Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 463 677
  • 9 198
  •   3
Отговори
# 9 180
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Моят часовник Simple Smile Simple Smile
и портмонеце точно такова имах.
а колко ме е лекувала щерката с този комплект...

# 9 181
  • Немция
И у нас имахме будилника-пиленце, бях забравила за него. Grinning

Снимка на ученичка от Природоматематическата гимназия с оръжие в ръце...Open Mouth
Изглежда абсурдно в днешни времена.

# 9 182
Будилникът-пиленце до скоро го пазех. Купих си го с първата стипендия. Все не успяваше да ме събуди, реагирах само на телефонен звън. Един стар Сименс с шайба, който ми звънеше до главата, а се чуваше чак на двора Simple Smile

# 9 183
  • Sofia

Снимка на ученичка от Природоматематическата гимназия с оръжие в ръце...Open Mouth
Изглежда абсурдно в днешни времена.

# 9 184
Снимката с хлапетата и кръглата пейка бас ловя, че е от Зона Б 5. Между другото, тук или в друга тема имаше наскоро голяма дискусия за Аня Пенчева и апартамента и от Тодор Живков. Неслучайно и е даден точно там - този квартал навремето е мислен като квартала на "артистите". И Кристина Димитрова живее там, и Теодоси Спасов, и Борис Димовски и Калоянчев са живели там, и много други актьори, художници, писатели....

# 9 185
  • София
Г. Калоянчев и Ст. Мутафова  бяха съседи в Горен Лозенец.
Няма да спомена точния блок, но зад сегашното СВА.
Даже Муката още се подвизава около РУМ Черни връх.

# 9 186
Аз знам, че е живял в блок на К. Величков (срещу Лукойла сега). Но за другите знам от първа ръка, защото съм ги засичала, като живях там.

# 9 187
  • София
Може на К. Величков да е живял сина му - Ивайло Калоянчев. И той беше млад артист когато строяха Зоните.

# 9 188
Снимката на ученичката от Математическата гимназия не е от военно обучение, а от караул пред Пантеона. Там дежуряха ученици - постови, като всички гимназии и техникуми в града се изреждаха да изпращат такива. Точно с такива морски униформи бяха. На военното бяхме със стандартните зелени униформи.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 20:32 от GG*

# 9 189
И аз съм стояла, но не с такава морска униформа. И с автомат даже, обаче с рязаните от кабинета, не с функционален.

# 9 190
Те и автоматите на караулите от снимките бяха обезопасени. Даже в онези времена никой нямаше да даде бойно оръжие в ръцете на деца, оставени сами и без надзор. На военното си спомням, че цял месец тренирахме с рязаните автомати и само веднъж ни дадоха да тренираме стрелба с бойни, при строг контрол и отчет на патроните.

# 9 191

Ау, кафетата от онова време! Нито кафето беше баш кафе, нито кОлата, но висяхме с часове там в сладки приказки с компанията. Ех!

# 9 192
  • Немция
Нас ни водеха на 12 години(!) да стреляме в зала за стрелба, това беше малко преди промяната.
Нямам спомен с какво точно стреляхме, вид пушки бяха Laughing , лягахме по корем и се целехме в далечни мишени зад стъкло.

Най-добрите в стрелбата получиха предложение да тренират спортна стрелба с пистолет, една моя съученичка ходи 1-2 години да стреля.

# 9 193
Г. Калоянчев и Ст. Мутафова  бяха съседи в Горен Лозенец.
Няма да спомена точния блок, но зад сегашното СВА.
Даже Муката още се подвизава около РУМ Черни връх.

Зная го този блок. Някога ходех точно при съседката по етаж на Стоянка да и оправям телевизора.

А Парцалев вечно е живял по квартири, защото никой не му е разрешил да си купи апартамент. Пари е имал предостатъчно.

Това безумие с ученици на пост пред какво ли не го е имало още от 50-те по съветски образец.

Разглобяване и сглобяване на АК........Какво "полезно" занимание! И в крайна сметка научихме, че АК е разработен от Хуго Шмайзер! А неграмотният сержант е избран за етикет.......

Кой е Муката?

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 02:10 от vl

# 9 194
  • Враца
Муки, е дъщерята на Стоянка Мутафова.

Общи условия

Активация на акаунт