Гестационен диабет - тема 5

• 31 756
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
А бяхте ли на инсулин или само диета? Направих ги инжекциите, но май  да направя една консултация. Със завишени околоплодни гд следствие гд  и може би няма да е зле.

Здравейте, момичета. Да ви попитам, случайно слагали ли сте вие инжекции флостерон за дробчетата на бебчо? Изписаха ми ги като превантивна мярка ако тръгне преждевременно, но разбирам че се отразява на КЗ и се надявам да споделите опит Heart
На мен ми слагаха в 7-ми месец. Вдигна ми се повечко захарта до 8,6 някъде на първи час.  За 1-2 дни се вдига захарта. Др Начев каза, да не меря тогава, че се очаква и Аг-то не се притесни. После си беше , както обикновенно при мен. Аз имах проблем само с висока сутришна 5.6-6 , другите ми бяха в норма.
В болницата само ми беше по-сложно с подходяща храна.

Последна редакция: пн, 09 дек 2024, 08:34 от InYan238

# 691
А бяхте ли на инсулин или само диета? Направих ги инжекциите, но май  да направя една консултация. Със завишени околоплодни гд следствие гд  и може би няма да е зле.

Здравейте, момичета. Да ви попитам, случайно слагали ли сте вие инжекции флостерон за дробчетата на бебчо? Изписаха ми ги като превантивна мярка ако тръгне преждевременно, но разбирам че се отразява на КЗ и се надявам да споделите опит Heart
На мен ми слагаха в 7-ми месец. Вдигна ми се повечко захарта до 8,6 някъде на първи час.  За 1-2 дни се вдига захарта. Др Начев каза, да не меря тогава, че се очаква и Аг-то не се притесни. После си беше , както обикновенно при мен. Аз имах проблем само с висока сутришна 5.6-6 , другите ми бяха в норма.
Аз бях при Начев и следихме сутринндо 6 глюкоза и след 1 час до 7,8-8 . Проблемът ми беше първа сутришна глюкоза. Иначе бебето беше ок и водите .
Аз имах разширена шийка и серклаж и само лежах от 6-ти месец - без движение след храна ( минимално) И в крайна сметка бебето до последно не тръгна - имах секцио 7 дни преди термин. Но нямах контракции. Аз взимах доста магнерот, омега и пробиотик за бременни ( оптибак)
Иначе май още деня след инжекциите захарта се нормализира. Др. Нашар от Токуда ми каза, че повече я притеснява ниска захар, отколкото  захар около5,5-  6.

# 692
Много благодаря за информацията! Днес сутринта ми беше последната инжекция и реших да видя все пак как се отразява. Цял ден не мръдна от 6 - 6.2. Дано утре се стабилизира да не се шашкам.

Иначе и аз бях при Начев на една консултация. До сега със диета си ми беше в норми. Със контракции съм но не чести и завишени води. Дано утре видя други числа, ако не ще скокна да го видя, нямам му тел да питам, не знам дали така процедира.

Аз бях при Начев и следихме сутринндо 6 глюкоза и след 1 час до 7,8-8 . Проблемът ми беше първа сутришна глюкоза. Иначе бебето беше ок и водите .
Аз имах разширена шийка и серклаж и само лежах от 6-ти месец - без движение след храна ( минимално) И в крайна сметка бебето до последно не тръгна - имах секцио 7 дни преди термин. Но нямах контракции. Аз взимах доста магнерот, омега и пробиотик за бременни ( оптибак)
Иначе май още деня след инжекциите захарта се нормализира. Др. Нашар от Токуда ми каза, че повече я притеснява ниска захар, отколкото  захар около5,5-  6.

# 693
Аз имам един въпрос: има ли някоя дама, която е била с увеличено количество води поради ГД и след регулиране на глюкозата, дългосрочно с диета да се е нормализирало количеството на водите?
И ако да, колко време ви отне този процес?

# 694
Моите за 2 месеца не мръднаха

Аз имам един въпрос: има ли някоя дама, която е била с увеличено количество води поради ГД и след регулиране на глюкозата, дългосрочно с диета да се е нормализирало количеството на водите?

# 695
  • София

Да при мен. Бяха на горна граница и след месец вече бяха в норма

# 696
Здравейте, момичета!

Днес за първи път един час след хранене измерих стойности 7.1/6.9. Обикновено закусвам почти без въглехидрати и стойностите са стигали най- много до 6.4 и то по-рядко… бях забравила да си купя яйца вчера и тази сутрин закусих с безглутенови палачинки (които си имат въглехидрати). Дали е от това, според Вас? Знам, че трябва да са до 7.8 след хранене, но ми е притеснено, защото за първи път се случват такива стойности.

# 697
Според мен е нормално, така са моите наблюдения че въглехидрати сутрин вдигат повечко захарта. Ще видиш че утре след яйцата всичко ще е наред и няма да е пак към 7.0 както и днес след другите хранения не вярвам да видиш високи ст-ти Hug И все пак щом не е над 7.8 всичко е ок си мисля аз

Здравейте, момичета!

Днес за първи път един час след хранене измерих стойности 7.1/6.9. Обикновено закусвам почти без въглехидрати и стойностите са стигали най- много до 6.4 и то по-рядко… бях забравила да си купя яйца вчера и тази сутрин закусих с безглутенови палачинки (които си имат въглехидрати). Дали е от това, според Вас? Знам, че трябва да са до 7.8 след хранене, но ми е притеснено, защото за първи път се случват такива стойности.

# 698
Според мен е нормално, така са моите наблюдения че въглехидрати сутрин вдигат повечко захарта. Ще видиш че утре след яйцата всичко ще е наред и няма да е пак към 7.0 както и днес след другите хранения не вярвам да видиш високи ст-ти Hug И все пак щом не е над 7.8 всичко е ок си мисля аз

Здравейте, момичета!

Благодаря, дай Боже! Поуспокоих се. 🤗

# 699
Здравейте, днес си направих ОГТТ поради увеличено количество води и по-голямо коремче на бебо. За 2/3 стойности съм сигурна, че са окей. Единствено на първия час видях информация за различни референтни стойности. На повечето места пише до 10, но видях инфо и до 7,8 . Разбира се, ще се консултирам и с лекар.
На гладно- 4,23
60мин - 8,33 - питането ми е за тази стойност. Добра ли е или гранична?
120мин - 4,85

# 700
Д-р  Начев би казал, че няма гестационен диабет, доколкото разбрах границата в 10 на 60 мин.

# 701
  • София
Здравейте, днес си направих ОГТТ поради увеличено количество води и по-голямо коремче на бебо. За 2/3 стойности съм сигурна, че са окей. Единствено на първия час видях информация за различни референтни стойности. На повечето места пише до 10, но видях инфо и до 7,8 . Разбира се, ще се консултирам и с лекар.
На гладно- 4,23
60мин - 8,33 - питането ми е за тази стойност. Добра ли е или гранична?
120мин - 4,85
Добра ви е стойността на първи час след обременяването. Стойността 7,8 е максималната, която трябва да се допуска 1 час след разумно здравословно хранене по време на бременност. 100 гр глюкоза или 2 парчета торта наведнъж не е разумно хранене нито за бременна, нито за небременна - това е обременяване на организма - натоварваме го прекомерно, за да видим как ще се справи. Заради голямото количество глюкоза, с която тялото трябва да се справи при ОГТТ, стойността, която е допустима на първи час при обременяване, е по-висока от тази, към която трябва да се придържа бременната жена ежедневно при адекватна диета, съобразена със състоянието ѝ.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 20:57 от *Lorena*

# 702
Здравейте,може ли помощ
 бременна съм в 29та седмица пуснах обременяване с глюкоза днес. На лекар съм чак другата седмица
Добре ли са резултатите 🌸☺
Гликирания хемоглобин е 4,93

Моля някой да ме успокои ☺☺☺

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 13:11 от Kriistiina

# 703
Здравейте, моля за препоръка за ендокринолог за гр. София ( без Начев) за консултация  във връзка с притесненията ми относно ГД. Преди да забременея нямах ИР, липидния профил и гликирания хемоглобин също ми бяха с добри стойности, но забременях с наднормено тегло и много се притеснявам от евентуалното развитие на ГД. Иска ми се са взема подходящи мерки от рано. В 12г.с съм в момента. Тъй като вече поотминава непрестанното прилошаване, обмислям да започна по-ниско въглехидратен режим, тъй като до момента на бременността успях само въглехидрати да ям.

# 704
Д-р Яначкова препоръчвам за ГД

Общи условия

Активация на акаунт