💙 Къванч Татлъту- "Aile - Семейство"§ минали и бъдещи проекти, партньори -тема 109

• 36 204
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • au bout du monde
Ох, страшни са. Какво ли е намислила? 😆
Стъписаната физиономия на Аслан е безценна. 😁

https://twitter.com/darknly/status/1709681905552031915?t=U4cKs_B … HiBM6Gl61_7Q&s=19

# 106
Здравейте! Nature Sunny
Пепи, благодаря за еп. със субтитри.
Камилита, интересно какво е намислила Девин. Тази Девин е различна от Девин, която Аслан доведе в еп.1, вече му е трудно да я следва. Grinning

И сега към историята с дрехата в еп. 14.
Първо се появи снимката на Девин с дрехата, после слуха, че ще загуби бебето, а може би и няма да може да има деца. От комбинацията на двете започнах да си мисля, че нито дрехата е случайна, нито случайно е това, което би могло да сполети Девин, а и семейството им с Аслан. Трябва обаче контекст и той дойде с епизода. Този контекст определя и в каква сфера да търсим обяснение за дрехата.
Затова първо – какво се случва на Девин и Аслан, докато Девин носи тази дреха. Събитията обхващат един ден: от сутринта до късно вечерта; междувременно се провежда приема на Фонда за деца, ръководен от Хюлия, има и препратки към други моменти.
Девин отблъсква Аслан, но едно случайно плачещо дете с неслучайното име Хюлия зад ъгъла ги събра. Следва повторение на присъствието им на сватба заедно, каквото имаше в началото на сериала. И тук са важни разликите, които дават смисъл. На първата сватба: двамата още се опознаваха, весели, отпуснати, вървят един към друг; сега настроението е съвсем друго. Първия път седнаха на масата на децата, а сега при възрастни двойки с дълъг семеен стаж, които споделят опит и дават съвети за успешен семеен живот; и двата пъти въпроси за брак и деца; самата сватба като събитие поставя същите въпроси. И още една съществена разлика: първия път двамата са сами, докато сега на сватбата ги води малката Хюлия. Според мен, нищо не е случайно в това повторение. Девин и Аслан преминават през две фази в развитие на отношенията им като двойка, ако преди бяха безгрижна двойка, вече стоят пред въпроса за дете, загубата на което създава ситуацията. Сега дойдоха с дете, но това дете създава повече смисли: може да имат по-нататък свое собствено, но може и да нямат – детето е чуждо и те го върнаха в неговото семейство, може да имат, но то да не е тяхно биологично…Сватбата ги сближи и последва това, което създава децата.
Но проблемът деца остава. На сутринта Девин чува диагнозата – вероятно няма да може да има деца. Много хубаво е направен преходът между интимното преживяване на проблема от Девин – тя бяга от Аслан, дори не му каза какво и каза лекарката, защото няма да може да го направи баща, но мислите и при бягството са изказани пред Лейля, която е от нейното поколение и може да я разбере.
Предната вечер Лейля с казаното пред Хюлия и гостите на фонда е развила историческия план за мисленето на проблема, пред който е изправена Девин,  къде в него стои Девин със своето страдание и най-вече какво решение ще вземат тя и  Аслан в бъдеще, ако този проблем остане, а зрителите как да оценяваме тяхното решение. Лейля говори за собствените си майка и преживявания, но тук се проектират мисленето и действията на основните героини във времето. Като майка Хюлия е вменила на дъщеря си майчинството като основна функция на жената – брак без любов, важни са децата; във възпитанието водещи са страх и да се мълчи, гласът на момичетата не се чува; любовта и брачната двойка нямат смисъл без дете. Това не са  разбиранията на самата Хюлия, те са формирани от традицията. Хюлия повтаря това, което са направили с нея: Сехер е разделила двойката, подредила децата според разбиранията за чиста кръв. „Аз минах през този ад с баща ти и изгубих своето семейство, своята невинност, изгубих себе си“ казва тя пред Аслан. Хюлия повтаря това, което са направили с нея, това, което знае. Когато биологичното майчинство е изведено като най-важна функция на жената, невъзможността жената да роди, създават крайно негативно отношение към нея, тя нарушава реда. Затова е важно какво ще се случи с Девин и какво решение ще ни покажат.
В тази част историята кореспондира с филма „Барби“, в който развитието на общественото мислене и изразено чрез куклите, с които малките момичета се възпитават във времето: в миналото са били учени как да бъдат майки, докато днес куклите Барби ги учат как да бъдат жени, които имат стойност сами по себе си. Същата промяна в мисленето за жените присъства в Семейство.
Ще видим какво ще ни покажат нататък. Лейля се бунтува срещу това, че са и отнели любовта, а сега Хюлия иска да и вземе и децата. Лейля отхвърля няколко от правилата: брака, когато е без любов, готова е да отглежда децата сама без баща. Интересно как ще ни покажат развитието и решенията на Девин. Младото поколение познава приятелството – Зейно и Кая нарисуваха Девин на общата картина, жените си подават ръка, говорят, споделят проблемите си – това поколение може да се види в картините в дома на Девин. Докато възрастното поколение жени виждаме в дома на Сойкан пред картините с обърналите си гръб жени – там Хюлия разговаря с такива от нейното поколение, там водещи са старите разбирания за брак, семейство, деца, тишина, в която всички проблеми потъват, има тайни и лицемерие, тук гласът на момичетата изобщо не се чува.

И сега към дрехата, която Девин носи в този ден. На мен тя първоначално ми напомни праисторически статуетки от Анатолия. Контекстът ми дава основание, че е възможно изборът да е бил съобразен с разказа в сериала. Още повече тези, които се грижат за облеклото са показали, че имат връзка с Гюбеклитепе, защо не и с други паметници. Праисторическите паралели са образи на Богинята Майка, която е идеал за женското плодородие. Паралелът не може да се очаква да бъде буквален. Виждам го в местата, които дрехата на Девин подчертава: те са същите като при статуетките и са свързани с женското плодородие и майчинството – гърдите, корема, бедрата; цветовете – ярки, цветовете на земята, с която в древността са сравнявали жената, слънцето, внушават живот, радост. Между другото на вечерта, посветена на момичетата и когато Лейля говори за тяхното разбиране от обществото, Хюлия е със сако в ярък жълт цвят, какъвто присъства и в дрехата на Девин, а цветовете от дрехата на Девин – в цветовете от дрехите на двете жени в дома на Сойкан. Жените са жени, независимо от обществените разбирания за тях. Докато Лейля, която отхвърля старите разбирания, сякаш искат да умрат, е в черно. Не знам дали  всичко това е мислено така, но аз така го възприемам.
Тук парадоксът е в това, че древните статуетки утвърждават жената като раждаща, а Девин е с дреха, която напомня статеутките, но Девин има проблем да роди. И в това всъщност аз виждам интересното. С тази дреха за Девин са възможни различни решения. Може в бъдеще тя да има дете и това да е подсказано чрез дрехата. Но може и да няма дете и тогава тази дреха да изразява контраста в разбиранията, които тръгват от древността, но днес са променени, за което говори Лейля. За Девин водеща е любовта – дори бягаща далече от Аслан, тя е сложила в багажа си снимката на двамата, а „ние“ като нещо хубаво остава, дори и когато няма дете. И Сехер, и Хюлия казват, че майчинството не е само да родиш, а е нещо много по-сложно. И двете са обичали Джихан. Значи, разбирането за това, че можеш да обичаш и неродено от теб дете, е било винаги във времето, дори когато обществените разбирания издигат като идеал само биологичното. Ще видим какво ще ни покажат за Девин и за двойката Девин и Аслан. Засега решението е оставено отворено.

Хубав ден! Nature Sunny

# 107
Привет момичета Hug

Ванче, Пепи, Камилита, Терзи!
благодаря за всичко споделено!! Flowers Hibiscus
не съм гледала цялата серия.....

Скрит текст:
както виждате малко липсваме...може да стиснете едно палче.

Повторението на първия епизод от новия сезон на #Aile, излъчен в най-гледаното време, получи много добри оценки.

# 108
Привет, дружки! Hug
Благодаря ви много на всички за споделеното! Kiss
Айре Heart Eyes благодаря, прекрасен е татко Къванч! Kiss

Ох, напълниха ми душата с малкия сладур, това ми е най- любимия сериал Heart
Ванче, много интересни размисли си споделила, благодаря! Flowers Hibiscus Нищо случайно няма в този сериал, нямам търпение да видя гледната точка на Хакан Бономо, за сега съм очарована от него и с новата серия от 2 сезон, майстор на перото си е той! Hands Clap Не съм гледала и аз цялата серия, че си имам друга работа Stuck Out Tongue Winking Eye Стискайте палци, наистина! Hands Pray
Пожелавам ви хубав и успешен ден! Hug

# 109
Фенче Kissing Heart Flowers Hibiscus

копие на баща си Heart 🧿

има една нова снимка

и си е с тъмно сини очи!!

# 110
  • au bout du monde
Разсъжденията за дрехата мн ми харесаха. Наистина се очертава интересно. Хулия като разбере може съвсем да я заклейми като неподходяща.

Мисля си обаче че ще имат осиновено и биологично дете. Малко като повторение на модела, но вече с нов прочит.

А защо не и биологичното да стане съвсем скоро, ако продължават така. 😆

Надявам се на още такива сцени. ❤️‍🔥

# 111
Привет, момичета 🤗 🤗🤗

Големи сладури са баща и син, но има нещо и от мама, поне за мен.

Ваня , много благодаря за споделеното 😍. Снощи късно открих субтитрите, а просто трябваше да погледна този сайт .Бях изкушена да гледам отново, но не целия епизод, а само някои откъси. Нуждая се от цялостен поглед, за да мога да споделя по пълни впечатления.
Но първото, което ми направи впечатление беше промяната в Девин. Аслан сам каза на Хюлия, Девин знае, че ти искаш да я изпратиш в Англия и няма нищо против. Девин е намислила също нещо. Слончето, което сложи Хакан Бономо за сега се появи на ръката на Девин, във филма, който гледа Аслан и се чудя дали няма да видим Девин от притчата, която ти пак беше споделила за тези, които изядоха малкото слонче. Дали Девин няма да стане разярената слоница.
При гледането онлайн и аз като повечето приех плана на Аслан като начин да попречи на Девин да замине, но след превода нещата ми изглеждат по по друг начин. Това е неговият начин да събере и сплоти семейство Сойкан. Той облече черния костюм като хората от легендата и ги вкара в ямата. Девин обаче, като че ли ще му обърка плановете. Играта на табла, която му изигра също не беше случайна, мисля си, че това беше кратко обяснение какво ще прави Девин от тук нататък.

За сега толкова от мен 🤗🤗🤗

# 112
Фондът „Любов“ получи дарение на името на Недрет Сойкан и нейния син Бекир Чакър. Прилича на извънбрачен син: майката не е омъжена - носи бащината си фамилия, а синът явно е припознат от бащата. Сехер не обича деца извън брака и е ясно какво е мислила и правила, когато този син се е появил; Недрет нарича змия; Хюлия веднага върна дарението, не отговори на телефона и явно има още неща от миналото. Тук явно ще развиват темата за извънбрачна връзка и дете, родено извън брак.
Кой е направил това голямо дарение? Може да е от бащата. А дали зад това не стои Иляс? Но с този жест и хората, вкл. това, че фондът е създаден от Юсуф и поддържан от Хюлия, стои някакъв знак. Това публично оповестено дарение трябваше да каже нещо на обществеността. Но сега не успя, сигурно ще чуем за какво става дума, когато се появят Недрет и Бекир.

Всички наследниците в Сойкан имат нещо извън реда: майка без брак с извъбрачно дете; стар ерген; починал брат, чийто първи син е осиновен.

В писмото от Толга се казва, че виновни за смъртта му са Аслан и Иляс. Аслан ще трябва да се оправдава, а Иляс да излезе на светло.

Работата на Ямур и успешната продажба може също да отвеждат към Иляс. Двамата с Еко – той убиец на Серхат, а тя причина да се стигне до това, бяха нарочени за жертви още в миналия сезон.

Струва ми се, че Хюлия има нещо общо с диагнозата на Девин. Ако Девин беше още бременна, Хюлия нямаше да я пусне да замине, още по-малко тя да урежда това. Откъде Хюлия знае, че Девин вече не е бременна? Девин каза, че знаят само баща и и лекарката. След стрелбата са били в болницата, там на Девин и е станало зле и може Хюлия, тя също е била там, да е проследила какво става нататък и да се е свързала с баща и, чу го на годежа как мисли и да са организирали диагнозата, за да ги разделят.

Аслан се хвана за главата, когато видя Девин да си тръгва от ареста. Може би не за това, че не можа да довърши пред нея ролята си на ловец в бели дрехи, а защото знае, че Иляс е жив и се страхува за нея. Аслан искаше да ги спаси от Иляс, а сега навън Девин е сама. Каква истина знае тя срещу обвинение за пране на пари, за да бъде освободена? Дали нейната адвокатка не и е дала някакво сведение от Иляс? Или адвокатът на Сойкан, дали и той не е под подозрение, че работи за Иляс?

# 113
  • au bout du monde
В този епизод Девин беше много добре облечена. А на мен ми направиха впечатление краката й 😆 много ми харесват 😁
Мъжката физика не ме впечатлява толкова, имам си мъж ☺️ не че нямам крака де, но винаги съм смятала женските крака за мн секси и на Серенай определено са такива.😉

Тук май търсеше Аслан

С Аслан май умишлено е с по-дълги дрехи 😆

# 114
Хубав петък! Nature Sunny

Недрет може и да е разведена. Синът и носи фамилията на бащата. Дали бащата е направил дарението? Направено е на името на майката и сина. Това дарение изразява някакви намерения, а това, че съм към майката и сина, по-скоро насочва към бащата.  

Дали Серап не е развела Девин и Аслан? Така Девин няма да принадлежи вече към Сойкан, а арестът е за членове на семейството. Ако Девин е получила развод, може това да е основанието да е освободена. Тогава може и да е бременна. Нещо подсказаха с този "последен танц", който ги заведе в хотела. Ще ги свързва не това, че са семейство, а любовта и дете. Тя ще е свободна и Иляс няма причина да я преследва. Но как Девин ще действа?

Аслан събра всички в семейството, независимо дали ги свързва любов или ненавист. А семейството би трябвало да е свързано само с любов. Така „вълци“ ще има не само навън, но и такива, които седят на масата на Сойкан. Домашните „вълци“ са предупредени. Така всеки може да избира между любов и ненавист и да си носи последиците. Да видим къде на масата ще седнат лелята и синът.

За Аслан става все по-сложно.

# 115
Привет момичета!! Hug

Благодаря ви за споделеното и коментарите, които пишете по новата серия!! Flowers Hibiscus
надявам се да си върнем старите настройки и да си коментираме както преди!!

чакаме рекламата на Мави, днес!

# 116
Изгледах го още вчера, за съжаление английските субтитри са доста нескопосани и добре, че от много гледане на дизита поназнайвам доста по слух, че успявах да навързвам смисъла, но и на това съм доволна, защото нямах търпение да видя какво се случва!

Така се смях на тази сцена, и аз прихнах заедно с Аслан когато момиченцето каза как се казва...

Хареса ми и как Джихан се отнесе с Девин, голяма точка в негова полза в моя тефтер. Даже преди да разбере какво искаше от него, в момента, в който вдигна телефона като видя кой звъни, и каза с един такъв загрижен глас "Докторе?" ми направи впечатление отношението му.  Интересно как към нея може да бъде обективен и справедлив, разбиращ защо е постъпила така и съумяващ да се издигне над това и да прости, да разбере...Докато с брат си, който наистина няма никаква вина, защото дори не е знаел за семейната тайна, а и след като разбра, че не са биологични братя, това нямаше значение за него, защото по никакъв начин не промени отношението и чувствата му към него... Там няма подобна далновидност, само сурова емоция. Аслан е Сойкан, затова е виновен по презумпция, той е част от злодеите, съсипали живота му...
Джихан като цяло е доста хаотичен, но има много добро и справедливо сърце, дано то надделее в крайна сметка!
Искам да ги видя сдобрени в един момент, искам ситуации, които да го принудят да осъзнае, че всъщност повече обича брат си, отколкото да желае отмъщение...

Как се променят възприятията, обаче... В първи сезон Екрем ми беше симпатичен когато за пръв път се влюби в Ямур, излъчваше такава чистота и невинност, докато плахо се мъчеше да признае чувствата си... А сега, когато го видях как ходи да я причаква пред работното ѝ място, изпитах много неприятно усещане.. Като наченките на проследяване на превръщането на някого в насилник.
Той е този, който се отнесе несправедливо и малодушно с нея, затова че не успя да се пребори с предразсъдъците на родителите си и я унижи и нарани баш на деня на годежа им... А сега едва ли не я обвинява за собственото си страдание след осъзнаването на грешката си, затова че сега Ямур с право не желае да се връща назад след преживяното. Започва да я ревнува даже, с нелепи обвинения дали не си ляга с този или онзи, опитва се да прехвърли вината на нея...
Надявам се да греша, но статистиките с подобни случаи в реалния живот са мрачни - от силна обич до неприемане на реалността, нежелание да пусне, вманиачаване, преследване и ескалиране на напрежението, докато не се стигне до насилие...
Не знам колко добра идея беше Ямур да го лъже, че колегата ѝ е новият любим, разбирам защо го направи - за да му натрие носа, да си спаси поне малко гордостта, но се надявам да не ѝ изиграе лоша шега впоследствие.

И аз смятам, че диагнозата на Девин може да е плод на коварен план, Хюлия и бащата на Девин вече са доказали, че нямат никакви скрупули и могат да паднат много ниско, само и само да си постигнат целите.
Жалкото е, че човек като получи подобни новини, е толкова съсипан, че последното, което би му хрумнало, е да търси независимо второ мнение, да си прави изследвания и т.н... Но пък ако Девин съумее да излезе от емоцията и помисли, може би би си дала сметка досега колко номера са се опитвали да ѝ скроят, за да я манипулират и мачкат психически...
Що се отнася до Хюлия, вече наистина нищо не бих отписала - тази жена е завършен психопат.

Илияс ме дразни, меко казано. На фрага за следващия епизод не разбрах какво каза на Джихан, когато го сграбчи и му поряза ръката, след като го беше видял през прозореца как прехвърчат първи искри между него и адвокатката...?

# 117
  • au bout du monde
Странно ми е да е някакъв план невъзможността й да има деца, защото с Аслан могат бързо да го опровергаят😆  Нямат контрол над желанията им. Случи се в Измир, и пак ще се случи.
Та 1 път в точното време е достатъчен.

Но бащата е странен, не му вярвам изобщо.

# 118
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Привет
Минавам да кажа "здрасти" и да благодаря за всичко, което сте споделили !
Айре Kissing Heart страхотна тема отново си ни спретнала!

# 119
Здравейте, дами! Имате ли представа дали и кога ще преведат новият епизод на Семейство?

Общи условия

Активация на акаунт