Майски бебета 2024г. - Тема 2

• 36 973
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Mims1900, аз също, питах АГ и каза, че е нормално. Все пак е редно да се вземе предвид факта, че всяка жена е различна и усеща различни неща. Също така, аз съм с обърната матка и от това, което знам, е че матката застава в нормална позиция по време на бременност и е нормално да боли с една идея повече.
Относно болките в кръста, аз ги имам още от 6та седмица, моя приятелка ме посъветва да следя хемоглобина, бил свързан с тези болки, но как точно - не разбрах. При мен хемоглобинът е перфектен, така че още един пример, че всяка жена е различна. 😊

# 106
Mims1900, аз също, питах АГ и каза, че е нормално. Все пак е редно да се вземе предвид факта, че всяка жена е различна и усеща различни неща. Също така, аз съм с обърната матка и от това, което знам, е че матката застава в нормална позиция по време на бременност и е нормално да боли с една идея повече.
Относно болките в кръста, аз ги имам още от 6та седмица, моя приятелка ме посъветва да следя хемоглобина, бил свързан с тези болки, но как точно - не разбрах. При мен хемоглобинът е перфектен, така че още един пример, че всяка жена е различна. 😊
Да и това го има при нас матката е в ретроверзия ,моята също е назад.И моят хемоглобин иначе засега е добре .Само тези болки от няколко дни по -се усещат и се притесних,но ми казаха и на мен,че било нормално и все пак все си се плаша .Пия Но Шпа и се надявам всичко да е наред.

# 107
Здравейте,предстои ми фетална морфология, може  ли да ми кажете  с какъв ехограф се прави самия преглед,тъй като си записах час при мъж и ми е малко притеснено Hug

# 108
С коремен се прави.

# 109
Обикновено с коремен, но ако нещо не се види хубаво ползват и вагинален. Хубаво е от сега да поработите върху притесненията от мъже гинеколози и аз имах големи, но след пореден преглед по спешност и без избор някак си утихнаха.
Междудругото от моя опит мъжете са даже по-нежни при преглед.

# 110
Моя опит с мъже АГ също е само положителен и съм получавала единствено внимателно отношение. Веднъж съм била при жена АГ. Освен че беше голяма грубиянка по време на самия преглед, ами и през цялото време ми надуваше главата защо още съм нямала деца и какво толкова отлагам.. човек, който виждах за пръв път в живота си ми държеше сметка и ми обясняваше какви егоисти сме днешните жени. Кофти лекари може да срещнем без значение какъв пол са и това разграничение може само да ни лиши от опита и помощта на истински професионалисти.

# 111
Момичета да ви питам,сега АГ ми иска някакъв картон,подпълнен от ЛК,да и отнеса за да ми издава болнични.Знаете ли нещо за този картон?

# 112
Момичета да ви питам,сега АГ ми иска някакъв картон,подпълнен от ЛК,да и отнеса за да ми издава болнични.Знаете ли нещо за този картон?
Ами не, на мен такова нещо не са ми искали... Не знам за какво става въпрос, ама ако някой ти отговори ще е хубаво, защото аз все още не съм ползвала болнични и може би за това не са ми искали

# 113
  • Пловдив
За феталната - при мен беше и с двата, аз съм с обърната матка и като цяло и с предната бременност до към 12 г.с. бях с вагинален. Сега на феталната АГ това ми обясни, че вагиналният е по-удобен в детайл да измери особено в моя случай, но пък цялостно вече е трудно да обхване всичко поради размерите на плода.
Та според ситуацията. И аз до предишната ми бременност бях малко с резерви към мъжете АГ, но бързо претръпнах Grinning

Дени, за картона - лична амбулаторна карта е, купува се от книжарниците. Така изглежда - https://www.office1.bg/lichna-ambulatorna-karta-24-lista

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 09:26 от Karina*

# 114
Амбулаторна карта се казва, купува се от книжарница и се попълва(имена, егн, месторабота, адрес, тел...). Личния слага номер и с тази карта при АГ. Също ще тряба и за болницата после за изписването. Каквито и болнични да се наложат от болница, операции я искат тая Амбулаторна карта.

# 115
buf,благодаря ти Blush
Karina*,и на теб благодаря  Blush
Сега се сещам,че може би имам някъде вкъщи такава от минали години,сега като я видях как изглежда се сетих.

Последна редакция: чт, 26 окт 2023, 09:38 от Deni Tsvetanova

# 116
Ако някога си ползвала болничен, имала си операция или си лежала в болница, със сигурност имаш.

А ако съм я загубила моята просто си купувам нова и отивам при личния да ми я завери ли?

# 117
Аз така си купих за първата б.и ходих до личната сега си я пазя разбира се, а трябва ли пак да заверява нещо тя ....кажете не 🙈😃

# 118
Аз мисля, че не трябва, ако първоначално си е попълнила всичко правилно.

Днес дадох кръв за Vision и сега започва голямото чакане Smiley
Стискам палци резултатите на всички, които сме пускали пренатален тест да са добри Flowers Four Leaf Clover

# 119
Чух се с личния лекар (направление беше казал, че може да ми пусне най-рано 07.10,за да мине 1 месец от изписването от болницата) сега обаче каза, че ще ми пусне електронно направление на 01.11, тогава ми е часа при гинеколога. Ще видя дали ще има изненади като отида в София.

Общи условия

Активация на акаунт