Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - ТЕМА 33

• 39 250
  • 805
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Еднократно, естествено. Точно за 50 лв. става въпрос. За повредата на фурната жената ми писа веднага, щом я е открила, съответно извиках майстор и т.н. Плотът работеше, но не се виждаше таймерът, заключването се случваше само, не беше удобен за ползване. Вътрешното ми чувство е да направя жест, от друга страна сте прави, че след като всичко е отстранено своевременно, съм си свършила работата. Ама още на първия месец - и ето ти проблем, стана ми неудобно. Хем пусках всички уреди, преди да го отдам.

# 106
Въобще не бих намалила, не защото съм стисната, а за да нямат очаквания или да започнат да "откриват" недостатъци, не се познавате и не знаеш що за хора са! Занеси им бонбони (хипотетично)!

При мен си пише, че трябва до 48 часа да уведомят за проблеми иначе считаме, че не спазват клаузата за добър стопанин, защото дребна повреда може да доведе до по-сериозна щета и скъп ремонт после.

# 107
Като стана дума за фурна пак се сетих за Нидерландия.Наемателите нямат право на никакви претенции.Каквото няма, ти казвали да си купиш.Така една българка си живяла една година без фурна в Хага.Само с два котлона.Нямало и място за фурна.Там не обичали наемателите да остават повече от две год.,защото тогава договора се променял като перманентен и наемателите имали повече права.Местните обичали пресни чужденци,които с нищо не са наясно.

# 108
  • Бургас
drago, това с бонбоните е добра идея. Благодаря!

# 109
Или пакет качествен чай.

# 110
  • София
Или бутилка вино.

# 111
здравейте може ли малко ориентация в този пазар. Имам останал ап.двустаен като обзавеждането е в стил края на 90 г. със дървена дограма и дюшеме в добро състочние“ В Лозенец е жилището.Какъв наем мога да му търся бихте ли ме посъветва ли ?

# 112
  • София
Около 600-700 лв.? Има значение и къде в Лозенец, както и какво е двустаен - кухня, хол и спалня, или нещо друго като конфигурация?

Факт е това в Нидерландия за договор над 2 г. - на приятелка сина й и другите студенти сега са им пуснали предизвестие, не искали да остават повече от 2 г. /точно толкова стават сега/, било вече отдадено на други хора, изобщо не искали да преговарят дори за цената или друго.

# 113
Около 600-700 лв.? Има значение и къде в Лозенец, както и какво е двустаен - кухня, хол и спалня, или нещо друго като конфигурация?

Факт е това в Нидерландия за договор над 2 г. - на приятелка сина й и другите студенти сега са им пуснали предизвестие, не искали да остават повече от 2 г. /точно толкова стават сега/, било вече отдадено на други хора, изобщо не искали да преговарят дори за цената или друго.
[/quote

Да такава е конфигурацията хол  трапезария  бокс , отделна спалня и WC.  Местоположение на 800 м от метростанция и без асансьор.
Благодаря за бързият отговор !

# 114
Пробвайте 800 лв. Ако не стане, винаги може да свалите.

# 115
  • Варна
На кой етаж без асансьор е?

# 116
  • Бургас
И има ли техника освен обзавеждането?

# 117
И има ли техника освен обзавеждането?

Има но е морално остаряла  техниката  4 ет

# 118
За начало - не по-малко от 800 лв. Лозенец е, 2-стаен с трапезария и кухненски бокс. Морално остарялата техника е по-голям проблем от 4 етаж без асансьор. На сегашните наемни цени би трябвало да имате достатъчно кандидати, за да избирате.

# 119
  • София
Brodski1, аз също давам в Лозенец. Да те предупредя за проблема с т.н. Зелена зона. Ако кандидатите са със собствена  кола - ще трябва да им направиш адресна регистрация за да вземат талон за място. Хич не е сложно, но после може да не се  отпишат от адреса. Коментирали сме и тук, и в предни теми за неудобството - трябва да се води дело, губи се време. Някои собственици вземат допълнителен депозит заради адреса и връщат при отписване.
На мене засега ми провървя - колата на квартиранта е фирмена и няма как да стане.
Нищо им няма на старите ел. уреди. Ако работят - давай с тях. Каквото се развали ще купуваш ново.

Общи условия

Активация на акаунт