КОЛЕДА 2023/2024

• 121 858
  • 1 254
  •   1
Отговори
# 1 155
Zizini, рецепта за сладките е. 2 1 /2 чаена чаша брашно,1/2чаена лъж.сода,1/2 чаена лъжичка сол.Всичко това се смесва заедно.120 гр меко масло,140 гр захар,100 гр захар мусковадо.Разбиват се хубаво с миксер.2 яйца се прибавят едно по едно към маслената смес.Двете смеси се прибавят заедно.Най накрая се добавят 100 гр нарязани орехи и 100-200 гр начупен шоколад.Аз слагам капки Сместа се оставя в хладилника за 30 минути.След това с чаена лъжичка се взема от сместа,пече на 190 градуса за 11-12 минути.
Йоана16, ето рецептата, дало я е момичето. Simple Smile

# 1 156
Скоро правих орехчета от формичките.Съжалявам че не ги снимах само тях.

# 1 157
Идвам отново с два въпроса.
1 ще правя кексчета с крем отгоре.
В тази тема ми бяхте дали рецепта да смеся ганаж с маскарпоне. Зимата ги правих и добре се получи, само не мога да се сетя какво е съотношението между ганажа и маскарпонето?
Освен това освен микс от ганаж и маскарпонето нещо друго да предложите за крем, който да стои ?
2 ще се радвам да дадете и някоя изпитана рецепта за мъфини. Моята много ми харесва, но желая да пробвам нещо ново

# 1 158
# 1 159
  • In transit
Идвам отново с два въпроса.
1 ще правя кексчета с крем отгоре.
В тази тема ми бяхте дали рецепта да смеся ганаж с маскарпоне. Зимата ги правих и добре се получи, само не мога да се сетя какво е съотношението между ганажа и маскарпонето?
Освен това освен микс от ганаж и маскарпонето нещо друго да предложите за крем, който да стои ?
2 ще се радвам да дадете и някоя изпитана рецепта за мъфини. Моята много ми харесва, но желая да пробвам нещо ново
Заповядай, мъфини с Нутела

Мъфини с кафе и печени лешници

# 1 160
  • Deutschland/HE
В Германия заредиха по магазините шпекулациус бисквитите и лебкухен. Верни са на традицията, в края на август да заредят. Имаше и репортаж по радиото.

П.С. А днес е 31градуса, дават и следващата седмица да е все така лятно времето, а не есенно.

# 1 161
Колибри, вчера видях коледни сладкиши по унгарските магазини, днес - в австрийските. От Виена си купих играчка за елхата.

П.П.Искрено се надявам температурите в Германия да са по- ниски, че в България загинахме от жега.

# 1 162
  • Deutschland/HE
Явно не само германците си търсят коледните сладкиши. В магазините на Käthe Wohlfart има целогодишно коледни играчки, а май и на летището в Мюнхен. Приятели си бяха купили през семтември Simple Smile
Аз си поръчах силиконова формичка за елхички, сега ще трябва да намеря рецепта и да тренирам. За съжаление са вдигнали цената на ирландското масло, като видя на промоция ще заредя 10тина пакета.
При нас е около 30градуса (близо до Франкфурт), дават леко захлаждане и да е 20-25, което за мен е супер.

# 1 163
Käthe Wohlfart не я споменавай, че там мога да си оставя цялата заплата. 🤣
Надявам се из Бавария да е хладно.
За коледните сладки съм направила мармалад от сливи. С парченца портокалови корички, карамфил и канела. Като го насипвах в бурканчета и снаха ми вика "еха, замириса на Коледа".

# 1 164
  • Deutschland/HE
Сега ще изровя рецептата за мармалад от сливи с уиски и индрише. Ако намеря хубави сливи ще направя, но ще е само с уиски, защото нямам индрише.

П.С. Вчера си поръчах коледна калъфка за възглавница.

# 1 165
Аз си взех коледни играчки през юли от Кортина Дампецо. Потънах буквално в един магазин, такива красоти имаше.  За спекулациус имам дори точилка с  формички, само да минем в есенно време, и веднага ще се пробвам. Миналогодишните, хем с мусковадо, станаха уникално вкусни.  Бях си аранжирала есенно  къщата с тях Simple Smile

# 1 166
Аз купих едно много яко индрише от Rewe, но не знам дали е оцеляло без поливане... Иначе, ухаеше страхотно!

# 1 167
И аз започнах с подготовката за Коледа. По това време, обикновено дъщеря ми кани на гости две приятелки за дълъг уикенд и едно от забавленията им е да приготвят сладки. За тази година съм измислила да се занимават с това Simple Smile

# 1 168
  • In transit
Аз си искам още лятото, въпреки, че магазините и в България всячески се опитват да ни напомнят, че наближава Хелуин с украсата в Кик, която са пуснали и зимата, с плетените шалове и шапки в Пепко. Sad
От друга страна днес ми попадна много хубава рецепта за сладко от круши с канела, та мисля да направя няколко бурканчета, които да подаря на близките си по Коледа.
Като ви чета може и някое бурканче сини сливи с орехи и канела да направя. Simple Smile

# 1 169
  • София
Käthe Wohlfart не я споменавай, че там мога да си оставя цялата заплата. 🤣
Надявам се из Бавария да е хладно.
За коледните сладки съм направила мармалад от сливи. С парченца портокалови корички, карамфил и канела. Като го насипвах в бурканчета и снаха ми вика "еха, замириса на Коледа".

Ох, много хубаво звучи това сладко, да споделиш рецепта моля? То не че знам дали има сини сливи сега, ама...

Аз тази година за първи път си направих домашен доматен сос за спагети, че нещо много не издържат доматите и така реших да го оплзотворя. 6 бурканчета, две на вакумираха нещо, та днес ще ям спагети Simple Smile

Иначе ми е още рано за Коледа, тепърва ще ходим на море, но се надявам вече да позахлади, че ми дойдоха нещо много тази година. И се настройвам за любимата ми есен, ябълки и канела.

Общи условия

Активация на акаунт