Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 14)

• 18 210
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
Аз днес останових ,че моя син много добре и стабилно си ходи. Бяхме на вън и го държах отзад за якето той си мислеше,че го държа а аз просто държах якето и така 10 минути си ходеше даже в тревата влезе където е неравно там малко се затрудни де ,но общо взето може да си ходи ,но не знам защо все търси ръката ми и не се пуска сам ,някакви идеи как да го науча да ходи без да иска да го държа ?
Зъбите пробиха и както си мислех господина взе да яде ,даже яде днес след обяда и плодове грозде и банан . Харесва му да яде с вилицата ,ще му взимам и аз от тренировачните прибори само да намеря нещо бюджетно
Орехче много ги благодаря наистина за идеята да му правя домашни кебапчета със зеленчуци ❤️ направих и се харесаха,яде с удоволствие

Последна редакция: пт, 10 ное 2023, 20:27 от Radii :)

# 631
Радвам се , че съм успяла да помогна, Ради!
Сам ще се пусне ,не се притеснявай.При нас пък е обратното.Цяло лято тичаше сама,не даваше да я държим, а откакто махнах количката и излизаме повече пеша я водя за ръка и сега понякога като я пусна се сърди, не иска да върви без да я държа.Нещо като навик и става.Но всичко е на периоди според мен.
Аз днес в крайна сметка я приспах в 15 :15ч  .

# 632
Ще се пусне. И при нас беше така много дълго време. Някои деца просто са по-смели и самостоятелни и се пускат дори да не могат да ходят толкова добре.

# 633
Пламинго честита да ти е Вики. Нека бъде  здрава и все така игрива. Да бъде също така най-послушаната кака за Мишето😍
Ради,честит именник и на теб! Нека и той е здрав и игрив.
Весел празник ☺

# 634
Мило благодаря ти много ❤️

# 635
Ехоо, къде се загубихте ?
Днес сефтосахме новите обувки.В крайна сметка взехме Понки.Доволна съм.

Какво друго да кажа....два дена малката заспива "на обяд" единия ден в 15 и нещо часа , другия ден в 16 и нещо, после ляга късно, днес се надявам навреме да я приспя и да влезем пак в ритъм.
Иначе има нови думи в репертоара - кит, жаба и дете 🥰
Купихме и неплъзгаща подложка и ще почваме да я къпем права евентуално.
А и днес видях една идея за игра вкъщи - нареждат се празни бутилки като кегли и се събарят с топка.Ще съберем тия дни шишета и ще пробваме.

# 636
Вики днес се задави с пуканка,попринцип си ги яде ,но не знам какво стана,че я глътна цяла. Устните му посиняха,плачеше обърнах го надолу и тупах по гърба ,но не се получи накрая макар да знам,че не бива му бръкнах в гърлото и я извадих иначе трябваше да гледам как се задушава,буквално виждах как вече е мъртав 😳 много се изплаших,за първи път се дави с каквото и да било надявам се и да ни е последен

# 637
  • Варна
Уауу, ужас, Ради! Много травмиращо, добре че всичко е наред Sad И дано не се повтаря!

Пуканките са в топ храните за задаване, не се дават на малки деца, като ядки, цяло грозде и подобни. По-добре не му давай Simple Smile Аз като възрастен бих се задавила, камо ли дете без кътници. Много са опасни.

Радвам се, че всичко е наред, но сигурно много си се изплашила.

Орехче, обувките са супер! Ооо, готино и за това за баня, откъде ще купуваш, ние няколко пъти я къпем права и накрая сяда и си играе с водата, ама е опасно така без подложка реално.

# 638
При Ава сополът, който беше изчезнал за ден-два се върна.. зелен. Странното е, че тече само едната ноздра, другата сякаш е на друг нос 🙄 хубавото е, че започна спокойно да приема инхалациите, преди се дереше. Пускаме ѝ нещо детско на телевизора, осъзнахме, че крайностите не са ок и не се втелясваме за 10 минути, по време на които детето си седи спокойно и му правим инхалацията. Иначе изби 12ти зъб, следват уж най-тежките - кучешки и кътници, ще ги видим как ще е.
И аз поръчах зимни обувки на Ави, ботушки на Primigi с вълна отвътре.
И решихме (тоест аз реших 😃) освен леглото да ѝ направим и стаята с кът за игра и четене, реално ще купим един скрин от ИКЕА. Гардероба ще го оставим по натам, леглото ѝ ще има две огромни чекмеджета, които ще са напълно достатъчни за сега. Обсебила съм се сега за декориране на детската стая и кътовете, събирам идеи в Pinterest в свободното си време 😃

# 639
Със сигурност това му беше последната пуканка за в близките 7-8 г

# 640
Аз също разглеждах оналайн Понки,но се отказах,заради братовчедка ми. Според нея са твърди и тежки. Насочила съм се към Примиджи,Lasocki или Геокс,но ще изчакам още малко. Не ми се иска да вземам Биомеханикс вече,понеже са си цена,а крачетата растат бързо,но ще видим какво ще реша☺

Ангелова консултирай се с педиатъра ако прецени да пуснете един секрет. Принципно при баткото зеленият сопол доста често е бил бактерия,но пък при вас може и да не е.

Пламена е къпя права в банята от началото на лятото. Какви са тези подложки за баня? Не съм чувала за тях.🙄 Тя си стои права и не сяда. Много и харесва. Главата дава назад и я мием без проблем.
Ради ужасно е това което сте преживели,но пуканки наистина въобще не е удачно да се дават на бебе. Важното е че всичко е преминало бързо и Вики е добре. Ще имаш вече едно наум за пуканките.

# 641
Моя мъж държеше да му вземем едни ботушки на найк тип апрески,но на мен не ми се дават 200 лв за обувки,които ще носи 2 месеца за това ще премине с босите кецове на Колев и колев,които са мноого дебели вътре с някаква вълна ,не очаквах,че ще са толкова дебели,което ми харесва. Нашия още не е проходил 🤷‍♀️
Относно къпането прав при нас няма да стане скоро,защото той много обича да седи във водата и да си играе с разни играчки ,пробвала съм да го къпя така,но той кляка да шляпа във водата такаче нека си седи в коритото.
Не знаех,че не се дават пуканки,той си ги яде много добре ,но напоследък каточели се пробвя да гълта без да дъвче. От сега ще съм внимателна с всяка хапка храна ,защото просто беше ужасно преживяване ,ръцете ми 10 м не спираха да треперят и само повтарях на детото спокойно нищо няма ,не знам него ли се опитвах да успокоя иле по скоро себе си 😶

# 642
Да уточним първо за пуканки (от царевица) ли става въпрос или "пуканки" тип царевични и пшенични пръчици.
Важното е ,че си се справила със ситуацията,но ако даваш истински пуканки наистина е опасно.
За подложката за къпане- най - обикновена подложка против хлъзгане е, като долната част на килим, някои хора си сушат чиниите на такива , аз я купих от Пепко,но ги продават и на метър,както мушамите
Нещо такова
.И Ади обича да се плацика, плицка, или там,както се казва,  но за мен вече е голяма за корито/вана.Или не чак толкова,но ми е хамалогия да го вадя, мия и така  ,за наше улеснение го мисля.
За обувките - понеже са подарък от баща ми и му показвам какво съм купила, той пита не и ли тежат?Изглеждат масивни и тежки ,но всъщност не са,изобщо.

# 643
Да уточним първо за пуканки (от царевица) ли става въпрос или "пуканки" тип царевични и пшенични пръчици.
Важното е ,че си се справила със ситуацията,но ако даваш истински пуканки наистина е опасно.
За подложката за къпане- най - обикновена подложка против хлъзгане е, като долната част на килим, някои хора си сушат чиниите на такива , аз я купих от Пепко,но ги продават и на метър,както мушамите
Нещо такова
.И Ади обича да се плацика, плицка, или там,както се казва,  но за мен вече е голяма за корито/вана.Или не чак толкова,но ми е хамалогия да го вадя, мия и така  ,за наше улеснение го мисля.
За обувките - понеже са подарък от баща ми и му показвам какво съм купила, той пита не и ли тежат?Изглеждат масивни и тежки ,но всъщност не са,изобщо.
Еха,въобще не знаех за тези подложки,че вършат работа и за това. Те много от зимните модели на всички марки обувки изглеждат тежки,но може би на живо ще е друго. Важното е да са удобни на детето

# 644
  • Велико Търново
Аз отдавна не съм влизала и ще започна малко по- отдалеч.

Вики и тя не прояви интерес към дъската за рисуване, дава аз да рисувам и после само ми дърпа химикалката 😃.

Започна вече да се радва на гърнето като го види, стои на него, но нищо не прави..

Лизи, благодаря за линка, Вики  слуша с интерес и се смя, а аз като чета ми дърпа книжките.

И при нас все гледа къде да се кетри, макар че няма много места, за сега любимото е на облегалката на дивана. Като я видя отгоре седнала и да подскача или по- лошото да я видя изправена и настръхвам. Отдолу е плочки и не ми се мисли.

Ради, Вики преди се будеше към 7 часа и много не беше за една дрямка. От скоро се буди около 9 часа и на обяд давам да хапне и я слагам към 13 часа да си легне, ако е закусила късно и не иска обяд хапва след като стане.

Онзи ден сутринта стана към 7 часа, не спря да се дере от рев, и добре че беше баща ѝ да каже че искала мляко. Направо не можах да повярвам.. после спа до към 9 и 30.

Сега е на тема шкафове, отваря единия със зимнината и вади бурканите, доста е внимателна, но на тези плочки трябва само леко да ги чукнеш и се чупят . Веднъж един буркан се гътна от около 10 см , и се пръсна.

Милото, много благодаря! Да са ни здрави и щастливи дечицата!
Плами кога празнува имен ден, то през годината има поне 5-6 имени дни.

Ради, направо си е за плашене! Дано никога повече не ви се случва!

Ангелова, дано да не е бактерия и бързо да се изчисти!

Вики я къпем изправена във ваната, играе си с играчките само когато се къпят с баща си. През останалото време я къпем права набързо, и тя помага като загребва вода и си търка тялото 🤣.

Май ще я почват кучешките, понякога отказва да яде. Мисс, при Божко трудно ли избиха? Чувала съм, че са най болезнени.

Общи условия

Активация на акаунт