабет - тема 5

• 31 780
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Аз все още не спазвам режим, храня си се главно въглехидратно и кетони в урината също имам от близо две седмици вече... КЗ на гладно е 3.6, 4.7, 4.9. След две седмици ще правя обременяване. И аз много ги мисля тия кетони...
Ти защо ще правиш обременяване...КЗ изглежда добре...или имаше показания на ехографа....не си спомням какво си писала..и аз така много ги мислех и даже ги изследвам всяка сутрин в къщи...все пак това е ацетон...но и ендо и АГ по ЗК казаха да не им обръщам внимание...момичета се включиха със съвети да пия много течности и чай от шипка...чистел кетоните и това ще пробвам
Всичко е в норми и килограмите, които качвам и водите и всичко. Имам препоръка, защото преди да забременея измериха инсулин на горна граница. Сега го проследих, вече беше 18 от горна 25.

# 91
Той май инсулина не се гледа при бременност,защото така или иначе се покачва...а аз седмица преди да почна да вдигам КЗ над 5 сутрин имах изследван гликиран хемоглобин и беше 4.6,а инсулина беше малко под 7,хома индекс 1.6...но ето че има проблем

# 92
Според Начев КЗ на гладно и преди хранене трябва да е до 6 . Моята е 5,7 , рядко съм виждала 6 ( 2-3 пъти) . И не говорим за лекарства и др. След хранене трябва да е до 8 . Дали защото съм с доста килограми вповече (около 20 кг) ми дава по високи нива…
Гликираният хемоглобин ми беше паднал след диетата и е около 5,3.  В интернет срещнах до 7 за добре контролиран гест. диабет.
Според Начев метформин би изписал в краен случай, ако не понасям инсулин. Някои изписват метформин и все пак още не е проучван в дългосрочен план. Той пречи и на усвояването на б12 и други витамини ( май витД , не помня вече)
А при мен при бебето не се виждат особени отклонения , нито във водите. И съм -3 кг от забременяването, вече почвам 8-ми месец.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 10:30 от Nunni

# 93
И аз за последния месец съм качила 400гр...долу горе толкова е качило и бебето...иначе от началото на бременността до сега съм + 10кг..

# 94
И аз за последния месец съм качила 400гр...долу горе толкова е качило и бебето...иначе от началото на бременността до сега съм + 10кг..
Аз защото съм с повече кг и за това не качвам, имам да свалвм доста …. Явно сега приемам по малко калории.
Иначе 10 кг си е ок да качиш. Зависи си от началното тегло.
При предишната бременност пак свалях и накрая качих около 5-6 кг. Но след раждането , докато кърмя качих + 10. Сега се плаша от този период … ще трябва ограничения.

# 95
  • София
На Начев не му стиска да изписва метформин защото не е официално разрешен при бременни в България, обсъждала съм го с него, даже ми призна че да, знае че в чужбина се изписва на бременнни и че влияе добре и за забременяване (сваля инсулина и подобрява качеството на яйцеклетките) и че високия инсулин в първия триместър в вреден за плода и трябва да се пие. От 32ра се изписва метформин без проблем, аз предпочитам метформина (ХР) пред инсулина. Много е висока 6 за на гладно, мен лично ми е казвал преди 8г да държа бременнна до 5.2, как изведнъж е вдигнал границата 😁. Иначе за б12 при мен не го е свалял метформина а го пия от години.

# 96
Метформин съм пила с първата си бременност до края на 4 месец заради ИР открита преди това не е имало проблем но тогава пък нямах ГД ...

# 97
  • София
И аз така, и този път пих до 12та седмица но уви развих ГД. Според ендото не е трябвало да го спирам ама аз на своя глава не се консултирах с нея. Тя самата каза че с втората бременност е развила още в 9та седмица ГД

# 98
Как го ядете този тахан?Поръчах да ми вземат и ми донесоха някакъв пълнозърнест сусамов тахан и като го кусах щях да повърна...

# 99
Аз го ям с плодове.

# 100
Как го ядете този тахан?Поръчах да ми вземат и ми донесоха някакъв пълнозърнест сусамов тахан и като го кусах щях да повърна...

а бадемов или лешников? Аз купувам по 1 кг кутия и за 1 месец ми стига - смесвам го със скир и така го ям иначе

# 101
Тази сутрин 6.7 на гладно...дали може да е от Инфлуцид,тонзилотрен и ангин Хил които смуках снощи по някое време като се събудих,защото нещо настивам и ужасно ми пари на носоглътката...те са сладки и сигурно има захар в тях ..такава стойност не бях виждала

# 102
Според мен е напълно възможно. Аз за това пия само парацетамол, биозин мама и сега както гърлото ме боли АГ каза, че мога да смуча всичко за гърло но аз гледам чай с лимон да правя и инхалации с физ. р-р ако много ме стяга тантум верде пръскам.

# 103
  • София
Напълно е възможно. Има пастили без захар, питай в аптеката, в Софармаси със сигурност има

# 104
Ще питам днес...те тези които смуках са едни малки хомеопатични ,които са ужасно сладки и според мен са пълни със захар или някакви подсладители...те всички хомеопатични са така

Общи условия

Активация на акаунт