Студенти в Испания

• 44 798
  • 747
  •   1
Отговори
# 735
  • Мадрид / София
Аз пък знам как дипломати французи (трябва да знаят английски) говореха само на френски (личен контакт няколко години) в България. Не желаеха да говорят на английски.

# 736
sl вие направо я завладяхте тая тема - по всякакви въпроси надълго и нашироко....- само за студентите в испания по кратичко се изказвате))))))

# 737
Аз пък знам как дипломати французи (трябва да знаят английски) говореха само на френски (личен контакт няколко години) в България. Не желаеха да говорят на английски.
Да не забравяме, че дори и когато французите говорят английски е необходимо да знаеш френски, за да разбереш какво точно казват:)

# 738
Ние сме от Варна, но детето не иска да учи медицина тук. Готово е да се пребори за високата летва. Въпроса ми беше има ли изобщо медицина на английски и как се набавят допълнителните точки над 10.

ipopova77
Медицината е доста висока летва за Испания.
Най ниската нота де корте   в държавните  миналата година беше в  страната на баските изцяло на  а еускера. Мадрид инКаталуня обилкновено са над 13
Испанците  ходят да учат медицина на англйски в Плевен и Варна.
[/quote]

# 739
  • някъде под слънцето...
sl вие направо я завладяхте тая тема - по всякакви въпроси надълго и нашироко....- само за студентите в испания по кратичко се изказвате))))))

Вероятно защото   някои  постове  са далече от действителността и съдържат подвеждаща информация, която може да създаде погрешни представи.

Относно информацията за студенти в Испания с дете  в къщи  четвърта година, все нещо  ще да  поназнайвам..

ipopova77
Погледни тук.

https://www.redaccionmedica.com/secciones/estudiantes/la-unica-f … na-en-ingles-2436

Тъй като летвата  е висока,   преодоляването и често дава досъп  до becas de exelencia.Можете да проучите тази опция, определено не е за  подценяване.

За допълнителните  две точки   нямам представа.Дъщеря ми завърши средно тук и знам, че допълнителните тички се формирмираха от изпитите за селиктивидад по избор.
В смисълнимале задължителни предмети и такива по избор .

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 11:44 от sl

# 740
Ние сме от Варна, но детето не иска да учи медицина тук. Готово е да се пребори за високата летва. Въпроса ми беше има ли изобщо медицина на английски и как се набавят допълнителните точки над 10.

ipopova77
Медицината е доста висока летва за Испания.
Най ниската нота де корте   в държавните  миналата година беше в  страната на баските изцяло на  а еускера. Мадрид инКаталуня обилкновено са над 13
Испанците  ходят да учат медицина на англйски в Плевен и Варна.
[/quote]

Медицина на английски има в университета в Болоня, който е най-старият университет в Европа.

# 741
Медицина в Мадрид в държавен университет - тази година с 4 приетите момичета от Испанската;
За учебната 24-25 - едното дете в медицина беше от класа ни - тя беше кандидатствала с агенция Космо;
Т.е. не е невъзможно - българските деца - излезли от български училища, затвърждават традицията, че са едни от най-успешните и умни студенти по света;
Също така се оказа, че медицината в Испания е с по-ниска такса от медицината в МУ София;
В МУ София пък имаме приети 15 деца от гимназията и около 8 са във фармация)))) много се гордеем с тях

Последна редакция: сб, 13 сеп 2025, 13:06 от drakon4e

# 742
ipopova77, за допълнителните точки от 10 до 14 се държат приравнителни изпити на испански. Разгледайте сайтове на университети - има доста подробна информация. Може да си направите консултация с някоя от посредническите агенции, ние правихме с Космо, за да се ориентираме първоначално.

# 743
Какъв учебен материал покриват тези допълнителни изпити на испански? Нещо като нашето ДЗИ ли са, или са специално за чуждестранни студенти? Кога се държат, и кой ги оценява?
И ние се интересуваме от хуманитарни специалности в Испания, затова моля някой, който има лични впечатления и информация да помогне.

# 744
# 745
  • Мадрид / София
Някой иска ли да пусне нова тема, че тази стигна 50 стр?

# 746
drakon4e - много благодаря!

# 747

Общи условия

Активация на акаунт