👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 2

• 24 450
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
При нас също се появи подобен проблем. Извива се, дърпа се, реве, не иска да суче. Помислих, че няма мляко. Толкова се бях паникьосала, че не и стига и остава гладна. Но за няколко дни се успокоиха нещата, все още сме само на кърма.
И сега го прави на някои от храненията, тогава я оставям да се успокои и след това сама търси да суче
Аз ще се побъркам тия дни. Започваме с кърмене и след 2-3 минути нашата се извива и реве срещу гърдата. Чудя се не излиза ли - уж излиза, обаче все се извива така, че сама да я пусне и после сърдене, рев, сълзи… опитвам се да я наместя да си суче добре обаче няма. А отделно почнах да правя по 120 мл от АМ, защото не смятам, че в такъв случай само 60 могат да а стигнат - ами то пише, че трябва да се консумира в рамките на не повече от час, а тя яде толкова бавно (и в много случаи заспива), че винаги остава около 40, а понякога и повече, докато мине час… и после пак рев от глад. Не знам какво ще правим ако това продължава, а вече има нужда от това да консумира повече.

# 91
Аз ще се побъркам тия дни. Започваме с кърмене и след 2-3 минути нашата се извива и реве срещу гърдата. Чудя се не излиза ли - уж излиза, обаче все се извива така, че сама да я пусне и после сърдене, рев, сълзи… опитвам се да я наместя да си суче добре обаче няма. А отделно почнах да правя по 120 мл от АМ, защото не смятам, че в такъв случай само 60 могат да а стигнат - ами то пише, че трябва да се консумира в рамките на не повече от час, а тя яде толкова бавно (и в много случаи заспива), че винаги остава около 40, а понякога и повече, докато мине час… и после пак рев от глад. Не знам какво ще правим ако това продължава, а вече има нужда от това да консумира повече.
При нас също се случва от време на време. Обикновено е в дните, когато не съм пила повече вода и не съм се хранила добре. Днес бебка става на 3 месеца. Храня я с кърма и адаптирано мляко. От млякото давам по 90мл., като не всеки път ги изяжда. Често остават по 10-20мл. Не ми се струва, че кърмата ми е много хранителна, не се храня балансирано, но пък беба си наддава добре ( 6,200 ), усмихната е, “говори”.. храня я на около 2 - 3 часа. Тя си ми подсказва. Нощно време пропуска всички хранения, от новородена ги проспива. Бяхме й купили ел.люлка Cangaroo La Scala и си мислех, че това е една загубена инвестиция, но за тази й възраст вече влиза в употреба и след хранене си я слагам там ( без да включвам люшкането ), само шум, гледа си играчките и има пълноценен сън дори през деня. Към активната гимнастика не проявява интерес все още. Имаме и два шезлонга, и в тях не й е хубаво. На ръце - обожава 😁
Момичета, един въпрос към кърмещите майки, боядисвате ли се с амонячна боя? До сега бях само с безамонячна, като от раждането не съм се боядисвала и имам бели косми, но с вързана коса не си личат. Чудя се, ако ме боядисат с амонячна, ще се отрази ли на кърмата?! Статии всякакви, искам мнение от майки, които са се боядисвали или не, защото…
Извинявам се за дългият пост!

# 92
При нас също се случва от време на време. Обикновено е в дните, когато не съм пила повече вода и не съм се хранила добре. Днес бебка става на 3 месеца. Храня я с кърма и адаптирано мляко. От млякото давам по 90мл., като не всеки път ги изяжда. Често остават по 10-20мл. Не ми се струва, че кърмата ми е много хранителна, не се храня балансирано, но пък беба си наддава добре ( 6,200 ), усмихната е, “говори”.. храня я на около 2 - 3 часа. Тя си ми подсказва. Нощно време пропуска всички хранения, от новородена ги проспива. Бяхме й купили ел.люлка Cangaroo La Scala и си мислех, че това е една загубена инвестиция, но за тази й възраст вече влиза в употреба и след хранене си я слагам там ( без да включвам люшкането ), само шум, гледа си играчките и има пълноценен сън дори през деня. Към активната гимнастика не проявява интерес все още. Имаме и два шезлонга, и в тях не й е хубаво. На ръце - обожава 😁

Звучи страшно много като нас, само че обича активната гимнастика, а люлката е забравена от Бог вкъщи 😄 Но това с водата ме светна, в последно време забравям да пия вода, а за храненето просто нямам време 🥲 Благодаря 🩷

# 93
И ние имаме люлка Ла Скала, бебето я обожава. Отгоре висят три играчки, тя постоянно зяпа мечето и казва "ауа, ауа". Та сме го кръстили мечето Ала Grinning

# 94
И ние имаме люлка Ла Скала, бебето я обожава. Отгоре висят три играчки, тя постоянно зяпа мечето и казва "ауа, ауа". Та сме го кръстили мечето Ала Grinning
И при нас мечето е най - харесвано и най - много му се кара, когато не е обърнато така, че да го гледа в лице 😂

# 95
Аз съм от кърмещите с косопад Sad не смятам да пия нещо, по-скоро ще заложа на продукти за коса и най-вече против заплитане, защото и седенето цял ден с "кокче" си казва думата и после докато я среша имам чувство, че си свалям огромна част от косата Grinning

Това, което описвате за плача и извиването срещу гърдата вече няколко пъти се случва при нас. Помага като изстискам малко мляко и  го усети. Веднага "захапва". Нямам наблюдения какво провокира тези "кризи".

# 96
Моят юнак много харесва активната гимнастика, но и баткото допринася за това, защото ляга до него и му пее/говори 😂 Люлката я ползвам за разнообразие, но не е на почит определено.

Ще правите ли коледни фотосесии с децата? Много са ми любими на мен, но цените са станали уоу.

# 97
Аз отпреди си имам косопад, така че не ми прави впечатление това. Обикновено като се хвана, че косата пада по-начесто, си купувам някой шампоан за заздравяване на косата от Лили или ДМ - помня, че Elseve съм ползвала и май имаше някакъв резултат, но при всеки може да е различно.

Много исках да направим бебешка фотосесия още в първия месец, но с тези преживявания, които имахме, остана на заден план. Ще го помислим сега, но за Коледа задължително, живи и здрави да сме, пък и колкото да струва. А и специално за мен е първо дете (не знам колко деца ще имам) и е страшно красиво бебе, да не й е уроки, затова съм готова всичко да дам 😄

# 98
Здравейте,момичета!Имам следния въпрос,кога се води бебчето на нефролог,а същото така и на уролог?Как протичат самите прегледи?

# 99
Момичета, имам нужда от съвет! Бебето навърши 2 месеца. Не иска да спи в кошарка,нито количка. Спи на ръце или в слинга. Следя интервалите на будуване и имаме ритуал за преспиване, заспива бързо,но щом я оставя след 5 минути вече се е събудила.Само през нощта успявам да я оставя в кошарата за 3 часа сън. През останалото време е върху мен и вече изнемогвам. Моля за съвет!

# 100
Момичета, имам нужда от съвет! Бебето навърши 2 месеца. Не иска да спи в кошарка,нито количка. Спи на ръце или в слинга. Следя интервалите на будуване и имаме ритуал за преспиване, заспива бързо,но щом я оставя след 5 минути вече се е събудила.Само през нощта успявам да я оставя в кошарата за 3 часа сън. През останалото време е върху мен и вече изнемогвам. Моля за съвет!

Повиване?
Голямата ми дъщеря беше така първите 3м. Спа до мен на леглото. Някъде бях чела, че през 4-я месец най-лесно свикват и се учат на нови неща. Започнах да я слагам в кошарата. Голям зор, защото се будеше често. Постепенно  свикна, но приспиването на ръце остана до навършване на 1г.

# 101

Повиване?
Голямата ми дъщеря беше така първите 3м. Спа до мен на леглото. Някъде бях чела, че през 4-я месец най-лесно свикват и се учат на нови неща. Започнах да я слагам в кошарата. Голям зор, защото се будеше често. Постепенно  свикна, но приспиването на ръце остана до навършване на 1г.

Няколко пъти опитах повиване, голям рев падна.Явно не правя нещо,както трябва.

# 102
Махнахте ли нощното хранене, моя хубавец се буди на 3 часа, рядко на 4ри. Има случаи когато яде в 23ч и се буди в 6ч сутрин, но тогава е заспал поне към 1:30ч.

# 103
Махнахте ли нощното хранене, моя хубавец се буди на 3 часа, рядко на 4ри. Има случаи когато яде в 23ч и се буди в 6ч сутрин, но тогава е заспал поне към 1:30ч.
Прави голяма пауза от 8-9 часа. Но, последното ѝ хранене е 19-20ч и съответно се буди в 3-4 часа. И пак ходя като зомби…

# 104
Яде към 9 без нещо и заспива, после се буди в 2 и 6. Напоследък след яденето в 6 е кукуряк и се закача, аз обаче я оставям в кошарката, тя си говори нещо там 30-40 мин и заспива до 9. Аз кърма имам основно нощем, та засега нямам и желание да махаме нощните хранения.

Общи условия

Активация на акаунт