Термин юни 2024

• 44 032
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
Unbreakable_flower Трета бременност ми е и никога досега не съм пускала нито ЧХГ, нито прогестерон или други хормони. Доктора ми също не ми е искал, един и същи ме следи. С първото дете отидох скоро след теста. Вижда се мехурчето и общо взето това е. С второто поизчаках директно за сърчице. Сега мислех да отида по-рано, но си записах за 06.11, когато ще съм 8+3г.с. Така, че може би около 6г.с. не е лошо да отскочиш

Тази нощ 2 часа не съм спала от гадене. Пих вода с лимон, смуках бонбонки.Не знам защо му казват сутрешно гадене, при мен винаги е било вечер и нощем.

Ами аз си записах вече час за този четвъртък Rolling Eyes Дали да го отменя? Както казах по-горе, аз самата нямам идея в коя седмица съм, но приложението на телефона казва 5та Grinning

# 166
VaniaKОколо 5г.с. този път. С първата бременност май изобщо не ми се гадеше, ама не помня много. С втората пак, около 5-6 седмица.

Unbreakable_flower Ако искаш да ти потвърдят просто, че се вижда мехурчето и има бременност, отиди. Казвам ти го с идеята да знаеш каква информация ще получиш. Аз нямах търпение с първото и изобщо не ме интересуваше в коя седмица съм Grinning

# 167
VaniaKОколо 5г.с. този път. С първата бременност май изобщо не ми се гадеше, ама не помня много. С втората пак, около 5-6 седмица.

Unbreakable_flower Ако искаш да ти потвърдят просто, че се вижда мехурчето и има бременност, отиди. Казвам ти го с идеята да знаеш каква информация ще получиш. Аз нямах търпение с първото и изобщо не ме интересуваше в коя седмица съм Grinning

Общо взето да. Отивам за потвърждение и също така , гледам че всички пиете някакви витамини и добавки, та да ми каже, ако имам нужда от нещо подобно.
Имам и друг въпрос. Ходя на народни танци от 3 години, предполагам мога да продължа да ходя въпреки положителния тест? Все пак не вдигам камъни, а танцувам? Хем така си казвам, хем пък ме е страх да не направя някое бела Rolling Eyes Някакъв съвет?

# 168
Unbreakable_flower, имай предвид, че на мен в 5та нищо не успяха да ми потвърдят дори. Не пречи да отидеш, но имай предвид, че зависи от много неща дали изобщо нещо ще се види - дали не е била късна О, апаратура и т.н. Мисълта ми е да не се стресираш. Simple Smile
Иначе моята АГ пък нищо не ми каза за витамини, само за фолиевата да я продължавам и тироксина за TSH. Каза ми да се пазя много от вируси и ако искам да си взема биозин мама за всеки случай и това е.
За танците... не се наемам с мнение. Grinning

# 169
  • София

И аз сега спрях цигарите ама за съжаление без гадене, а на инат и все още си ги мисля понякога.
Момичета, тази сънливост постоянна имате ли я и кога ще се наспим и ще мине?

И аз ги спрях (пуших вейп), не ми се пуши вече, само на моменти, но това ядене много ме притеснява. Преди да забременея бях свикнала да фаствам ежедневно 18/6 и първото ми ядене беше около 13:30-14ч. Обаче сега се налага да закусвам, иначе ми прималява. После обяд, вечеря.. междинни похапвания .. ужас! И няма как да туширам този апетит с цигара! На кантара съм по 15 пъти на ден, а съм едва 6-та седмица. Вече се моля поне лекичко да започне да ми се гади, за да огранича малко яденето. Вие къде се следите? Аз още не съм се ориентирала, засега ходя в Адела.  А кафе пиете ли?

# 170

И аз сега спрях цигарите ама за съжаление без гадене, а на инат и все още си ги мисля понякога.
Момичета, тази сънливост постоянна имате ли я и кога ще се наспим и ще мине?

И аз ги спрях (пуших вейп), не ми се пуши вече, само на моменти, но това ядене много ме притеснява. Преди да забременея бях свикнала да фаствам ежедневно 18/6 и първото ми ядене беше около 13:30-14ч. Обаче сега се налага да закусвам, иначе ми прималява. После обяд, вечеря.. междинни похапвания .. ужас! И няма как да туширам този апетит с цигара! На кантара съм по 15 пъти на ден, а съм едва 6-та седмица. Вече се моля поне лекичко да започне да ми се гади, за да огранича малко яденето. Вие къде се следите? Аз още не съм се ориентирала, засега ходя в Адела.  А кафе пиете ли?

Аз лично пия. По едно кафе на ден. Понякога сменям с безкофеиново, днес например беше такова, но не мисля, че една чаша кафе би била толкова страшна.

# 171
Unbreakable_flower, на мен ми се струва, че народните танци са твърде интензивни, но най-добре попитай доктора в четвъртък. Фолиевата си е задължителна заради спина бифида така, че можеш веднага да я започнеш. Аз съм с абофолик мета, в него има и Б-комплекс, който подпомага и имунитета и това да нямаш резки промени в настроението. Б12 е важен за доизносване на плода до края. Чакаме отчет в четвъртък Simple Smile

Дария_90 и аз пия по 1, бяха 3 така, че съм победила себе си в кратък срок. Сега и на пътеката ако започна да се качвам, ще е чудо! За апетита не мога да те посъветвам, аз винаги отслабвам в първите месеци, защото все ми е едно никакво- гади ми се, не ми се яде. Следя се при Александър Кобаков в МБАЛ Св.София. И предните 2 бременности бях при него. Много обмислям раждане в Токуда основно заради неонатологията, но още не съм взела окончателно решение.

# 172
Аз съм с много лошо мнение от две познати за Токуда. На едната казаха, че бебето ще е с много голяма глава, а на другата пак беше нещо подобно (не са ми много близки, за да ги питам). И двете родиха здрави и нормални деца. Първата отказа да ражда при тях. Втората все пак поиска да ражда там и имаше проблеми при раждането, много нисък пулс, беше припаднала. Кошмарно раждане. Може и да не са виновни те, но аз не бих рискувала. Аз за сега съм се насочила към Щерев. Записах си час, но чак за 15.11. Не знам как ще изчакам до тогава.

# 173
Момичета имаме си и вайбър група, където сме си активни. Ако някой има желание и ѝ е по-удобно там може да пише 😊

# 174
Да, разбрахме, че има вайбър група. На мен не ми е удобно. Имам без това много чат групи, а и ходя още на работа и ще се разсейвам повече. На мен тук ми е по-удобно и ще се радвам, ако темата не умре. Така могат да влезнат да прочетат и други, които те първа очакват двете черти. Дали края на Юни или началото на Юли, не е голяма разлика. Аз смятам да прочета Майската тема и ако тази замре, ще се насоча там, защото са много активни. За момента вайбър не ми е опция.

# 175
Аз съм с много лошо мнение от две познати за Токуда. На едната казаха, че бебето ще е с много голяма глава, а на другата пак беше нещо подобно (не са ми много близки, за да ги питам). И двете родиха здрави и нормални деца. Първата отказа да ражда при тях. Втората все пак поиска да ражда там и имаше проблеми при раждането, много нисък пулс, беше припаднала. Кошмарно раждане. Може и да не са виновни те, но аз не бих рискувала. Аз за сега съм се насочила към Щерев. Записах си час, но чак за 15.11. Не знам как ще изчакам до тогава.

Ох, да и една позната засякох предния път там, която пък какво я бяха правили не знам, ама беше загубила много кръв по време на секцио. А моя доктор ги прави отлично цезаровите- винаги добре изчистено, няма гной, белезите тънки, загуба на кръв до 500мл. Анестезиолога също е перфектен. Втория път ме боля глава де, но пък при слагането нищо не се усеща. Второто ми дете обаче спря да диша 30 минути след като се роди и викаха линейка от Токуда, защото те нямат неонатология. И докторите там бяха като от друга планета. Едно, че ми оправиха детето за 9 дни, но отношението към нас, търпението, възможността да давам кърма, която те да съхраняват и да я хранят с нея, отделно след като се посъвзе ходех да я кърмя, за което си има стая. Една нощ им се обадих в 2 часа да им кажа нещо и никой даже не ми се развика. И жлъчката ми оперираха там и мога само суперлативи да редя. Ох, не знам- ще говоря с Кобаков, той все пак знае какво стана и ще го мислим заедно.

И аз се чувствам комфортно тук Heart

# 176
Отделно и от първа ръка за Токуда. Мъжа ми беше за изрязване на бенка, която беше леко разранена. Беше при уж най-добрия професор. След 2 дни отива с температура и те му казват, че най-вероятно е случайно, но за всеки случай ще му изпишат антибиотик. Представяте ли си? Режат ви и не ви изписват антибиотик от първия ден?? В следствие на това конците му не хванаха и се наложи раната да зараства сама. Около 5-6 месеца съм го превързвала всеки ден по два пъти. Сега има ужасен белег, но поне е на гърба. Знам, че няма общо с родилното отделение, но след тези случки не мога да отида в Токуда по никакъв повод. И ме хваща бяс като се сетя!!!

# 177
Аз последната година ходя при д-р Лекова в МБАЛ Св.София (съседния кабинет на Кобаков) и съм много доволна от нея, но много ми се иска да родя в държавна болница, но май все пак не на случаен принцип при който се падна, а да си имам лекар там, на който да разчитам. Grinning Много объркана се чувствам още, а ми се иска тези неща да ги измисля отсега, за да ми е спокойно по-натам.

Иначе аз съм във viber групата, но тук ми е по-комфортно, а и мога да ви проследя какво пишете. Simple Smile

# 178
Аз някак се справих с цигарите (айкос и аз). Деня в който видях някаква втора черта и не и повярвах много имахме гости и си пуших както обикновено и на следващия ден след кръвния - просто ги спрях. Допушва ми се много, но гледам с друго да се разсейвам. Много исках да ми става гадно от тях, че да ми е по-лесно, амаа за момента от нищо не ми се гади, така че трябва на воля да го карам. Grinning

Аз обожавам наргиле и мислех, че ще ми е трудно да не пуша, но той организмът си знае работата - толкова често ми се гади, че абсурд да ми се допуши. Grinning

Аз днес обяснявах как ми се пуши , обаче явно и моят миг дойде Grinning .Цял ден брутално много ми се гади .. не ми се пуши грам Mask

# 179
И аз се загледах към Токуда, понеже знам, че имала най-добрата неонатология. Моят доктор е Гиздов от Св. Георги и ще се консултирам пък да видим.

Относно витамини - пия Елевит и Биозин Мама, в понеже имам леко отлепване - дифастон, но-шпа и слагам свещички прогестретон... Дано точица се закрепи и да мога поне повече да се движа. На мен доктора ми каза, че мога да ходя и на фитнес по принцип (като изключим този период), но без вдигане на тежко, скачане, бягане и т.н. На 31-ви съм на преглед, дано всичко мине добре.

Относно напиването и работата - на мен ми е адски трудно, плюс и че съм много разсеяна и хем ми се спи, хем като съм будна и мислите ми са на всякъде. Grinning

Аз пиех и антидепресанти, но ги спрях и сега замених с Афрон Б, някой друг от моя отбор? Grinning

Общи условия

Активация на акаунт