Студенти в Испания

• 46 006
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
https://www.bancosantander.es/particulares/cuentas-bancarias/cue … ne-sin-comisiones

Оставям линк за сметката без комисионни на Santander, но от любопитство погледнах и видях че практически всички банки  я предлагат.

Както каза Аngrla61, сметките отворени в офис на банката по принцип са с много комисионни, освен ако няма някаква оферта или специфично споразомение към университета.

# 541
Доколкото разбирам Banco Santander нямат такси за младежи до 26г. Синът ми има такава младежка сметка и в българска банка. За съжаление в момента нещо не им работи явно тази възможност онлайн. Ще изчакам да видим ще проработи ли следващите дни.

# 542
Младежката карта на Сантандер е от 18г. - 28г. и е без комисионни и такси.

# 543
  • София
Здравейте пак. Започнах да планирам настаняването. Видях, че има Ikea в съседния квартал на Getafe в Мадрид. Какви други магазини за чаршафи, възглавници и домашни потреби бихте препоръчали?

# 544
  • Мадрид / София
В Alcampo също има, Carrefur би трябвало да има, китайските магазини и вече отделно магазинчета за чаршафи, одеала и от сорта, както във феретерията има тигани, тенджери и лъжици, вилици и от сорта. Сега вече къде какви цени те устройват - ти си решаваш.

# 545
По повод купуването на спално бельо, посуда и други , някъде бях чела че магазините не работят в неделя така ли е?
AUM е в покрайнините на Мадрид в ,Cantoblanco, та нямам идея къде ще пазаруваме

# 546
  • Мадрид / София
По повод купуването на спално бельо, посуда и други , някъде бях чела че магазините не работят в неделя така ли е?
Хиперите (Алкампо, Карефур) работят всички дни от седмицата.  Само на няколко  официалнни празника не работят (1 и 6 януари, 1 май и 25 декември).
Другите магазини са затворени в неделя. LIDL работят и на някои официални празници.
UAM и Cantoblanco , линия С4 на Серкания:

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 03:01 от Angela61

# 547
https://www.bancosantander.es/particulares/cuentas-bancarias/cue … ne-sin-comisiones

Оставям линк за сметката без комисионни на Santander, но от любопитство погледнах и видях че практически всички банки  я предлагат.

Както каза Аngrla61, сметките отворени в офис на банката по принцип са с много комисионни, освен ако няма някаква оферта или специфично споразомение към университета.

Дъщеря ми си отвори сметка с 50 евро  в Santander на мястов в Мадрид без  комисионна. Каза, че за младежи до 28 години, всички преводи са без комисионна. Още не е превеждала, ще видим в бъдеще Simple Smile

# 548
  • Sofia
Казаха ми, че до Mercadona има китайски магазин Market (в сградата на Ibis Hotel), където има всичко.
Наблизо е и Лидл.

# 549
  • София
Баба ви Яга, благодаря! Видях го на картата, даже на снимката се вижда магазина.

# 550
За спално бельо и домашни потреби освен Ikea, Alcampo, Carrefour, Mercadona, Lidl, бих добавила и Jysk, Primark, а за всякакви джунджурии  - Casa Primavera, както и по-малките китайски магазинчета. В началото на септември имаше много промоции в Ikea, Jysk и Primark и основните неща от там пазарувахме. Jysk нямаше в близост до нас и затова поръчахме онлайн с доставка и то по-обемистите работи. Детето и от Амазон много си поръчва, включително учебници и книги. Малки електроуреди (кафемашина, ютия, сешоар) взехме от Мediamarkt.
Имайте предвид, че в Мадрид никъде не намерихме попивателна кърпа(швантух), та който ползва, да си носи от България.

# 551
  • Мадрид / София
Попивателни кърпи има, но са друг вид. Мойте са от Mercadona но ги има навсякъде, където продават домашни потреби.

# 552
Говоря за този вид попивателна:
Скрит текст:
Просто споделям, че ако някой търси точно такава кърпа, там няма да намери дори в китайските магазини. То е ясно, че има всякакви аналози и си живеят щастливо и без типичния швантух.

# 553
  • Мадрид / София
Зная за кои говориш. Показаната от мен върши същата работа. Ползвала съм и двете и мога да направя разлика. Казах, че е друг вид като как изглежда и на пипане има разлика, но като функция е еднаква.

# 554
  • Sofia
Здравейте,
Дъщеря ми вчера е писала на Карлос 3 със запитване от къде и кога (демек работното им време) може да си вземе бележки, че е студент, които ще й трябват за НИЕ и в България за  НАП и НОИ. Идеята беше ако може да ги вземе в началото на септември, когато и аз ще съм там и съответно да подам оригиналите в БГ. От Карлос 3 са й отговорили, че всичко става онлайн. Днес ще се порбва да ги вземе, но питането ми е - НАП и НОИ ще приемат ли такива бележки, които най-вероятно няма да са с Печат (който е толкова важен за българската администрация)?

Общи условия

Активация на акаунт