Коремчето едрее, мама хубавее (тема 5/Януари 2024г.)

• 42 641
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
  • София
И при мен се появи Linea nigra в около 5-тимесец, но е бледа. За сметка на това един ден с изненада помислих, че нещо ми се е разляло по задната частна краката и какво да видя... и двата ми крака от дупето надолу са разделени на два цвята ... Laughing Едната половина е бяла, а другата по-тъмна Sweat Smile Ама какво да правиш, животец ..

# 136
И аз минах на кашлица вече. Всеки ден е нов симптома. Правя си домашни лекове за кашлицата, ако до утре не отслабне ще взимам сироп. Но засега отхрачвам с тях.

# 137
Аз не съм стигала до кашлица, гърлото не ме боли от 2 дена, обаче хремата ме съсипва. Мисля да посетя солна стая, че нямам много опции за отпушване на носа..

# 138
Аз не съм стигала до кашлица, гърлото не ме боли от 2 дена, обаче хремата ме съсипва. Мисля да посетя солна стая, че нямам много опции за отпушване на носа..
На мен ми се отпушва носа след промивка със морския спрей и след това с хомеопатичния пръскам...но кашлицата е ужасна...кърти се и като се задавя...

# 139
Аз също изследвах захарта и правих обременяване , резултатите са окей , качила съм 10-12 кг , но следко си хапвам , като видя и направо не се сдържам , чак май на моменти не се контролирам , чак се дразня на себе си … Да ви питам , как сте с хемороидите , не мен ми излизат още и още , много гадно , чудя се дали да не ида на лекар ?

За кг. В момента съм в 29та седмица и съм +9кг. Видимо се вижда само едно малко томбаче Joy в крака, ръце, лице, дупе, цици,  бедра нямам никаква разлика от преди.

За хемороидите мога да кажа, че за сега нямам такъв проблем, но месец преди забременяването имах един който беше излезнал и го лекувах с крем родопско чудо. Мажех го сутрин обед вечер и задължително преди изхождане. Ефекта беше огромен, за 2-3 дни се прибра, мажех още 3-4 дни и всичко приключи. 6-7лв е в аптеките. Използвам го и за суха кожа, пъпки, рани, колежката даже си маже и краката против гъбички. Наблягай на разхлабителни плодове. Успех Hug

А дали се използва при бременност , сега видях че е на тотален продукт би трябвало да е окей … но знам ли ?

На билкова основа е, не би трябвало да е проблем. Аз лично ако ми се появи отново хемороид бих предпочела чудото, пред някое лекарство или друг вид крем от аптеката. Самото кремче е малко от типа на свинска мас. С две думи давай смело, не виждам по каква причина би навредило  с нещо. Дори за напред бих го използвала и за бебчо при подсичане.  Hug

# 140
Мен чак ме заболява корема като кашлям Confused

# 141
И аз съм така и течението ми се засилва още повече,че и се изпускам по малко ...ужасно е ...

# 142
Момичета, малко да помогна на тези, които кашлят. Бабешка рецепта е, но пък е спасявала мен и малкия безброй пъти. Белите глава лук, отрязвате капачето от двата му края и от едната страна леко го издълбавате и го поставяте в купичка. Слагате 1 супена лъжица мед и след час два е изтекъл вече сок в купичката. Вземате по 1 лъжица от сока по 3-4 пъти на ден. Един лук е достатъчен за един ден. На следващата сутрин правите нов и така. Вярвам, че ще има облекчение.

# 143
И аз това го правя,само че го нарязвам на парчета и заливам с мед, после кусам само сока.
Правя и разтопено масло + мед+ ванилия, това много омекотява гърлото.

# 144
Момичета, малко да помогна на тези, които кашлят. Бабешка рецепта е, но пък е спасявала мен и малкия безброй пъти. Белите глава лук, отрязвате капачето от двата му края и от едната страна леко го издълбавате и го поставяте в купичка. Слагате 1 супена лъжица мед и след час два е изтекъл вече сок в купичката. Вземате по 1 лъжица от сока по 3-4 пъти на ден. Един лук е достатъчен за един ден. На следващата сутрин правите нов и така. Вярвам, че ще има облекчение.
Това наистина работи, за 1 ден си оправих гърлото. Идва ми и в носа да си го сипя вече.. Joy

# 145
  • София
Аз нямам все още линеа негра,  и с предната бременност имах едва забележима последния месец. Относно кашлицата - има един сироп с бира,лимон , мед или небето шекер се вари на водна баня. Издълбана черна ряпа се пълни с пудра захар и сока се пие, сироп от индрише и орехи също съм правила. Небет шекера много успокоява гърлото. Бързо оздравяване на всички  Simple Smile

# 146
Момичета има ли друга като мен на която и се налага много често да пътува...аз всеки ден или шофирам или ме возят но ми се налага да пътувам няма как...
Днес купих първите неща на бебка...влязох в един магазин и не можах да се сдържа...купих порт бебе,одеалце,хавлия с качулка, възглавничка,няколко бодита ,шапка с ръкавички, гащеризончета...
Направо едвам се спрях...толкова са малки и сладки,а аз нямам и нищо всичко трябва да си купувам ...харесах и гнездо ,което е с активна гимнастика...

# 147
Здравейте момичета ! Аз съм в 30та седмица термина ми е на 30-31ви декември , но от началото съм си в тази група и тук ще си остана.
До момента съм качила 15кг като последния месец си качих към 6-7 до преди това всичко си беше наред ! Бебето върви с 5 дни назад въпреки че постоянно ме карат и ям протеини. Днес от изследванията видяхме че малко е ниска глюкозата , и АГ ми назначи обременяване , притеснено ми е , не знам какво да очаквам има ли някоя от вас със същия проблем . Благодаря ви !

# 148
Здравейте момичета ! Аз съм в 30та седмица термина ми е на 30-31ви декември , но от началото съм си в тази група и тук ще си остана.
До момента съм качила 15кг като последния месец си качих към 6-7 до преди това всичко си беше наред ! Бебето върви с 5 дни назад въпреки че постоянно ме карат и ям протеини. Днес от изследванията видяхме че малко е ниска глюкозата , и АГ ми назначи обременяване , притеснено ми е , не знам какво да очаквам има ли някоя от вас със същия проблем . Благодаря ви !
Моята глюкоза до сега колкото пъти съм я изследвала, толкова пъти е била малко под долна граница на гладно. Правих обременяване в 15та г.с., всичко беше наред. Бебка върви нормално, АГ не е казвала нищо за глюкозата. Не се притеснявай от обременяването.

# 149
Моята глюкоза до сега колкото пъти съм я изследвала, толкова пъти е била малко под долна граница на гладно. Правих обременяване в 15та г.с., всичко беше наред. Бебка върви нормално, АГ не е казвала нищо за глюкозата. Не се притеснявай от обременяването.

Благодаря за отговора ! Надявам се и аз, иначе на прегледите и на феталните морфологии до сега ми казват ,че всичко е наред , единствено това ,че върви с 5 дни назад , което ме притеснява , но казват че може овулацията ми на е била по късна и да не е изчеслено с точност 😊

Общи условия

Активация на акаунт