Лотария "Зелена карта" 2025

• 38 744
  • 384
  •   1
Отговори
# 90
  • София
hechicera, напълно съм съгласна с твоите доводи! Нашият случай е подобен на твоя, но ние имаме и тийн, който догодина завършва. Ще видиш моите мнения назад в темата как съм писала, че ударихме чертата на България и занулихме всичко. Стискам ви палци!

# 91
  • Melmak
hechicera, напълно съм съгласна с твоите доводи! Нашият случай е подобен на твоя, но ние имаме и тийн, който догодина завършва. Ще видиш моите мнения назад в темата как съм писала, че ударихме чертата на България и занулихме всичко. Стискам ви палци!

Благодаря ти от сърце! Желая много успехи на вас и най-вече на тийна!

# 92
От описаното разбирам, че просто не желаете в България. Защото не ви харесва начина на живот. От къде знаете, че в САЩ ще ви хареса начина на живот? Щом не се водите от материален стимул, може и американския начин на живот да не ви хареса, 10дни платен отпуск, и 12 седмици майчинство (неплатени) Joy

Има други държави, по лесни за миграция. По социални от САЩ. Опитайте. Не може да чакате на една лотария да ви оправи живота.

# 93
Важно е, обаче, дали човек владее единствено английски. Аз, примерно, на тези години, на които съм, не бих се наела да уча нов език. Така че мога да осъществя емиграция (евентуално) само в САЩ, Канада, Австралия или UK. Канада отпада по обективни причини, във Великобритания не мога да понеса времето, та изборът ми съвсем се стеснява. Говоря теоретично, разбира се.

Но че не може да се чака на Лотарията, съм съгласна на 100%. На мен даже ми се струва безумно и за пръв път научих от тази тема, че наистина има хора, които разчитат на този шанс за емиграция. Преди ми се струваше като някаква шега. На днешно време има толкова възможности за живот навън, че да разчиташ на случайност...

# 94
  • Melmak
От описаното разбирам, че просто не желаете в България. Защото не ви харесва начина на живот. От къде знаете, че в САЩ ще ви хареса начина на живот? Щом не се водите от материален стимул, може и американския начин на живот да не ви хареса, 10дни платен отпуск, и 12 седмици майчинство (неплатени) Joy

Има други държави, по лесни за миграция. По социални от САЩ. Опитайте. Не може да чакате на една лотария да ви оправи живота.

Лъки, не си честна. Отговорих ти, а ти на мен не.

Не бих казала, че чакаме на едната лотария да ни оправи живота. Живеем нормално тук.

Не знам какво разбираш под “чакам да ми оправи живота”.

Относно езиците, език се учи. Аз говоря два чужди и мога да уча още, даже  с удоволствие. Но не всички държави в Европа заслужават да се мигрира. Тези, които ми харесват като начин на живот не са кой знае колко икономически добре. Тези, които не ми харесват като начин на живот, климат и тн, не  съм сигурна, че въобще бих искала да ходя там.

Ще те помоля наистина да ми отговориш на въпроса, за мен е важно! Благодаря!

# 95
Какъв беше въпроса?

# 96
  • Melmak

Към днешна дата, мисля че победа е ако не бъдеш изтеглен изобщо. Hug

Защо така, Лъки? Добронамерено питам. Много искам да ни изтеглят.

Товаа

# 97

Към днешна дата, мисля че победа е ако не бъдеш изтеглен изобщо. Hug

Защо така, Лъки? Добронамерено питам. Много искам да ни изтеглят.

Товаа
Много е дълго. Ще ти напиша след работа един мемоар.

# 98
  • Melmak
Благодаря ти, Лъки!

# 99
  • София
Добре, Лъки, от постовете ти личи, че не ти харесва в САЩ, защо не се върнете тогава? Скоро ще станат 3 години откакто сте тук, нали?

# 100
Добре, Лъки, от постовете ти личи, че не ти харесва в САЩ, защо не се върнете тогава? Скоро ще станат 3 години откакто сте тук, нали?
Заминаването е по лесно по принцип,скачаш в дълбокото. Връщането изисква време. Имаме работа, дете в училищна възраст, жилище под наем, кола, договори и т.н.
То не е така, за един месец решаваш и изчезваш.
Имаме си план по принцип, но да видим.
Иначе Америка не е само лошо, да не ме вземете за хейтър сега. Климата е чудесен, няма ме студове и поледици, живеем във вечно лято. Улиците са чисти, няма фасове както в България боклуци да се търкалят по земята. Работа има много, човек може от днес за днес да смени работата си и това е ок.
Ще се сетя и за други положителни неща, ама нещо зациклих. Пишете вие, другите зеленокартовци, кое ви харесва тук.

# 101
  • София
Аз мисля, че на Лъки социализацията ѝ е основния проблем в Щатите. Американците са много географски мобилни от много години насам (ние, българите, не сме). И на всяко ново място, където се заселват/преселват, първото нещо, което правят е да се запишат към местната църква. И оттам започва процеса на социализация, на създаване на приятелства, на “разкриване” и присъединяване към местните общности. Ние нямаме Зелена карта, но имаме кондо в Маями и много приятели на различни места из Флорида, и когато сме в Щатите, не само се моткаме като сводобни електрони по плажове и забележителности, ами се и срещаме с приятели.

Хората сме социални животни. Нашето “аз” съществува в контакта ни с другите хора.

# 102
Хората сме социални животни. Нашето “аз” съществува в контакта ни с другите хора.
И е така, и не точно. Simple Smile Има много затворени хора, които дори в България не поддържат кой знае какъв социален живот.
Честно казано, последното нещо, което би ме притеснявало в живота извън границите на родината, е липсата на контакти. Приятели, с които да изпиеш едно кафе, навсякъде можеш да си намериш.
Иначе, блазе ви за кондото. Simple Smile Била съм два пъти в Маями, страхотен град!

Всъщност, мен други неща ме притесняват в живота в чужбина, като, например, здравеопазването, понеже това ми е "болна" тема.

# 103
  • Melmak
Мен и двете ме притесняват. Имам хроничен проблем и не знам какво ще е положението ми ако заминем. В Европа няма да имам проблем с това, което ме мъчи, в бг също нямам.

Но много ще ми липсва социалния живот. Наистина много. Имам приятели,  не толкова семейство. И съм сигурна, че ще ми е много криво за това, че не мога да общувам с тях. Но пък и приятелите ми заминават. Имаме близки приятели в щатите, идват си в БГ всяка година за по месец и се виждаме тогава често. Не, че може да се навакса, де.

# 104
  • USA
"Хубава" здравна, дентал и очна застраховка и нещата са ОК. Има различни видове, избираш според какво ти трябва. Има и ППО застраховки, който не те карат да имаш дори и личен, трябва ти специалист избираш си някой от списъка работещ с него звъниш за час.

П.с застраховките са голямо перо..обаче.

Общи условия

Активация на акаунт