Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 208
  • 762
  •   1
Отговори
# 540
Моята е почти същата, даже с 4-5 лв по-малко , но готвя, охлаждане с един (чат-пат втори) климатик, бойлер, 10-тина перални на седмица, хладилник с фризер.
Това са ни долу - горе сметките за този период.

# 541
  • София
В София - 23,92 лв. - съпругът ми изкара 2 пъти по 5 дни през периода и още сумарно 3-4 отделни дни, а сметката е основно от фризера (още повече, че го е зареждал за след връщането ни през септември и се е наложило да го усили) и вентилацията в жегата.
45,97 лв. беше за Топлофикация, което ми се струва много, но там ми е трудно да хвана колко е реална и колко е прогнозна.
На морето - 57,12 лв. - основно от пералнята, бойлера и климатика.

# 542
36 лв- рядко се готви, бойлер ТВ пералня, хладилник.

# 543
Баща ми има 32 лв,но е пенсионер и икономисва.
Пуска вентилатор само, бойлер, готви,и тв нон-стоп.

# 544

Без климатик, не готвя, само бойлер, лампи, хладилник, тв, компютър Rolling Eyes

Ето това черното е! Simple Smile. Иначе и ние до миналата година на бойлер сметката за ел. - 80-90 лв. Сега сме на ТЕЦ, сметката за електричество е 16-20 лв. при еднакво потребление без бойлера. Друг е въпросът че с ТЕЦ плащаме 70-80 лв. за подгряването на водата и общо сметката с тока ни излиза над 100 лв. сметката, но пък не му треперя на бойлера, кога да включвам изключвам ...

# 545
Ми и другите са с бойлер, ама 20-30 лв сметки.

# 546
Ми и другите са с бойлер, ама 20-30 лв сметки.

Няма как да са с бойлер другите и да са с 20 лв сметка.. Вероятно не са споделили, че топлата вода им е към Топлофикация..

# 547

Ето...споделили са че има бойлер. Аз чета внимателно принципно.

# 548

Ами жената каза, че икономисва баща и, няма как да се къпете редовно и да имате 20 лв ток.. няма как..както виждате сама по сметката си..

# 549
Хайде да не ме мислите.
Топла вода този месец - 40 лева. Бойлер имаме, ама е за всеки случай при нужда. Не икономисвам, споменах, че ни нямаше 7 дни и заради жегите готвя рядко. Климатик имаме, ама не го пуска и той е за всеки случай за,зимата като аварира парното.
Тегля чертата:
Ток -23.40
ТЕЦ - 40
ВиК - 50.40 /цена на кубик 4.20/
Сега картинката как е? Забелязала съм, че тук като се спомене ниска сметка и коментарите се започват. Ама как, е как е възможно, икономисвате, не се къпете, не се перете, не готвите, ама защо при нас не е така? Защо?

# 550
Хайде да не ме мислите.
Топла вода този месец - 40 лева. Бойлер имаме, ама е за всеки случай при нужда. Не икономисвам, споменах, че ни нямаше 7 дни и заради жегите готвя рядко. Климатик имаме, ама не го пуска и той е за всеки случай за,зимата като аварира парното.
Тегля чертата:
Ток -23.40
ТЕЦ - 40
ВиК - 50.40 /цена на кубик 4.20/
Сега картинката как е? Забелязала съм, че тук като се спомене ниска сметка и коментарите се започват. Ама как, е как е възможно, икономисвате, не се къпете, не се перете, не готвите, ама защо при нас не е така? Защо?

Така се получава, защото някой споделят само сумата, без да конкретизират, че не ползват бойлер, а са към ТЕЦ.. и от там други недоумяват че може да има толкова ниски сметки за ток.. А бойлера е едно от най-голямото перо в летните сметки.

# 551

Ами жената каза, че икономисва баща и, няма как да се къпете редовно и да имате 20 лв ток.. няма как..както виждате сама по сметката си..

Нещо обърка потребителите и постовете. Никъде в поста който аз съм цитирала, не се говори за икономия.
Поста с таткото е съвсем друг на различен човек.
Ама както казах, аз чета внимателно, ама не всеки така чете...явно.

# 552
Бойлерът си е перо,спор няма.
Студена вода ние имаме 58.01 лв ~ 13 кубика.

# 553
Запали ни се таблото и трябваше да се чупи вратичката за главния бушон.
Откъде може да се намери нова?

# 554
Кой главен бушон? В апартамента или на сградата?
Всяко табло е различно.
Аз бих сменила таблото... И ако има други прекъсвачи за смяна също.
Щом се е запалило, вратичката ти е най-малката грижа.

Общи условия

Активация на акаунт