Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 12

• 54 417
  • 739
  •   2
Отговори
# 705
Здравейте,
Чудя се и аз дали да не започна да приемам някакви добавки, от септември правим опити (3 месеца горе-долу, декември пропуснахме фертилната седмица и не го броя), но нещо не се получава. Имам и миома и точно това ме спира да започна прием на каквото и да било, да не си разбъркам хормоните и да започне да расте... някой може ли да ме посъветва? Някаква комбинация, безопасна при миоми?

# 706
Здравейте,
Чудя се и аз дали да не започна да приемам някакви добавки, от септември правим опити (3 месеца горе-долу, декември пропуснахме фертилната седмица и не го броя), но нещо не се получава. Имам и миома и точно това ме спира да започна прием на каквото и да било, да не си разбъркам хормоните и да започне да расте... някой може ли да ме посъветва? Някаква комбинация, безопасна при миоми?
За съжаление, миомата расте по време на бременност, но според зависи къде се намира и колко е голяма Аг преценява какво да се прави.Преди месец  ме оперираха точно от миоми  и бих искала да попитам Denis,дали има някакви добавки които могат да помогнат да не се образуват нови миомни възли ,като след юни планираме нови опити за бебе?

# 707
Здравейте, искам да ви попитам, или по скоро към Денис, подготвям се за второ инвитро с НЯР съм и се опитвам да подобря качеството на яйцеклетките, от доста време пия
2 x Инозитол 2мг, NAC 600,  L Arginine 500
2 х 2 Omega 3
2 х 1 Убиквинол 200, Вит Ц 500
Магнезий и фолиева
Чудя се дали има нужда да вкарам RALA и Ресвератрол, с какво мога да ги комбинирам и в какви количества?

# 708
  • София
Здравейте, искам да ви попитам, или по скоро към Денис, подготвям се за второ инвитро с НЯР съм и се опитвам
Скрит текст:
да подобря качеството на яйцеклетките, от доста време пия
2 x Инозитол 2мг, NAC 600,  L Arginine 500
2 х 2 Omega 3
2 х 1 Убиквинол 200, Вит Ц 500
Магнезий и фолиева
Чудя се дали има нужда да вкарам RALA и Ресвератрол, с какво мога да ги комбинирам и в какви количества?
Здравей!
При инвитро и НЯР трябва да се приемат много и различни антиоксиданти, така че е по-добре да включиш Ресвератрол и R-ALA.
Ресвератрол 200-500 до 1000мг/ колкото може да си позволиш.
R-ALA 100 -150мг
И двата продукта се приемат на гладно, с вода. Първо е Ресвератрол, след това е R-ALA ( да има интервал между тях поне 40 мин., че на Ресвератрола, все нещо му пречи да се усвои максимално Simple Smile - т.е. да не го хабиш, спазвай условията на прием )
След това ( поне 40 мин.) ти е Триото.
От мен Успех! Ще чакаме хубавата новина Peace

# 709
Много Благодаря за отговора ☺️

# 710
Здравейте, Денис,
Ще помоля за съвет какви добавки мога на вземам при тези изследвания.
На 40 г. съм, първа бременност естествено забременяване и сега правим опити за второ детенце, отново забременях естествено, но за съжаление извънматочна, последва операция и сега отновопробваме, вече няколко месеца
Пуснах си изследвания и те не са много добри, бях решила да се самофинансирам за инвитро, но сега при това положение не зная дали има смисъл.
Та моля за препоръка, относно добавки, които мога да приемам

# 711
  • София
Здравейте, Денис,
Скрит текст:
На 40 г. съм, първа бременност естествено забременяване и сега правим опити за второ детенце, отново забременях естествено, но за съжаление извънматочна, последва операция и сега отновопробваме, вече няколко месеца
Пуснах си изследвания и те не са много добри, бях решила да се самофинансирам за инвитро, но сега при това положение не зная дали има смисъл.
Дай рефер. на Е2, моля.

# 712
За съжаление съм пускала само  естрадиол
Здравейте, Денис,
Скрит текст:
Дай рефер. на Е2, моля.

Последна редакция: чт, 16 яну 2025, 18:04 от PetiaS

# 713
То е едно и също

# 714
Извинявам се, Денис, пускам референтните стойности

Здравейте, Денис,
Скрит текст:
[/quote]
Дай рефер. на Е2, моля.
[/quote]
[/quote]

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 09:45 от PetiaS

# 715
  • София
Извинявам се, не съм видяла че темата е за Добавките.
PetiaS - има тема за хормоните, може да пишеш там, ако искаш коментар по тях.
Тази тема е за коментар на добавки - дали даден продукт е хубав като кач-во, чистота, бионаличност, оптимални дози, комбинация между определени продукти, начин на прием и т.н., но не и да се посочват добавки, на база изследвания.
Виждам, че има НЯР и затова е желателно първо да се направи консултация с репр. специалист, а добавките са след това.
Твоето мнение, както и моето, в случая, се приемат за СПАМ в тази тема.

# 716
Здравейте, дали има някакъв проблем да се приема витамин е и натаспин предвид ефекта им върху кръвосирването?

# 717
  • София
Здравейте, дали има някакъв проблем да се приема витамин е и натаспин предвид ефекта им върху кръвосирването?
Здравей!
Зависи кой, в какви дози и за какво ще ги приема, какви заболявания има и какви медикаменти приема.
Натаспин е натокиназа - ако се приема по 1 табл. дозата не е висока... напр. за чистене на фибрин,  некротична тъкан и т.н. дозата трябва да е поне 3 на ден, но и това не е много висока доза за разреждане на кръвта - при здрав човек, който не приема медикаменти... даже е и малко съмнително, дали ще изчисти излишния фибрин?!
Вит. Е - зависи от дозата, ако е до 400IU не е висока доза и няма да разреди кой знае колко кръвта - имам предвид, че при здрав човек, няма да навреди.
Самата комбинация, при по-ниски дози, при здрав човек, ако не е на антикоагулантна или антитромбоцитна терапия, според мен - няма да навреди.
Ако има, все пак някакви притеснения - по-добре се консултирайте с лекар.

# 718
Здравей, Денис! Много благодаря за подробния отговор! Витамин е като част от добавките за подпомагане на забременяване, а идеята на натаспина бе за разреждане на кръвта. По-притеснителното бе, че към тях ми добавиха прогестерон под формата на дуфастон 2×1 и утрогестан, като нямах досег до лекаря, за да попитам допълнително, а за разреждане на кръвта ми оставиха само натаспина и то по 1 на ден при наличие тромбофилия- хетерозигот на Фактор 5. Не е ли доста рисковано и недостатъчно при положение, че и ти казваш, че 1 таблетка не е особено ефективна за разреждане на кръвта, а прогестерона сгъстява кръвта?
Здравей!
Зависи кой, в какви дози и за какво ще ги приема, какви заболявания има и какви медикаменти приема.
Натаспин е натокиназа - ако се приема по 1 табл. дозата не е висока... напр. за чистене на фибрин,  некротична тъкан и т.н. дозата трябва да е поне 3 на ден, но и това не е много висока доза за разреждане на кръвта - при здрав човек, който не приема медикаменти... даже е и малко съмнително, дали ще изчисти излишния фибрин?!
Вит. Е - зависи от дозата, ако е до 400IU не е висока доза и няма да разреди кой знае колко кръвта - имам предвид, че при здрав човек, няма да навреди.
Самата комбинация, при по-ниски дози, при здрав човек, ако не е на антикоагулантна или антитромбоцитна терапия, според мен - няма да навреди.

# 719
  • София
Здравей!
Не мога да коментирам - консултирай се с генетик.

Здравей, Денис! Много благодаря за подробния отговор! Витамин е като част от добавките за подпомагане на
Скрит текст:
забременяване, а идеята на натаспина бе за разреждане на кръвта. По-притеснителното бе, че към тях ми добавиха прогестерон под формата на дуфастон 2×1 и утрогестан, като нямах досег до лекаря, за да попитам допълнително, а за разреждане на кръвта ми оставиха само натаспина и то по 1 на ден при наличие тромбофилия- хетерозигот на Фактор 5. Не е ли доста рисковано и недостатъчно при положение, че и ти казваш, че 1 таблетка не е особено ефективна за разреждане на кръвта, а прогестерона сгъстява кръвта?
Здравей!

Общи условия

Активация на акаунт