С какво ви дразнят мъжете /тема №13/

• 39 315
  • 471
  •   1
Отговори
# 450
  • Пловдив
Ами няма се това предвид изобщо. Казва се - всички трябва да поддържат чисто, без изключение. За децата се даде пример, че няма да им стане нещо ако си приберат изпраните дрехи в гардероба. Да, аз не виждам драма да направят това вместо да висят на телефоните, докато баща им, който плаща всички сметки, е на работа и жена му сгъне гащите, вместо да го чака вечерта да си го свърши сам. Все пак с тази жена са се разбрали, че в замяна на финансовата част тя го разтоварва от домакински задължения. И те двамата са окей с това.
Страхотно. Много яко. Обаче, дори когато съм си стояла у нас и моя мъж ме е издържал пак е помагал и е имал домашни задължения. Сега, когато и аз работя колкото неговите часове, сходен тип работа, въпреки, че не съм с неговите доходи - ДЕЛИМ си задълженията. Няма тук помага, живеем всички заедно, с него делим задълженията и децата помагат и им делегираме какво да свършват.

# 451
Янтра, това е чудесно, което казваш. Дано повече мъже проявяват това уважение към жените си. Аз не споря с теб, просто се опитвам да обясня, че други модели за други хора също работят и че ако те са си доволни няма нужда да се опитваме да ги убеждаваме, че тяхното е грешно. Да се покаже друга гледна точка винаги е полезно, който е отворен за нея ще си прецени дали е приложима в личния му случай.

И съм много съгласна с теб, че ако примерно двамата работите еднакво много, независимо от дохода, би следвало домашните задължения да се делят. Не си по-малко изморен само защото ти е по-малка заплатата. Но не всеки го вижда по този начин. Важното е и двамата да са съгласни с уговорката, каквато и да е тя.

# 452
  • Пловдив
Да те препратя ли към мястото, където майка на три деца беше доволна, доволна от мъжа си докато не установи, че е недоволна? И не, не съм аз, моите деца не са точно "деца" вече.

О, аз забравих - нали темата е за оплаквания от мъжете. Аз идвах да се оплаквам. Моя е пипнал ново странно хоби. Сдобил се е с 5-6 кошера. Докарал ги е на вилата, пръснал ги е на поляната и ме кани да си ги гледкаме заедно. Пък аз "много те обичам нали, ама новите ти пчели не ги обичам, някак не сме си близки с тях, пък и не искам да се сближаваме".

# 453
  • София
...

Иначе естествено, че е обидно да ти се каже, че ще чистиш, защото си жената в отношенията (случвало ми се е в предишна връзка).
А за мен е точно толкова обидно да се каже "Ще чистиш, защото плащам". Господар -прислуга.

Не знам защо толкова пъти пишеш,  че са големи хора и сами избират отношения си. Грам не споря за това - напълно съгласна съм даже.

# 454
...

Иначе естествено, че е обидно да ти се каже, че ще чистиш, защото си жената в отношенията (случвало ми се е в предишна връзка).
А за мен е точно толкова обидно да се каже "Ще чистиш, защото плащам". Господар -прислуга.

Така е, но ако правилно съм разбрала не се е случило това. Някъде на предните страници една потребителка каза, че така са се разбрали и нея това я устройва. Никой не ѝ е казал, че ще чисти, защото нещо си. Към този пост отнасям коментарите си. На нея ѝ се отговори, че това било глупаво и лоша сделка, защото в нечие домакинство нещата стоят по друг начин ???

# 455
Малко за сменя посоката на разговор,

Много мразя мъже, които уж са съгласни с теб, но вигани имат "по-добро" предложение.

Имах приятел, който ми беше направил забележка, че си купувам крушки с топла светлина за дома ми, бялата била по- добра, че якето ми е широко и не топлело, че пия кафе следобед, че в метрото стоя до вратата и прочее глупости. Не си налагаше мнението, но винаги идваше коментар...

В онзи момент аз живеех от повече от 10г сама, а той с родителите си.

# 456
  • Пловдив
...

Така е, но ако правилно съм разбрала не се е случило това. Някъде на предните страници една потребителка каза, че така са се разбрали и нея това я устройва. Никой не ѝ е казал, че ще чисти, защото нещо си. Към този пост отнасям коментарите си. На нея ѝ се отговори, че това било глупаво и лоша сделка, защото в нечие домакинство нещата стоят по друг начин ???
Да, продължавам да твърдя, че е глупаво. Затова задавах въпроси, нищо, че ме обвинихте, че ровя. ГЛУПАВО Е да си в тотална зависимост от мъж. Хайде, обичате се и няма да те зареже за друга, но в живота всичко се случва и утре може да го бутне кола на улицата. Как ще се издържаш и как ще издържаш евентуално децата?

# 457
  • София

...
Значи пак да напиша, че никъде не съм отричала, че това е личен избор и не знам защо подчертаваш за пореден път, че някой го е избрал сам.

За мен принципът "Х плаща, У чисти" е подходящ за служебни отношения между работодател и чистачка, а не за лични отношения между съпруг и съпруга. Второто, за мен, е обидно, независимо, че е личен избор. Пак да напиша – никъде не отричам, че е личен избор.

# 458
Янтра, тя написа, че работи и има доход, но мъжът ѝ печели повече и предпочита да разполага изцяло с личния си доход и са се разбрали тя да поеме домакинската работа, докато той плаща. Това не означава автоматично, че тя не може да си позволи да се издържа самостоятелно. Не е споменавано нищо конкретно, за да стигнем до това заключение.

Миленака, Бях останала с впечатление, че нещо не сме се разбрали или говорим за различни ситуации, защото “ще чистиш, защото плащам” не е въобще същата ситуация като “съгласни сме и двамата, че аз ще чистя, а той ще плаща.”

# 459
  • Пловдив
Е, аз исках да разбера и разпитвах, пък "ровела съм". Е как да разбера?!

Миленака, Бях останала с впечатление, че нещо не сме се разбрали или говорим за различни ситуации, защото “ще чистиш, защото плащам” не е въобще същата ситуация като “съгласни сме и двамата, че аз ще чистя, а той ще плаща.”
Зависи как е поставено. Но някои жени са смачкани от родните си семейства още.

# 460
  • София
Скрит текст:
Янтра, тя написа, че работи и има доход, но мъжът ѝ печели повече и предпочита да разполага изцяло с личния си доход и са се разбрали тя да поеме домакинската работа, докато той плаща. Това не означава автоматично, че тя не може да си позволи да се издържа самостоятелно. Не е споменавано нищо конкретно, за да стигнем до това заключение.
Не говоря конкретно за съфорумката, а общо за "Ще чистиш, защото плащам/Ще чистя, защото плаща".

# 461
Разбира се, че и от семейството се насажда слугинския модел. Особено предните поколения все натискаха/т момичетата да се учат да чистят, готвят и да се въртят на пета на мъжчетата. Мен майка ми ме беше питала, дали съм събрала багажа на мъжа ми, преди пътуване. Беше изумена, как той сам ще го събира.
За щастие, в днешните поколения виждам, че започва изкореняване на този модел, бавно, но се случват нещата.

# 462
Аз отговорих на случай на друга съфорумка, която обяснява, че тя върши цялата работа вкъщи, пък явно сметките се делят. За мен лично това си е безплатна прислужница и казах как е при нас. Ако нейният мъж не иска да пипва вкъщи, да поеме поне разходите. Моят мъж не ми е заповядал ти чистиш, аз плащам. Още от началото, преди да станем гаджета, винаги беше джентълмен, водеше ме по почивки, организираше срещи и винаги плащаше, като заживяхме заедно продължи да покрива всички разходи, аз съответно реших да поема домакинските задължения, а не някой да плаща, а аз да си клатя краката. Работя, имам си спестявания, та и да стане нещо, мога да си тръгна спокойно.

# 463
На мен самата идея не ми харесва от друга гледна точка.
Ако и двамата работят стандартно 8-9 часа, и той след работа си почива, а тя шета и гледа децата...не е ли малко неуважителнон, дори той да плаща, да няма желание да помогне на жена си?

Времето за себе си е супер ценен ресурс

# 464
Firebird, евала за търпението да обясняваш и обясняваш. Аз не бих могла.
В живия живот пък не бих останала приятелка с жена, която не може да разбере, че изборите на хората могат да са различни от нейния и пак да са щастливи.

Общи условия

Активация на акаунт