Снимки – спомени от близко и далечно минало - 3

• 464 707
  • 9 209
  •   1
Отговори
# 9 195
  • Sofia

Сладкарницата в кино”Полтава”

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 20:29 от Doli

# 9 196
Катерил съм се върху покрива от армирано стъкло на тази клетка.

# 9 197
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Полтава я помня като дискотека.
Joy

# 9 198
Полтава я помня като дискотека.
Joy

Аз я помня като кино, като дискотека, но когато беше дискотека, сме ходили да играем билярд там през деня. Помня много ясно, че имаше билярдни маси....

# 9 199

Петър Жеков - първия български футболист със „Златната обувка"

# 9 200
  • Бургас
Много интересна сладкарница!

# 9 201
  • Sofia

Бургас

Враца

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 19:42 от Doli

# 9 202
До  9.09.1944г. ден на армията е бил Гергьовден, както сега. Но нар.власт го е преместила на 23.09.-ден на болшевишкия метеж!

През 1990г. генералите се противяха на освещаването на бойните знамена от духовенството. Какво може да се очаква от комунистически и просъветски възпитани офицери??? Никой не можеше да стане дори майор без да е партиен член. Каква прилика с националсоциализма в Германия......

# 9 203

Ау, кафетата от онова време! Нито кафето беше баш кафе, нито кОлата, но висяхме с часове там в сладки приказки с компанията. Ех!

Това беше сладкарницата на хотел София, на опашката на Коня, там и кафето беше кафе, имаше и  разни глезотийки като мелби с чадърчета и пастички

# 9 204
До  9.09.1944г. ден на армията е бил Гергьовден, както сега. Но нар.власт го е преместила на 23.09.-ден на болшевишкия метеж!

През 1990г. генералите се противяха на освещаването на бойните знамена от духовенството. Какво може да се очаква от комунистически и просъветски възпитани офицери??? Никой не можеше да стане дори майор без да е партиен член. Каква прилика с националсоциализма в Германия......
Какво е станало на 23.09.? Нали девети септември беше деня на червения преврат?

Беше добре,когато Радисън държеше хотела на площада на Народното събрание,но...

# 9 205
Датата 23.09.1923 год. е приета за официална дата на Септемврийското въстание, макар бунтовете да започват по- рано. Въстание, инициирано от Коминтерна, подкрепено от Георги Димитров и Васил Коларов, а Димитър Благоев е бил несъгласен. Потушено по брутален начин, много избити комунисти, други- интернирани, хвърлени в затвора и т. н.

# 9 206
Писах чисто информативно (и систематизирано без да се впускам в детайли), а не да се състезавам с някого по обем знания.

# 9 207
Майка ми днес чула някой да казва, че от понеделник по някоя телевизия щели били да дават " На всеки километър". Да сте чували?
Колкото и да не одобрявам идеология, от носталгия ще го погледна, ако е така. Но не знам дали ще ми хареса.

# 9 208
По телевизия Он Еър тия седмици пускаха филмите с Емил Боев... Скучни и безсмислени... Но "На всеки километър" може да е мъничко интересен,щото все пак един от сценаристите му е бил Георги Марков...

# 9 209
  • There I was on a July morning
И аз бих изгледала 2-3 серии със Стефан Данаилов и Григор Вачков.
Чичко Гугъл казва, че ще го дават по Bulgaria ON AIR  от 13 октомври като част от „Великото ни телевизионно наследство“.

Общи условия

Активация на акаунт