С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 097
  • 471
  •   2
Отговори
# 390
Демек, ако чистиш и осигуряваш храната вкъщи, а той плаща сметките си в много губеща позиция , така ли ?
А почивките и пътуванията кой трябва да плаща ?
Леле, добре, че не сме толкова дребнави, че не знам как ще се живее.

# 391
  • Швейцария
И при нас е така. Аз върша домакинската работа и не си давам много зор, а ММ плаща всичко. Моите пари или си ги спестявам или ги харча за себе си. Сега се е запънал и каза, че няма да даде пари за ботокс, понеже били хвърлени пари на вятъра. Ми да не дава, аз имам.

# 392
  • Пловдив
Демек, ако чистиш и осигуряваш храната вкъщи, а той плаща сметките си в много губеща позиция , така ли ?
Да, в губеща си. За почивките и пътуванията - зависи къде се пътува, не е едно и също в Трявна, или в Тайланд.

# 393
Дали Трявна или Тайланд, дали тока или пазара, дали ботокса или подаръците, когато има разбирателство и съгласие от двете страни, губещи няма.
Който има повече- той дава повече.

# 394
  • Пловдив
Сега какво очакваш да ти кажа? Че имам сериозни проблеми в брака си, защото си гледам интереса ли? Не, нямам сериозни. Не мога да кажа, че всичко е идеално, на първо място аз не съм лесен човек.

# 395
Да, в губеща си. За почивките и пътуванията - зависи къде се пътува, не е едно и също в Трявна, или в Тайланд.

С чистенето не е по-различно. Не всеки оставя кочина след себе си, и съответно не е задължително да има много за чистене. Да не говорим, че не сме в средновековието, имаме роботи за почистване, съдомиялни, перални, сушилни и всякакви удобства.

# 396
  • Пловдив
А-ха. Имам всичко - робот, съдомиялна, пералня, сушилня. И робот за прозорци пробвах. Но за всичко си трябва РЪКА. Да хване, да разпредели прането, да го пусне. Семейство от типа на моето е на две перални на ден. При 5-10 душа на ден колко често се налага да се мие банята? Всичко е лесно докато са двама възрастни, които не се крайни мърлячи и ходят по цял ден на работа. 2-3 перални на седмица не тежат. При 2-3 на ден.... к'во да ви кажа..... аз да не съм добрата домакинска фея?!!?!?!?

За готвенето да не отварям дума, че е тъжна история у нас.

# 397
Янтра, никой не те пита за у вас, пък и за съфорумските домакинства. Хайде да престанем вече да четем опитите ти да оправяш чужди сметки. Досадно е, освен че е извън темата.

# 398
Аз бих предпочела да плащам, пък той да чисти Grinning
Но знам че някои жени им е приятно и няма лошо

Всъщност храна и сметки е доста пари, доста повече от жена да почиства и е добра сделка

# 399
  • Пловдив
Абе не знам, за Пловдив за чистене на 100 квадрата апартамент искат 150 лв на посещение, за около 4 часа. И не подреждали, само чистели. Мхм.

Янтра, никой не те пита за у вас, пък и за съфорумските домакинства. Хайде да престанем вече да четем опитите ти да оправяш чужди сметки. Досадно е, освен че е извън темата.
На практика ме питат. Поставена е тема за обсъждане и аз си обсъждам.

Последна редакция: ср, 17 дек 2025, 22:41 от Янтра

# 400
А-ха. Имам всичко - робот, съдомиялна, пералня, сушилня. И робот за прозорци пробвах. Но за всичко си трябва РЪКА. Да хване, да разпредели прането, да го пусне. Семейство от типа на моето е на две перални на ден. При 5-10 душа на ден колко често се налага да се мие банята? Всичко е лесно докато са двама възрастни, които не се крайни мърлячи и ходят по цял ден на работа. 2-3 перални на седмица не тежат. При 2-3 на ден.... к'во да ви кажа..... аз да не съм добрата домакинска фея?!!?!?!?

Ако децата ти не са малки и съответно неспособни да поемат определени домакински задачи, не ми е ясно каква е драмата с прането конкретно? Да си извадят дрехите от сушилнята и да си ги сгънат и подредят в гардеробите, ръцете ли ще им окапят? Прането може да се разпределя в отделни кошове, така няма нужда да ровиш и търсиш преди да пуснеш пералня? Би следвало големи деца като минимум да си поддържат стаите чисти и изрядни, а в общите помещения да оставят както са намерили (чисто). Ако от време на време и вземат да свършат по нещо, не виждам каква е разликата с възрастен или откъде идва много допълнителна работа във връзка с чистенето? Това, че мъжът не пипа не означава, че само жената слугува и на порасналите си деца?!

# 401
  • София
Ами ако слугува на порасналия си мъж, може и да значи.

# 402
Аз пък да. Но очаквам други неща.

Е, и аз очаквам страшно много други неща 😃 просто не ги плащам с това да му слугувам.

# 403
Значи той ще плаща сметките с общите пари, които така или иначе са и мои, щом са негови, а само аз ще чистя

# 404
  • Пловдив

Ако децата ти не са малки и съответно неспособни да поемат определени домакински задачи, не ми е ясно каква е драмата с прането конкретно? Да си извадят дрехите от сушилнята и да си ги сгънат и подредят в гардеробите, ръцете ли ще им окапят? Прането може да се разпределя в отделни кошове, така няма нужда да ровиш и търсиш преди да пуснеш пералня? Би следвало големи деца като минимум да си поддържат стаите чисти и изрядни, а в общите помещения да оставят както са намерили (чисто). Ако от време на време и вземат да свършат по нещо, не виждам каква е разликата с възрастен или откъде идва много допълнителна работа във връзка с чистенето? Това, че мъжът не пипа не означава, че само жената слугува и на порасналите си деца?!
Ти предлагаш жената, тоест аз да извършва домакинска работа, децата, в моя случай момчета и млади мъже, също да извършват домакинска работа, а мъжът не?!!?! У нас всички, и мъж, и деца, и жена горе-долу сме си разпределели задачите. Обаче по каква логика мъжете докато са млади мъже трябва да си разтребват стаите, пускат миялни, перални и сушилни, а като се оженят - оппа, жената да го върши?! Защото тя какво е, прислуга?

Общи условия

Активация на акаунт