Колко Ви е сметката за ток на месец? - тема № 7

• 50 205
  • 762
  •   1
Отговори
# 555
В къща сме.
Долу на двора са.
Дойдоха и смениха нещо.

# 556
Таблата за бушони са различни видове. Може би ще е най-добре да се онагледи със снимка.

Ако таблото е от едновремешните с кръглите бушони, не съм сигурна дали има от къде да се купи. Но и като цяло е лишено от смисъл - щом таблото се е запалило, разумно ще е да се изкърти на цяло и да се провери за компрометирана изолация на кабелите, след което да се сложи ново табло. Не е толкова страшно, колкото звучи, но е належащо, за да си гарантирате, че няма пак да се подпали скоро.

# 557
Сметката ни за ток до 22.07.24г е 122.80лв- бяха ужасни жеги и почти денонощно рсботеха два климатика, едва снощи за пръв път спахме на отворени прозорци и врати! Почти не съм готвила Simple Smile, като платя ще видя с колко точно е увеличена цената.

# 558
Около 60 е нашата нова. Не сме се охлаждали.

Предната от 90 хващаше от май месец, а то към края си беше хладно и дъждовно, началото на юли пак, та мисля че и леко се отоплявахме още тогава, което би обяснило високата сметка.
От 20то до 20то число засичат, та сегашната е за 20.06-20.07 периода.

# 559
  • ново
И на нас ни смениха отчитането, 22.06-22.07 имам фактура за 100 лв., чак малко ми се вижда. Охлаждали сме се през цялото време, като около седмица работеха два климатика.

# 560
  • София
47 лв, като сме се охлаждали,но почти не съм готвила!  От скоро по -активно се готви! Да видим следващия път.

# 561
И нашата е 47, което за мен е добре. На първо число излиза. Без климатик сме, има бойлер. Чат пат готвя, то няма как изобщо не, въпреки жегите. Но вместо да пускам сушилня слагам на простора, за сходно време се сушат дрехите колкото и като пусна сушилня. Сега осъзнавам, че около 20лева в сметката или повече качва тя.

# 562
Как е възможно сметки за ток за юни и юли да са почти еднакви (2 3 лв разлика) при положение, че почнах да простирам някои дрехи (около 8 спестени сушилни месечно), не готвим колкото преди, климатици юли се пускаха по-рядко + ни е нямало 10 дни? Логиката не е ли да намалее поне с 25%? Като чета тук и си говоря с приятели, имам чувството, че нещо при нас не е наред.
Сметките лятото са около 100 лв, зимата между 150 и 250. Имаме 2 климатика и бойлер, другите източници са дежурните миялна, пералня, сушилня, лаптопи, крушки..

# 563
Периода на отчитане може да е различен

# 564
  • София
Не вдигнаха ли цените от 1 юли?

# 565
За юли близо 180 🙄.Подозирах,че ще "гоним" зимните,но си беше доста,а и постоянно,топло при нас.Август би трябвало да е по-ниска, защото отсъствахме седмица,а и някои нощи сме били без климатици.Сушилнята работи целогодишно.

# 566
Еднакви са, проверих.

Цените са вдигнати, но чак толкова ли? Да няма никаква разлика? И миналото лято ни се случи същото, поминалото също и почвам да се чудя защо. И зимата се е случвало да ни няма, не намалява сметката.

# 567
Еднакви са, проверих.

Цените са вдигнати, но чак толкова ли? Да няма никаква разлика? И миналото лято ни се случи същото, поминалото също и почвам да се чудя защо. И зимата се е случвало да ни няма, не намалява сметката.

Ако имате фризери хладилници, особено ако са и по - стари ... харчат повече в неохладени помещения.

# 568
1 общ хладилник с фризер, на десетина години е, не е супер стар. И пак - дори да харчи повече, за да охлади, дали ще вдигне сметката с 25-30 лв? Съмнявам се.

# 569
Как е възможно сметки за ток за юни и юли да са почти еднакви (2 3 лв разлика) при положение, че почнах да

Помислих че 2-3 лв. разлика сте написали. Не, не е възможно да е от хладилник разлика 30 лв.

Общи условия

Активация на акаунт