💪"Игри на волята: България" - сезон 5, тема 6 (09.10 - 16.10)

• 158 251
  • 4 089
  •   1
Отговори
# 2 040

Ами тогава какво го ожалват тука,всичко е наред, комар го е ухапал
Защото прави алергична реакция, която се нарича ангиоедем и се характеризира с подуване на меките тъкани, които могат да бъдат и на дихателните пътища. Дава се урбазон и антихистамин, след което се продължава антихистамина и след отшумяване на симптомите. При положение, че медицинския екип е наясно, че му се случва на реката - липсата на това лечение е подсъдна.

Точния алерген нито може да бъде установен на този етап, нито избегнат, за сметка на това с елементарни мерки да се избегне животозастрашаваща ситуация. След като го прави за втори път се дава и курс преднизон. Нито едно от тези неща не го възпрепятства да участва пълноценно в игрите.

Да добавя, това е стандартен курс на лечение, който всеки в спешна медицина може да предпише, дори не необходим алерголог.

# 2 041
Ами след като не са компетентни и не могат да го лекуват Гатю защо не си излезе сам ,това едва ли му е за сефте, сигурно знае как да се лекува извън игрите. В договорите какво пише за медицинското обслужване

# 2 042
Като е алергичен защо не си тръгва по медицински причини Гатю, запънал се да се прави на интересен до последно
Защото алергията при адекватна и елементарна медицинска намеса не му пречи да участва в предаването.
Ами тогава какво го ожалват тука,всичко е наред, комар го е ухапал
Е как комар?! Scream
Димо анонсира в началото, че екипа се е борил за живота му. После самия Гатьо каза, че цяла нощ са се борили да го спасят. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 11 окт 2023, 23:32 от sineva 1

# 2 043
  • SF
Абе какви глупости пишете? Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 2 044
Абсолютно възможно е да се е случило за първи път на реката. В тестовете за алергии си има специфично за определени полени, които са типични за България, а в Странджа като национален парк има такива, които няма в Пловдив. Допълнително от стрес, имунен отговор и екстремни обстоятелства може да се активират такива реакции.

Гатьо няма как сам да определи сериозността или какво лечение му е необходимо, ако няма опит с това. Каквото и да пише в договора няма как да бъде оправдана такава липса на грижа. И отново - адекватно лечение не го спира, излизането е неустойка, Гатьо не е най-разумният. Затова има медицински екип.

# 2 045
Бозата тая вечер съвсем се пресече.
Пуснали са някакъв базов модел Радо, уж само силов робот бил,  но дава бъгове на комик. Да чакаме Радо про в следващия сезон.
Мудеви ни пренасят на Босфора и насред настъпилата прочувствена тегавина разбираме, че Грета Тунберг търси Момчил да го бие!
Бушменчето прелита, бил се записал за участие в маратон след игрите, имал специално позволение да тренира.
Ива седи при змиите и се моли "дано да ме изритат,  та да се свършва!".
Денислава доволно протрива ръце, дотук добре и се получава като клакьорка на продукцията.
Оряшкова в момента се гледа и преосмисля доста неща.
В заключение - ние не сме таргет група, знам, но е обидно дори за частиците във ФБ.
Аз победител вече си имам - Момчил. Този на продукцията не ме интересува.

# 2 046
Обзор на епизода:
Гатьо отново е на прага на смъртта, но и за сценаристите и за амазонките, е по-важно да страдат за Румен Радев и да говорят с Мудева. Тя се опитва да достигне отока на Гатьо с рев. В прощалния си запис към племето Румен ги призовава да се държат морално като него и да се борят за световния мир. За тази цел жените трябва да хапнат и Гатьо и Момчил отиват да им осигурят. Жените критикуват Момчил, че не е спасил тях, Румен и света. Ганьо му казва да не му пука. Важното е, че той го харесва, а той е пич!
Радостин решава да играе стратегически след много усилия на брат му и Рълев да проникнат в главния компютър. Крум приема смело участта си.
Ива си признава, че също е ползвала телефона на Ситнилска. Пратена е на чистилището вместо Крум. Амазонките намаляват все повече, а с водната битка и шансовете им за победа. Мудева наследява капитанството от мъжа си и се показва толкова способна с гребло в ръка, колкото той с топчетата на стрелба.
Момчил се опитва да отлепи племето от дъното, но безуспешно. Старейшини и гладиатори ги отнасят. Гатьо не е учуден. Жените без мъже не стават.

# 2 047
Сигурно ще измислят нещо да го преместят от реката, я в стопанството,я на резиденция, Крум как си го върнаха без да се обясняват. Не се кахърете толкоз,нали си е жив и здрав човека сега , пази си шефа

# 2 048
  • софия
Пффф,  закъсахме го, диванна армия. Много го закъсахме. Щом вече не зная и какво да напиша в анкетата. Нито ме интересува кое племе ще е на номинация, нито кой ще отпадне. Просто, защото нищо не зависи от никой от играчите.
Винаги съм се чудила  на тези, които заплашват афектирани, че ще спрат да гледат. Ама хитрата Слабка с двата крака е в момента положението. Никаква тръпка нямам вече, а още даже обединението не е дошло. Зарад Момчи ще догледам. И ще правя залагания сама със себе си, коя ще е следващата нелепица.  В петък може и летяща чиния да кацне по трасето и да отвлекат някой, който не се мазни на продуцентитИ.

# 2 049
  • Дубай
Цялата тая драма с тия двойки, като цяло ми идва в повече... Още в самото начало не трябваше да ги вкарват и прочее. Това е спортно реалити , а не семейно каквото го направиха Тупарев и Сие....
Какво беше това връщане на Крум, ами изпращането на Радо правилата си ги пишат, както им е изгодно... То стана като в индийски сериал
И малкото останали вярващи ще спрат да им се връзват....

# 2 050
Относно днешния епизод - много ми идва вече това нагласяне и измислени правила.Хайде,спрете се вече!

Историята с Ива беше за цел да спасят кожата на Крум ли? Ако вместо него беше Цвети,дали така щяха да се развият нещата?
Още докато са съобщавали за измамата с телефона,са знаели,че Ива също е телефонистка и заслужава наказание,но са го пазили за удобен момент.
Ива си заслужава дисквалификация и се надявам(а и вярвам),че Виолета и Никол ще я гласуват аут.
Виолета знае,че няма конкуренция в лицето на Никол,но Ива е заплаха.

При жълтите според мен ще пратят Гатьо и жена,евентуално отново Теди като бушон.
Мудева не я търпя вече. Едни безумни синхрони,едни неадекватни мисли..А толкова по-симпатична беше когато просто си играеше и не й даваха думата.

Последна редакция: чт, 12 окт 2023, 05:31 от Adoralova

# 2 051
Ами то затова е игри на ВОЛЯТА,като глада е част от тази воля.
Знаят къде отиват,знаят за глада..подписали са,отишли са,поели са отговорност.
В същите тези договори Продукцията ясно е казала,че може да преиграва игри,да наглася игри,да използва участниците както си иска. Това също са го прочели и подписали. С какъв акъл се записват е друг въпрос..ама на,желаещи явно има мнооого

Едва ли в договора пише, че продукцията може да наглася игри. Няма как да има такова нещо в договора. Преиграването по различни причини е друго нещо.
Абе и мен ме дразни продукцията, ама това е формат, в който ти като пълнолетен човек влизаш доброволно и подписваш сто страници договор. И не е първи сезон, че да си толкова изненадан. Хайде, холан. Всеки драпа да стане известен, да разкеши малко след формата - спонсорства, рекламни договори и участия, ама не ще да спазва елементарни правила. Няма безплатен обяд, това е. Решиш ли, че ще бъдеш наемник, такъв си.

Изобщо не съм изненадан, знам добре за какво става въпрос.И точно затова твърдя, че няма как да има такава клауза в договора, в която пише, че продукцията може да наглася игри.

# 2 052
  • София
Мисля, че и продукцията вече и тя не се разбира сама себе си.
Но пък факторите са много по комплексни и са намесени всички по веригата, включително и ние като зрители: хем искаме честни игри, ама хем нашия човек все да печели, ама ако може и малко сеир да видим.
След това идват бивши състезатели, които дори вече правят бизнес от това да подготвят следващите. Разбирам ги и не ги съдя, обаче просто няма как да се случи всеки път да имаме едни и същи типове хора, едни и същи игри а за капак и същите провалили се вече стратегии.
След това идват самите играчи, като много от тях са със нереални претенции и мнения за себе си, а покритието го видяхме (5 жилетки в седмица 2). Аз например като чуя синхрон на Цвети настръхвам направо какви ги говори и казват че наистина си ги вярва тези неща.
И като почне сезона, се оказва че 90% от хората вече са в коалиции от преди това, тренирали са всички пъзели, гледали са на Неделчо трактатике и прочие.
Накрая идваме до самата продукция: и на тях не им е лесно (но са некадърни и си го заслужават):
1. Скъпо е всяка година да се измислят нови игри и пъзели, а нашите са и стиснати на всчикото отгоре.
2. Когато играчите имат вече ясни стратегии (защото вече са били научени как точно да я играят тази игра), после за самата продукция става много трудно да се насочват сюжетите във желаната насока.
3. Идваме до грандоманския комплекс който имат: всяка година да се правят все повече и по-големи зрелища и да се вдига нивото всеки пък, утре вече очаквам да ги накарат да строят ракета и да летят до луната да носят знамената си до там. А всъщност си имаш хиляди много простички, евтини и интересни сървайвърски игри, които да въртиш в различните сезони без да се повтарят толкова и никой да не знае коя точно ще се падне. Също така имаме още толкова игри и концепции от оригиналната колумбийска продукция.
4. Заради некадърен мениджмънт всяка година губят все повече и повече кадърни хора които да вършат дребните неща по сценарий
5. Все пак трябва да е ясно на всички, че такова предаване НЯМА как да се реализира без намеса, нагаждане на правили или поне насочване от самата продукция: ако ги оставят да се бият всичките свободно, ще го гледаме 1 път а после вече не. Но пък другата крайност: да сменяш правилата по бързо от вълните на плажа в Царево пак не е добре
6. Най-големият провал обаче е във самата концепция тази година: това с тези двойки от самото начало трябваше да стане ясно че няма как да се случи. Пак идваме на грандоманските комплекси: вместо да си направят например едно племе на двойките от 8 човека и две други нормални и после да им гледаме сеира как двойките ще се номинират, аме не дай сега да вкараме 200 двойки наведнъж и после да се чудим как да ги връткаме наляво и надясно. Имаше и вариант да направят целия сезон само с двойки: пак можеше да се получи нещо интересно.
За мен продукцията накрая сама си заслужи точно това което си заслужава (ех Гатьо, Гатьо, толкова ще ни липсваш ако си заминеш скоро...): най-грандиозният провал в историята на предаването (сори че много дълъг стана тоя пост)

# 2 053
Не съм чела коментарите изцяло,защото не съм изгледала още днешния епизод,все още нямам фаворит ,но не ми хареса държанието на РР и на Мудева,излагат се.Румен преди да се върне от изгубените му симпатизирах,Мудева ако трябва да съм честна не мисля,че мястото и е в Игри на волята,бавна е и мисля,че този сезон силните жени са Теодора,Дени и може би Оряшкова,за новото попълнение в Старейшините още нямам мнение.Държанието на РР е меко казано глупавото и нагло!Той дойде в племето и след 2 дни искаше да е капитан,а Момчил предложи Гатьо,за мен беше редно да е Гатьо предвид това,че щом ще избират мъж той е по-дълго време в племето,дори каза преди това ,че ще сложи жълтия екип(не мисля,че се обиди от това ,че не избраха него,а РР,който туко що е дошъл и с връзки изпрепарва всички)и после РР се изложи яко на битката за територия и накрая пак другите са му виновни!Ако бяха гласували за Гатьо ми е интересно какво щеше да стане ,защото тогава на амазонките щеше да им е все тая дали ще се върне,макар че човека се раздаваше в игрите,даже на мен откакто отиде в племето на амазонките ми стана симпатичен,а преди това ме дразнеше.Тъпо е да има роднински връзки в игрите или любовни ,защото никога няма да играят безпристрастно.Ако РР стафи,Мудева нямаше да каже  нищо,а да намери причина да го оправдая,тя даже прди харесваше Момчи,а сега го плюе,та тя е двуличната и се преструва!Иска ми се да отпаднат най-много Заразното ЗЛо,семейство Дуневи,Мудева...

# 2 054
  • Дубай
Гатьо каза, че са се борили за живота му още в началото на епизода, Димо не го чух, но наистина тези алергични реакции не са за подценяване... И го казвам  като човек преминал през това... Така може да се надуеш, че въздух да не можеш да си поемеш. Опасно е, ако не приемаш лекарства по схема....

Общи условия

Активация на акаунт