👣 Августови бебета 2023 🤱 - тема 2

• 24 452
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
здравейте , мами. Чета всичко, но рядко намирам време да пиша. Исках да ви попитам по колко спинкат вашите бебчета през деня? От няколко дни спи само по 30 мин на дрямка и прави няколко такива. Плюс няколко предремвания на кърмене. Но ги няма вече час и половина/два дремките. През нощта е ок, но заспива все след 10. Хапва си добре, ака си. Не знам какво да направя за да спи повече.

А за пътуването - притеснява ме, ако по пътя плаче и иска на ръце, какво правим? :/

Последна редакция: пн, 30 окт 2023, 21:20 от chris_16

# 121
Здравейте, дами! 🌸 Може ли да ми дадете идеи за  подарък за първи рожден ден на момиченце ? В събота сме поканени, но аз все още не съм решила какво да купяя 😐

Благодаря предварително! 😇

# 122
Момичета, вие мажете ли с нещо тези червени петънца на главичката? Малкият има там и на клепачите, педиатърката каза, че са в лека форма и ще изчезнат след време, но ми се иска да подпомогна процеса…

# 123
Здравейте, дами! 🌸 Може ли да ми дадете идеи за  подарък за първи рожден ден на момиченце ? В събота сме поканени, но аз все още не съм решила какво да купяя 😐

Благодаря предварително! 😇

Споделям какво получи нашият син около тази възраст:
Музикални книжки
Сортер
Конструктор Клементони в автобус
Рингове с конус
Малки книжки тип Моята първа библиотека
Музикални играчки , подходящи за възрастта
Книжки тип Дръпни, плъзни, завърти
Дрехи

# 124
Ако не е релефно, си изчезва само. Ако е релефно, се следи да не расте. Казва се хемангеон мисля, ние имаме едно такова на крачето. Педи каза, че ще изчезне , но си го следим. Някой път се налагало да се маже с крем/взимало се сироп. Попитайте педиатърката.

Момичета, вие мажете ли с нещо тези червени петънца на главичката? Малкият има там и на клепачите, педиатърката каза, че са в лека форма и ще изчезнат след време, но ми се иска да подпомогна процеса…

# 125
Нормално е да има червени петна на главичката отзад и на клепачите, изчезват сами, Сави също има. С каката лекувахме хемангиом на носа, той е по-различен. Пи сироп 6 месеца и се оправи. Наблюдавайте вашия хемангиом дали расте и ако да, бих ви посъветвала бързо да се ориентирате към доктор, който се занимава с такива неща. Ако се подаде протокол за сироп по Нзок до 5ти месец на детето, ще се дава безплатно. Иначе струва около 400лв едното шише, а на месец отиват по около две. Ако няма нужда от сироп, има кремче, което помага да изчезне по-бързо.

# 126
Ние също вече имахме дълго пътуване от около 6-7 часа. Плачеше много в едната посока и искаше да е в мен. Помогна само белият шум от ютуб Simple Smile

здравейте , мами. Чета всичко, но рядко намирам време да пиша. Исках да ви попитам по колко спинкат вашите бебчета през деня? От няколко дни спи само по 30 мин на дрямка и прави няколко такива. Плюс няколко предремвания на кърмене. Но ги няма вече час и половина/два дремките. През нощта е ок, но заспива все след 10. Хапва си добре, ака си. Не знам какво да направя за да спи повече.

А за пътуването - притеснява ме, ако по пътя плаче и иска на ръце, какво правим? :/

# 127
С какво третирате крустите?

# 128
С какво третирате крустите?

С нищо. След време сами опадват.
Голямата ми дъщеря се роди с много гъста коса, която не опада. Имаше и крусти. Педиатърката каза, ако ѝ намажа нещо няма да мога да ѝ измия косата.

# 129
И двамата ми сина имат червени петна на челото, които не са особено малки. Нещо като кръвонасядане, което избледнява с времето като се натрупа мастна тъкан. Баткото е на 3 и все още си седи, определено е по-бледо,но си е там. Аз съм на 28 и моето изпъква като се ядосам или като плача 😂

# 130
Моят имаше при раждането до окото - изчезна.
Сега има на клепача.

Аз да попитам има ли сред вас такива с електрически пили за ноктите?
Много ме е страх с тази ножица мен.

# 131
Тъкмо си поръчах пила, ме малката само се драска, а с ножица не кога добре да махна ръбчетата.

Иначе аз не знам каква е разликата между хемангеом и родилно петно. На снимки еднакви ми изглеждат. Дано мине само :/

# 132
И ние си имаме родилен белег на челото - явно от мен го е взела. Все още червенее, но е по-бледо. Аз не знам дали като се ядосам се вижда моето, но аз мога да си го видя като се загледам.

Отдавна си мислех и аз за такава пила - къде в момента продават? Без Амазон.

# 133
аз от емаг я поръчах.

# 134
  • Варна
Тъп въпрос към майките на момчета: като слагате памперс нагласяте ли атрибута на някоя посока?

Общи условия

Активация на акаунт