Раждане в Майчин Дом - София (10 тема)

• 60 861
  • 751
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, момичета! В началото на март имам планирано секцио в Майчин дом, бременността ми следи д-р Иван Диков, но той не извършва вече секцио. Сега нямам никаква идея какво да правя. Дали да постъпя в болницата и да ми прави секцио дежурния екип или да си избера екип? Или да избера дежурния екип, като избор на екип? Дали отношението е различно с избор и без избор на екип? Другият въпрос, който ме интересува е колко дни се стои след секцио без усложнения? (поне се надявам да нямам).

Здравейте,
в момента си търся доктор и съм се насочила към д-р Иван Диков. Като казвате че не извършва секцио, имате предвид,ако е по желание на пациента или като цяло. Аз съм се насочила към естествено раждане, но ако във времето нещо се случи и се наложи сецио искам доктора, който ме е проследявал да бъде с мен до край. За това питам за повече пояснение. Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:18 от potrebitel20111

# 151
Здравейте, аз се записах за ЖК в МЦ "Майчин дом" при д-р Иван Диков с идеята той да бъде с мен и при раждане дали секцио или нормално. При мен нормално раждане  няма как да стане, защото съм с миомитозна матка, двуплодна бременност, на 45 г., това е и заключението на д-р Диков. Много неприятно изненадана останах, когато ми съобщи, че вече не влиза в родилна зала. Когато му давах феталните морфологии от Щерев все ме питаше дали няма да раждам там и аз винаги му казвах, че съм избрала него, при което той ми благодареше за доверието. Аз, ако знаех, че не изражда, хич нямаше да се запиша при него за ЖК. Сега съм се записала за консултация при д-р Сергей Славов от Майчин дом. Той работи и в МЦ "Марковс" и ще го помоля да бъде моя избор на екип. Щом за една смяна е изродил две двойки тризнаци, значи има качества. От МЦ "Марковс" също бяха изненадани, че д-р Иван Диков вече не изражда, защото им казах причината, поради която искам да ми организират среща с д-р Сергей Славов. Те му изпращат редовно пациентки за раждане и проследяване. Не мога да си обясня, защо не ме предупреди по-рано, за да се ориентирам навреме. Аз имам насрочена дата в началото на март за секцио, а нямам избор на екип и тепърва ще влизам в обяснителен режим при друг доктор, който сигурно ще видя един път до секциото. Много неприятно.

Последна редакция: пн, 12 фев 2024, 15:13 от Book_79

# 152
Наемете си апартамента на 12 етаж и може,  и да го пуснат мъжът ви.

# 153
250 нощувката и обикновено е зает , освен ако няма планово секцио и отрано се резервира. Днес ми заявиха, че ценоразписа с опция придружител от януари не е актуален т.е. не може да има такъв заради епидемията
Наемете си апартамента на 12 етаж и може,  и да го пуснат мъжът ви.

# 154
Аз раждах ноември миналата година и се скараха на мъжа на момичето наело апартамента, че е влязъл в отделението. А пък по време на епидемия според мен е абсурдно да пуснат външни хора.

# 155
Бях на преглед в МЦ "Марковс" при д-р Сергей Славов. Не знам защо ми отказа да бъде моя избор на екип за секциото. Явно се притеснява от д-р Диков. Каза ми, че д-р Диков си извършва раждания и нормални, и със секцио. А на мен д-р Диков ми каза, че вече не влиза в родилна зала. И вече почвам да се притеснявам толкова ли тежък случай съм, че никой не се наема. На 29-ти постъпвам в МД и каквото стане. А хич не исках да е така.

# 156
Много несериозно и от двамата ми звучи. Стискам палци всичко да мине успешно
П.С Мога да предложа контакти на моя лекар - той е завеждащ родилна зала. Но по принцип всички лекари искат от по-рано (поне от 6ти месец) да си следят бременните, които ще раждат при тях

# 157
Не си единствената ! И аз съм за началото на март уж за естествено и не съм ходила при никого на преглед в МД и честно казано при мен стана пълна лудница, поради травма на крака и на лекар не погодих в моя град, а в съседния няма екипи от 15 до 30 число, ако ми се случи. Почнат ли ме болки и се вдигам на 200 км в майчин дом без избор на лекар и т.н. , който се падне или избера
там на смяна от общи насоки. Няма да съм им нито първа нито последна.
В един момент ти писва от лутане и мислене и се оставяш в ръцете на бог.
Здравейте, аз се записах за ЖК в МЦ "Майчин дом" при д-р Иван Диков с идеята той да бъде с мен и при раждане дали секцио или нормално. При мен нормално раждане  няма как да стане, защото съм с миомитозна матка, двуплодна бременност, на 45 г., това е и заключението на д-р Диков. Много неприятно изненадана останах, когато ми съобщи, че вече не влиза в родилна зала. Когато му давах феталните морфологии от Щерев все ме питаше дали няма да раждам там и аз винаги му казвах, че съм избрала него, при което той ми благодареше за доверието. Аз, ако знаех, че не изражда, хич нямаше да се запиша при него за ЖК. Сега съм се записала за консултация при д-р Сергей Славов от Майчин дом. Той работи и в МЦ "Марковс" и ще го помоля да бъде моя избор на екип. Щом за една смяна е изродил две двойки тризнаци, значи има качества. От МЦ "Марковс" също бяха изненадани, че д-р Иван Диков вече не изражда, защото им казах причината, поради която искам да ми организират среща с д-р Сергей Славов. Те му изпращат редовно пациентки за раждане и проследяване. Не мога да си обясня, защо не ме предупреди по-рано, за да се ориентирам навреме. Аз имам насрочена дата в началото на март за секцио, а нямам избор на екип и тепърва ще влизам в обяснителен режим при друг доктор, който сигурно ще видя един път до секциото. Много неприятно.

# 158
То понякога така по-добре. Ето аз от много избор следене от 7мия месец избрах си доктор привърженик на нормално раждане и накрая ме отрязаха. Съжалявах горчиво - да си бях отишла при който е на смяна...

# 159
Някой може ли да сподели актуална информация за положението в болницата, има ли някакви противогрипни мерки , тестове? Свиждания позволени ли са? Таткото може ли да види бебето след като се роди?

# 160
Кой е този лекар, който не се е съгласил на секцио?

То понякога така по-добре. Ето аз от много избор следене от 7мия месец избрах си доктор привърженик на нормално раждане и накрая ме отрязаха. Съжалявах горчиво - да си бях отишла при който е на смяна...

# 161
Информацията е от вчерашният ' Ден на отворените врати':

Тестове за ковид и т.н. не са необходими- като документи, това, което пише в сайта им е актуално.
Все още имат заповед от РЗИ за ограничен достъп на външни лица в отделенията, която се надяват да отпадне в следващите 2-3 месеца ( след отшумяване на грипната вълна), но и те самите не знаят кога би се случило точно. В тази връзка бащите не могат да присъстват на раждането, както и свижданията на 7 и 12ет. Се случват във фоайето пред отделението (Или някъде навън като цяло) без бебетата без значение от избрания тип стая. Компромисният вариант, който са постигнали, е точно след самото раждане, първите два часа докато сте още в родилна зала за наблюдение, таткото да го екипират и да го вкарат при вас, за да ви види с бебето.

Зависи за кога се очаква раждането, ситуацията може и да се промени коренно с премахването на заповедта на РЗИ, но за момента е това.

Някой може ли да сподели актуална информация за положението в болницата, има ли някакви противогрипни мерки , тестове? Свиждания позволени ли са? Таткото може ли да види бебето след като се роди?

# 162
  • София
Здравейте , търся мнение за доктор който проследява рискова бременност. Желанието ми е живи и здрави той да ме следи и изроди , секцио или естествено нямам предпочитания за момента.

# 163
babyboo, много жени са доволни от доктор Веселин Дяволов що се отнася до рискова бременност. Графикът му е почти пълен така като чета тук и доста момичета са изключително доволни от него. В супердок го има
Лека бременност и щастлив финал!

# 164
А дали работи с НЗОК?
babyboo, много жени са доволни от доктор Веселин Дяволов що се отнася до рискова бременност. Графикът му е почти пълен така като чета тук и доста момичета са изключително доволни от него. В супердок го има
Лека бременност и щастлив финал!

Общи условия

Активация на акаунт