Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 175
  • 746
  •   2
Отговори
# 150
Атопичния дерматит, не се ли появяваше пак от алергия. Мойте имаха като малки.
И аз съм алергична и таткото, така че и мойте са предрасположени.

При нас е тежко, вируса май не е бил вирус, а от тъпата ваксина и температурата. Защото им мина необичайно бързо.

Обаче направо ме съсипват, не спят нощем, будят се един друг и направо е ужас, на Яна ѝ боцка първия кътник. Снощи ги сложих по рано за нощен сън, защото много им се спеше и през деня дрямката беше по рано, та в 20:30 заспаха, след един час Яна се събуди със зверко реване, съответно по нея и Сами и така не успях да ги приспя до 00:30, след което Сами се събуди 6 пъти до сутринта, рев, направо истеричен, гласа му падаше от пищене, преграхваше. Направо ужас. Няма успокоение, давах мляко, мазах с гел, нищо не го успокояваше.

Последна редакция: пт, 13 окт 2023, 14:12 от Lizi:) :)

# 151
Благодаря, момичета, днес взех четка на Нордикс, хареса я и даже се среса с нея 😆 Пастата е елмекс, нея взимам от самото начало, пак тук някой я беше препоръчал. Орехче, при нас вечерният ритуал е пиенето на АМ, изпива го гушната и веднага я слагам в кошарата, тя си знае какво следва. За следобедния сън често пускам "Лече Буболече"  от поредицата "Приказки по ноти", има ги в ютуб, на Любовче действа много добре, успокоява и я приспива.

# 152
Леле ама това лече буболече, много яко, сега го пуснах, те умряха от кеф, Сами като чу "люли люли" и отиде да си люля люлката, като започва да пее се изправят до мен като сурикати и двамата . Joy

За заспиването, Яна заспива като си смуче одеалото, а Сами му давам играчка кола и си върти колелата или мляко вечер, напоследък не искат да заспиват на тъмно реват и последните два дни заспиват на светната лампа, като изляза трябва да взема една нощна лампа, но кой знае кога ще се случи.
Сами свикна последните дни, че го взимам нощем при мен на спалнята е сега е борба, не иска в леглото си. Когато не иска да заспи го взимам до мен и разказвам приказка на ухо и заспива. При Яна одеалото върши прекрасна работа.

# 153
Взех и аз такава палатка,излезе ми във фейсбук намаление и мисля,че си струваха парите на Вики много му харесва

# 154
  • Бургас / Славейков
Ради много е хубава палатката ,нооо вече няма място за нея.За заспиването продължавам си по стария начин още от 6м.май сме така.Следобеден сън в 13ч.слагам нощницата,вода ,биба и после тупам по дупето и заспива.Така е и вечерта не пие мляко .На обяд заспива за 5мин .Вечер по вече време се приспиваме 15мин ,20.Буди се за да пие вода и пак ляга.Но има вечери ,като преди два дни будува 2ч.И накрая склоних и го взех при нас.Заспа веднага.Имаше пълнолуние и на него и мен ми влияе,или е било от зъбите .Давах и гел.

# 155
Момичета вчера взех обувки на децата на Колев и Колев, на Яна стелка 14,2см и опира палеца, а Колев и колев не продават по големи за прохождане, моля кажете марка която има по голям размер за прохождане!
Явно Яна ще е с голям крак, като моя, на Сами дори са му леко големи със стелка 14,2 см (номер 22)

Милото знам, че ти доста търси обувки, дано си видяла от кое има по голямо.

При нас продължава да е страшно положението, Сами цяла нощ реве, няма успокояване с нищо, направо е преграхнал. На всичкото отгоре явно се е на акал сутринта и не съм видяла, защото съм спала и сега е много подсечен.

Последна редакция: сб, 14 окт 2023, 14:56 от Lizi:) :)

# 156
Момичета вчера взех обувки на децата на Колев и Колев, на Яна стелка 14,2см и опира палеца, а Колев и колев не продават по големи за прохождане, моля кажете марка която има по голям размер за прохождане!
Явно Яна ще е с голям крак, като моя, на Сами дори са му леко големи със стелка 14,2 см (номер 22)

Лизи аз гледах на Геокс и Биомеханикс преидмно. От тях има.Иначе и Примиджи имат по-големи номера. DD степ също.Колко сантиметра е крачето и? Мериш ли правилно? Тази стелка 14,2  е за краче до 13,5 см.

# 157
Не съм ѝ измерила крачето, просто пробвах обувките и видях че опира палчето. Ще го измеря.
Някой знае ли в мол Парадайс дали продават детски обувки, на тези марки, в понеделник съм на преглед там и ако знаете някое магазинче кажете. Най добре е да пробва, защото крака ѝ е мега слаб, тези на колев и колев и бяха много широки, но къси.

Лизи аз гледах на Геокс и Биомеханикс преидмно. От тях има.Иначе и Примиджи имат по-големи номера. DD степ също.Колко сантиметра е крачето и? Мериш ли правилно? Тази стелка 14,2  е за краче до 13,5 см.

# 158
Лизи още ли са болни ? Вики е с хрема от 2 дни и буквално се буди нощем на 20-30 м и реве ,че не може да диша явно 😐 но все пак се радвам,че е хрема а не е нещо за болница отново 🙏

# 159
Лизи ако се вади стелката на обувката ще е добре. Така ще наложиш крачето върху стелката и ще видиш колко място има. На Биомеханикс примерно стелката е 13.6 за краче 12 см. На Геокс в момента,които съм взела са 14 см . Плами е с краче 12.2см . Ако стелката ти е 14.2 см и щом и опира пръстчето,то значи че малката е с 14см краче,което си е наистина доста☺. Ако е голяма обувката крачето отива напред. Премери старателно☺

# 160
Да, малки са си е отвсякъде, гледах и от зад и отпред, отвсякъде упира крака  Joy 
Трябва да премеря крачето, но тя изпада в истерия като тръгна да пробвам нещо или да го меря... Та после пак ще пробвам. Иначе съм продавала и детски обувки, много деца съм обула, но тия мойте много странни крака имат (Joy като мойте) , друго си е да мериш на чуждо дете, като си непознат, някак седи мирно Joy

Ради, мойте бяха с температура два дни, разстройство един ден и Яна с повръщане два дни, всичко мина от раз, според мен беше от ваксината за морбили, някой път като вдигат температура, получават от нея разстройство, а на Яна повръщането започна точно след един ориз с домати, заради рефлукса не трябва да давам домати, ама реших че вече им няма нищо и май ѝ раздразних стомаха. Сами не е повръщал и бяха весели, не изглеждаха болни, Сами само в единия ден, в който имаше температура беше крив и това е. Яна все едно нищо ѝ нямаше, дори с температура.

Лизи ако се вади стелката на обувката ще е добре. Така ще наложиш крачето върху стелката и ще видиш колко място има. На Биомеханикс примерно стелката е 13.6 за краче 12 см. На Геокс в момента,които съм взела са 14 см . Плами е с краче 12.2см . Ако стелката ти е 14.2 см и щом и опира пръстчето,то значи че малката е с 14см краче,което си е наистина доста☺. Ако е голяма обувката крачето отива напред. Премери старателно☺

# 161
В Парадайс има магазин 1001-пантофки ( продавам Biomechabics) и магазин на Колев&Колев. В магазин CCC-също има хубави детски обувки. За други не се сещам, но може и да има.

Мия зъбите с четка на Curaprox, и паста на Nordics. Харесва й, даже сама хваща четката и се опитва да търка зъбите, но на практика само я гризе 😄.

# 162
Момичета днес прочетох в една статия,че данъчното облекчение за 2023г ще е 900 лв за дете. Някоя попадала ли е на такава информация или е някаква лъжа? То има доста време като цяло😂

# 163
Милото, в сайта на НОИ пише, че е 600 лв, не бих се доверила на други източници. Дано го променят, ама при приет бюджет надали.
И аз щях да кажа за 1001 пантофки в Парадайс, иначе на нас ортопедът ни препоръча Биомеханикс, Примиджи, Суперфит и Фродо за обувки за прохождане, мисля че всички имат по-големи номера.
Ние днес взехме пантофки за вътре на Ави, спряхме се на Бефадо, с дишаща подметка, подсилена пета, много, много ми харесват.
Нашият "ритуал" за приспиване е гушкане, ако ѝ се скача малко "кеч", и я приспивам с люшкане на крака или тупане по дупето. Ако отнеме повечко време, ММ я взема на ръце да я поунесе. Винаги заспива на нашата спалня и я местим като си лягаме ние. Миналата вечер реших да ѝ почета приказка, веднага стана, хвана книжката, започна да я размята.. не е готова 😃 преди пеех приспивни песнички, но напоследък става да танцува и да ми пляска 😃 за това приспивам в пълно мълчание.
И ние имаме палатката, тунела и басейна, бяха ни подарък за рождения ден, но понеже заемат половин стая, оставихме само палатката с топките. Като застуди и започнем да прекарваме повече време вкъщи пак ще изкарам тунела.

# 164
Милото, в сайта на НОИ пише, че е 600 лв, не бих се доверила на други източници. Дано го променят, ама при приет бюджет надали.
И аз щях да кажа за 1001 пантофки в Парадайс, иначе на нас ортопедът ни препоръча Биомеханикс, Примиджи, Суперфит и Фродо за обувки за прохождане, мисля че всички имат по-големи номера.
Ние днес взехме пантофки за вътре на Ави, спряхме се на Бефадо, с дишаща подметка, подсилена пета, много, много ми харесват.
Нашият "ритуал" за приспиване е гушкане, ако ѝ се скача малко "кеч", и я приспивам с люшкане на крака или тупане по дупето. Ако отнеме повечко време, ММ я взема на ръце да я поунесе. Винаги заспива на нашата спалня и я местим като си лягаме ние. Миналата вечер реших да ѝ почета приказка, веднага стана, хвана книжката, започна да я размята.. не е готова 😃 преди пеех приспивни песнички, но напоследък става да танцува и да ми пляска 😃 за това приспивам в пълно мълчание.
И ние имаме палатката, тунела и басейна, бяха ни подарък за рождения ден, но понеже заемат половин стая, оставихме само палатката с топките. Като застуди и започнем да прекарваме повече време вкъщи пак ще изкарам тунела.
Да пише 600 лв,но е за доходите за 2022г. За 2023 четох,че искат да е 900 лв, при доход 9000лв за година на родителя който кандидатства. Ще видим декември какво ще решат☺
Когато можеш качи пантофките да ги видя,но ако може снимай отдолу подметката. Аз мисля май по бабешката с терлици да я карам. Тя постоянно ходи из нас и се притеснвам с тези пантофки. Иначе имаме едни,но са и големи и съответно не ги носи. Много се двоумя дали да вземам☺

Общи условия

Активация на акаунт