Ограничаващите вярвания и как те се отразяват на живота ни

• 6 373
  • 127
  •   1
Отговори
# 30
Възрастта не е основният фактор при липса на бременност. Аз и на 20, и на 40+ имах еднаква нужда от репродуктивна помощ.
За спането по същия начин. И на 15, и на почти 50 - все обичам да си лягам рано. В светлата част на деня имам малко познати, които са активни като мен, дори и да са съвсем млади. Но вечер съм Сънчо.
Да, защото сте имали някакъв медицински проблем по принцип. Една жена на 20 може да забременее  много по-лесно при нормални обстоятелства, на 40 дори и здрава се сблъсква стествения ход на живота, изчерпване на яйчниковия резерв, яйцеклетката ги има, но са с лошо качество и не могат да бъдат оплодени. Да не говорим, че вече много млади жени се сблъскат с проблема изчерпан яйчника резерв много по-рано.
T.Valcheva говорим за мед. индикации, а не за житейски търсения на партньор. Замрази яйцеклетки за да имаш сигурност, поне това вече е възможно. Аз на 20 и забременях на втория месец, на 35 и не стана, имено заради намеления яйчника резерв и качеството на яйцеклетките.

# 31
  • София
А как ще разбере, ако не пробва,  пробва на 30+ и реши, че е от възрастта, а не от проблем по рождение?
Пък и откъде става ясно, че не е пробвала и преди това, просто над определена възраст е натиснала повече педала?

# 32
А как ще разбере, ако не пробва,  пробва на 30+ и реши, че е от възрастта, а не от проблем по рождение?
Пък и откъде става ясно, че не е пробвала и преди това, просто над определена възраст е натиснала повече педала?
Има лекари, изследвания, диагностика, а не гадаене и вярвания как да имаш деца на 40 не е никакъв проблем, все пак реалността е реалност. Бях чела някаква статия от доайените на инвитрото и той говореше точно колко важна е възрастта и неговата препоръка беше първа бременност между 18 и 24 г. Да за времената в който живеем звучи не просто рано, а прекалено рано, вярванията се менят, но биологичния часовник не.

# 33
  • София
Не вярвам на всички 20-годишни да им е приоритет да мислят за деца.
Пък и при напредването на медицината има достатъчен диапазон между 20 и 40.

# 34
Използвам оправданието за възрастта, улавям се. За да ме оставят на мира да ме карат да правя нещо си, кото не желая по съвсем други причини. Това не е вярване някакво. Това е позиция. Такава позиция, за едно или друго нещо, е възможно да се мени във времето. Давам пример-когато бях на 20 исках да скачам с парашут и да летя с хеликоптер. Тогава нямаше възможности. Сега има, но вече...ми не ми се лети, а и установих своевременно, че има някакво височинно да го кажем неудобство. Нямам амбиция и желание да го лекувам и преодолявам, така че, това си остава в графата-вече не го искам просто. И като се почне-ама защоооо, ама ти нали искашееее. Ами-променила съм си мнението. И пак-ама не си много стараааа. Ааааа-стара съм. И се приключва.
Не ми харесва това, че моето усещане за нещо към даден момент е различно от на друг, но другия го вкарва в графа-аз се ограничавам от някакви мои вярвания. Защото просто не е вярно.
Иии, ох. Де да бях си внушила вярването, че ми трябва упойка, ма ей на, измъчих се над 18 часа без.
Категорично съм в период, в който не желая да си нарушавам идиличната зона на комфорт. Нямам нужди да се доказвам и доказвам, вътрешна потребност нямам. Ако имах-друго. Но като нямам-нужно ли е да се обяснявам въобще защо?

# 35
  • Melmak
Аз не мога да разбера какво е това триене на сол към група жени, които "на 32 са си поживели, а на 40 обикаляли клиниките".
А нужно ли е съдене? Аз не виждам нищо лошо и на 40 да живееш ако искаш, да ти е широко около врата цял живот, дай боже.

Все едно някои жени се чувстват прецакани, че на 30 са сменяли пелени, вместо да си обикалят екскурзии и партита. И за това трият сол на главите на други жени, които са направили друг избор. Не виждам защо има упреци. Нали вие сте си решили и сте направили каквото сте искали, просто оставете другите да правят собствените си избори без да им вменявате вина за това.

# 36
  • София
Ама това пак са стари вярвания кое как и най важното кога трябва да се развие в живота на другите.

# 37
  • София
Нека не забравяме, че има и ограничаващо вярване как с децата свършва животът или поне социалният такъв.

# 38
На 27 г. започнахме опити за дете и ни отне 7 години. Не спирахме да пътуваме и да работим. Кой знае какво са изприказвали за нас.
Второто дете ни отне само 1 г., бях на 38 г.

# 39
  • Melmak
Имам няколко приятелски двойки с репродуктивен проблем от години. Нито са спрели да живеят, нито да излизат, нито да пътуват.

# 40
  • София
Нито репродуктивните проблеми, нито броят на децата някога ни е спирал за каквото и да е, ако не броим няколко седмици или месеци пазене или съобразяването с учебните ангажименти.

# 41
Мисля, че ходатайстването не бива да се бърка с добрата стара препоръка, която, в случай че е обоснована, върши добра работа.

# 42
Нека не забравяме, че има и ограничаващо вярване как с децата свършва животът или поне социалният такъв.

Не свършва, но изобщо не е същият , както ако си без деца.

Последна редакция: сб, 04 ное 2023, 23:23 от teta75

# 43
  • София
Е, аз мога да го сравнявам само със студентските години, ама те са различни от всичко останало, не само от децата.
Не мен лично не са ми пречили на моите разбирания за забавления,социален живот и т.н.

# 44
Това с промяната на живота с появата на децата също ми е супер ограничаващо. Реално, ограничението си го поставяш ти, а не че животът така се е стекъл.
"Като си майка, защо така се обличаш" "Като си майка, защо ходиш на дискотека/бар/смееш се високо/излизаш с приятелки". Още не съм майка, но доколкото се познавам, не смятам, че детето ще ми промени начина на живот и разбиранията ми за него, по-скоро то ще стане част от него. Ако не правя нещо, няма да е цащото съм станала майка, а ще е защото съм на друга вълна.

Общи условия

Активация на акаунт