КОЛЕДА 2023/2024

• 123 515
  • 1 254
  •   2
Отговори
# 120
Нека тази година бъде годината на елхичките!!! Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте в тази прекрасна темичка Simple Smile

Моля за изпитани рецепти , подходящи за силиконови молдове?

# 122
  • In transit
Здравейте в тази прекрасна темичка Simple Smile

Моля за изпитани рецепти , подходящи за силиконови молдове?
Не уточняваш какви молдове имаш, затова показвам какво съм правила в такива форми.

Финансиери със замразени горски плодове и шамфъстък

Тигрови финансиери

Шоколадов мус с малиново сърце

Лек портокалов мус

Крем с Бейлис

Шоколадова панакота

Мусова торта с шамфъстък, бял шоколад и малини

# 123
  • София
Взех днес тези. По-скоро са като за бисквитки

# 124
  • In transit
Според мен са за кексчета/финансиери, защото няма да се надуят много при печене и ще може да се обърнат с релефната част нагоре. Може да ги покриеш с глазура след изпичане. Стават и за двуцветен мус, ще се получат оригинално, в цветове.

# 125
  • Балчик

Аз правя с ронливо маслено тесто. Ползвам рецептата на Наталина. Слагам по едно топче и с ръка го изравнявам.

Стават и кексчета с бъркано маслено. Тези ги правиха моите ученици за коледен базар.

Последна редакция: вт, 24 окт 2023, 21:26 от Джемма

# 126
  • München, Deutschland
Happy Mijjj, аз също ти препоръчвам кексчета/мъфини. Ако искаш отгоре може да си ги изрисуваш с глазура или ако имаш деца, да оставиш тази работа на тях. Чувала съм, че се кефят. 😃
Аз имам отделни силиконови формички, в тях стават най-сочните мъфини. Несравними с нормалната мъфин-тавичка, която се нагрява повече и изсушава мъфините повече по краищата спрямо силиконовата. 😃

# 127
  • София

И аз правя кексчета в подобни форми.

# 128
  • Sofia

Аз правя пълнени меденки - страшно много се харесват! От тесто за меденки правя топче и изтънявам, уплътнявам добре във формичката, като за тарталети. След като се изпече и изстине, връщам във формичките и допълвам с разтопен шоколад. Като стегне, но не съвсем, потапям шоколадовата част в смлени орехи. От релефната страна украсявам с глазура от разреден айсинг.

# 129
  • София
Eй, страхотни идеи ми дадохте, момичета! Grinning Благодаря ви!!
Ще се забавляваме с малкия Grinning

# 130
  • Sofia
А може и кексчета с коледни подправки и сушени плодове.
Тези тук са пак със силиконови форми, но къщички.

# 131
  • София
От къде купувате подправки? Имате ли магазин /он-лайн магазин/ на който се доверявате за качество?

# 132

Прословутите елхички, някой в предни мнения се беше чудил за формички от Китай, аз това направих поръчах два молда за свещ, разрязах от едната страна и това на снимките е резултатът. Може и по добре да се оформят , и да се направят повече различни големини с М размер молда. Вкусът не е уау поне за мен, но за разнообразие и цвят покрай други сладки стават.

# 133
Така са ми се прияли меденки напоследък .. и като видях новата тема и аз тук. Всяка година един и същи асортимент от сладки и соленки правя, но Коледния дух на темата ме привлича да ви чета.. не толкова да науча рецепти.
Друго си е като замирише на канела и пунш в къщата 😀

# 134
И аз скачам при вас. Миналата година тръгнах само с 2 вида сладки и покрай темата станаха 6-7 вида,които наредих в кутии и прибавих към коледните подаръци за роднините Grinning всички много ги харесаха и тази година съм се амбицирала пак да ги зарадвам. С тези летни температури не ми е никак коледно,но вече съм заредила 3 кг масло във фризера и започвам да си правя списък какво ще творя Grinning

Общи условия

Активация на акаунт