Отговори
# 705
АА и аз се зачудих, защото пише жълто тяло от страната на яйчника като все едно след овулация жълтото тяло дето се вижда

# 706
Аз мисля, че mommy говори за жълто тяло от овулацията (даже писа размер 16мм), а не жълтъчно мехурче, което вече е в плодния сак.

Направо ще се редактирам: mommy, на мен първия преглед след инвитрото ми беше в 5+2 и се видяха и двете плодни сакчета, ама там знаем със сигурност кога сме ги върнали. Реално ти няма как да си сигурна кога ти е била овулацията, та може да си примерно 4+6 или 5+0 (да, да, знам че се смята по ПРМ, ама може да не са баш толкова дните след овулация). Ако ще ти е по-спокойно, отиди на преглед другаде или пусни ЧХГ, ако те натоварва да го мислиш това - недей. Мисля, че и без да ти го казваме, ще се следиш да нямаш неразположения като болка или кървене, пък ако се появят е ясно, че ще е нужен преглед.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 15:14 от 2402

# 707
  • Замък сред облаците
Така може Simple Smile аз видях днес написаното за ЖТ и съмнение за плоден сак, това с яйчника съм го изпуснала назад. Много постове напоследък наведнъж и ми е трудно да следя 😅

# 708
Аз лично щях да пусна ЧХГ през 48 часа и още другата седмица щях да отида да ме видят на ехограф . Дори да си спестя ЧХТ-то на този ранен етап , АГ-то щеше да ми е задължително . Не знам какво означава нещо като плоден сак …

# 709
Благодаря на всички за мненията Hug

Сигурно ще потърся някъде по-ранен час, но стига да се отхвърли ИМБ не виждам какво повече може и трябва да се направи, дори да се касае за биохимична или спонтанен аборт. Затова не разбирам цялото бързане и нетърпение, както и леко резкия тон на част от вас. Така или иначе е просто чакане… Отново благодаря за стиснатите палчета, дано се окаже просто прекалено рано. Heart

Едит: сега си погледнах амбулаторния лист, в който пише гестационен сак 3мм. Просто на мен по време на прегледа ми обясни, че е прекалено малък размер, за да констатира на 100 процента, че е гестационен сак.

Последна редакция: чт, 09 ное 2023, 15:55 от mommy22

# 710
При мен на 10дни закъснение се видя сакче, празно, абсолютно нищо, каза кухо яйце това беше в събота и още в понеделник отидох при друга, не само че се видя жълтъчно мехурче, а дори ембрионче 2мм,така, че според мен и след 2дни да идеш отново ще се види по-ясно какво се случва. Стискам палци.

# 711
Mommy , просто се опитваме да те посъветваме , нали това е смисъла на темата . Не знам защо въобще се притесняваш за ИМБ на този ранен етап . Момичетата , които са минали през ИМБ знаят , че ЧХГ не нараства правилно . Понеже ти изрази притеснение да не е ИМБ , след като АГ-то не е видял сакче , затова последваха и съветите за проследяване на ЧХГ . На мен ако на преглед ми кажат - виждам нещо като сакче , ама не знам какво е , бих потърсила второ мнение след няколко дни . Просто аз съм се напатила от некомпетентни АГ-та , които след хистероскопия на моята прословута миома , не виждаха , че не е премахната . Когато отидох при д-р Калчев , видях какво голямо значение има апаратурата .

# 712
Момичета, тези дни сме по изследванията, вие повече разбирате и затова ви питам и ми е по-спокойно😊 скоро не пиеше нищо, как ви изглежда СГ на ММ

# 713
mommy Може да си с късна овулация ако не си, си я следила с лентички. Не се стряскай мен Цвети искаше да ме видят след 2 седмици закъснение.

# 714
Светле , каква диагноза са писали ?

# 715
Е, аз да споделя... Днес бях на ревматолог в София. Диагноза на 90% - псориартричен артрит... На 22 ноември ще ходя за пълни изследвания, ренген и ехо, за да се потвърди евентуално диагнозата... Споделих с доктора, че вече 2 години плануваме бременност, че имам 1 аборт зад гърба си... Той ме убеди, че ще назначи лечение, което няма да пречи на евентуално забременяване, но ме притесни факта, че всичко, което изписват за лечение на артрит е противопоказно за бременни и наистина съм много притеснена... Чак Мъжо ми се накара, че влизам във филми.....

# 716
Светле , каква диагноза са писали ?
Тератозооспермия

# 717
Е, аз да споделя... Днес бях на ревматолог в София. Диагноза на 90% - псориартричен артрит... На 22 ноември ще ходя за пълни изследвания, ренген и ехо, за да се потвърди евентуално диагнозата... Споделих с доктора, че вече 2 години плануваме бременност, че имам 1 аборт зад гърба си... Той ме убеди, че ще назначи лечение, което няма да пречи на евентуално забременяване, но ме притесни факта, че всичко, което изписват за лечение на артрит е противопоказно за бременни и наистина съм много притеснена... Чак Мъжо ми се накара, че влизам във филми.....

Аз съм имала артрит. Доколкото знам изписват медрол и подобни. Това го изписват и при трансфери.

# 718

Аз съм имала артрит. Доколкото знам изписват медрол и подобни. Това го изписват и при трансфери.
За медрол не съм чела... Четох за Метотрексат и Плакинил.... Едното е противопоказно при бременност, другото ще ми навреди на зрението понеже съм с диоптър

# 719

Това е проблем с морфологията - голяма част от сперматозоидите са с неправилна форма и структура , което затруднява оплаждането на яйцеклетката . Потърсете андролог . Ние бяхме при д-р Кацаров , за София става въпрос .

Общи условия

Активация на акаунт