Седмокласници 2023/2024 - тема 3

• 37 430
  • 768
  •   1
Отговори
# 675
Г-жо Рамацоти, кой подскача? Вие сериозно ли? Или си търсите кого да хапете?
Не сме на женския пазар, моля ви.

# 676
Привет и от мен, отдавна не съм писала. Седмокласникът все още не знае какво иска. Има ли други в такова положение? Само едно знае - без математика. Рязко намрази мат. сега, в 7 клас. Личи и по оценките му, не желае изобщо да погледне. До миналата година беше с отлични оценки. Рязък обрат. Старая се да му помагам, заедно учим, но виждам, че е насила. По БЕЛ е много добре, да не се изхвърлям за повече. Само при нас ли е така? Няма конкретна причина - казва, че не разбира "задачи с повече от една променлива" и не иска да разбира. Не чува нито учители, нито баба си, която може да помага - само мен. Не искам да бъда лош пророк, 30-40 т. ако изкара, ще е добре.

# 677
Абсолютно има такива които не знаят какво искат.
Аз не давам зор. То искането е едно, ама дори не виждам смисъл от прекалено пренавиване преди да имаме реални резултати.
Тогава искането ще се види дали е било съответстващо на усилието

# 678
  • София
Ако до миналата година е бил отличник по математика, нищо не е загубено за два месеца. Ако ходи на частни уроци - сменете учителя. Ако ходи на курсове - заменете ги с частни уроци, като потърсите спокоен и мотивиращ учител, въпреки че вероятно няма да е лесно по това време на годината. Каква е причината за обрата? Нов учител в училище? Такова "рязко намразване" не се случва без причина.
Моят младеж знае какво иска, наредил е желанията от 6-ти клас. Предстои да видим какво ще постигне.

# 679
  • при моите любими
Като се сетя колко бях стресирана и напрегната преди две години с дъщеря ми седмокласничка, тази направо ми е песен. Като гърмян вече заек някак си не се напрягам толкова. На този етап, преди две години вече правех списък на училищата в София. Бях разгледала няколко години назад минималните и максималните балове. Бях подготвена за лош сценарий и бях степенувала желани езикови училища със всевъзможен бал. Бях изчела всички теми за конкретните училища. Тя обаче изкара достатъчно висок резултат да и стигне за почти всички езикови гимназии без така желаната испанска, но балът и беше наистина космически тогава. Трябваше да има и на двата изпита по над 95 точки за влезе в желаната паралелка испански/английски, в която приемат само 13 момичета от всички кандидати. Тази година с момче ми е направо лежерно. За НПМГ ще му се наложи да се напъне, но ако не му стигне все пак езиковите, които е избрал са добър вариант, а там балът на момчетата в съвсем различен. Той си учи. Има пропуски за някои неща, удря го и него леко пубертета. Тази година съм решила, че ще навлязат в дебрите на баловете след резултатите и след статистиката на sanaka за езиковите. До тогава ще съм дзен.

# 680
Здравейте и при нас е много зле математиката за разлика от Бел. Иска ЕГ засега ! Дали случайно ще може да ми съдействате за един тест по биология който ще кача като снимка ако се справя от къде е свален ако имате представа!

# 681
Здравейте и при нас е много зле математиката за разлика от Бел. Иска ЕГ засега ! Дали случайно ще може да ми съдействате за един тест по биология който ще кача като снимка ако се справя от къде е свален ако имате представа!
По всяка вероятност сама си го е компилирала госпожата.

# 682
Не разбрах какво съдействие искате за теста по Биология?
Някой да го реши ли?

# 683
Като гледам форматирането на теста, най-вероятно учителката го е правила. Имам достъп до книгите на учителя на двата учебника на издателство "Просвета" - не е от там.

# 684
Вчера бях на РС. Честно казано, чудех се къде съм попаднала. Една майка пита, ако детето не се класира по първите си желания, нали си остава в старото училище. Един баща й обясни, че не се пази мястото, но да не се притеснява - тъй като балът в училището не е висок, около 350, при максимален 500, детето няма как да не си остане в училището. Друга майка попита класната ни кога се очаква да излязат новите балове, защото сега гледала по миналогодишните. Класната търпеливо обясни, че тазгодишните балове се очакват след тазгодишното НВО и публикуването на класиранията, защото включват оценките от НВО. За капак, учителят по математика обясни авторитетно, че доколокото знае (?) вторият модул от НВО не е задължителен, важи само при кандидатстване в елитните гимназии. Добре, че правят информационна среща по някое време, дано всички присъстват и си записват.

# 685
  • гр. София
мартеа, това, което сподели е за темите за муните Joy
Отдавна не съм писала, но следя.
Балът падна, не съм сигурна на какво се дължи. Детето често се оплаква от недостиг на време, но не се трогвам, защото често се захласва в нета.
Записах я на уроци в Регалия, присъствено. По БЕЛ - супер, на по МАТ - Sad
Относно желанията - нещо с АЕ/ИЕ. Всички училища, които предлагат такъв профил, са ни на час и нещо път от вкъщи (в едната посока). Освен АК Laughing Към момента съскам от време на време, но се старая да съм дзен.

# 686
  • Бистрица
Балообразуващите оценки от свидетелството се преобразуват в точки както следва:
Среден (3) = 15 точки
Добър (4) = 26 точки
Много добър (5) = 39 точки
Отличен (6) = 50 точки
Попаднах на следната информация, допълва горния цитат:

# 687
Мартеа, гледай от добрата страна - поне имате родителска среща Grinning Аз от вчера съм щастлива - върнала се учителката по математика в училище. Страхотно е момичето, много я обичат децата и малко се бях притеснила от това отсъствие. Иначе нещата си текат нормално - учи усилено по История, Химия, Биология и т.н. Вчера гледа и едни задачи по Физика от областен кръг и се притесни от сложността. Иначе приятно ме изненада, че по своя инициатива решавал доста задачи от едното помагало по Физика. Днес сутринта се оплака, че е ужасно уморен Persevere Има доста болни деца и се надявам да го прескочи. През коледната ваканция не мисля да го карам нищо да прави - само почивка и забавления. Лошото е, че ще пътуваме и няма да може да кара ски Sad

# 688
Балообразуващите оценки от свидетелството се преобразуват в точки както следва:
Среден (3) = 15 точки
Добър (4) = 26 точки
Отличен (6) = 50 точки
Попаднах на следната информация, допълва горния цитат:

Поправете ме, ако греша, но до сега не се ли гледаше само оценката от последната година по балообразуващия предмет?
За нас от трите години ли ще гледат? То си е в плюс за моето де, защото в пети и шести клас имаше по-високи оценки от очертаващите се към момента

# 689
За седмокласниците е важно само това:
Среден (3) = 15 точки
Добър (4) = 26 точки
Отличен (6) = 50 точки

Останалите оценки от скалата са там, тъй като тя е обща за всички класове, а в удостоверението за завършен първи гимназиален етап на образование има окончателни ( т. е. средноаритметични) оценки.

Общи условия

Активация на акаунт