Тестват BG Alert (система за ранно предупреждение)

• 13 241
  • 236
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
И аз го получих.
Стреснах се! Какво е това?
Да бяха предупредили хората!

# 76
  • Sofia
Аз го получих и се сетих какво е евентуално, но...в 19 часа не е удачен час за тест. На места пишат, че  е получено само при абонати на Виваком, на други и при абонати на другите операти, на телефони с карти от чужбина, дори и на таблет без карта.

# 77
  • София
Не би трябвало да е от значение картата, а близостта до съответната клетка.

# 78
И аз получих. Прочетох го няколко пъти на глас -   Внимание, опастност! Но не съм видяла да пише тест. Реших, че някакъв вирус, защото нямях идея какъв е този сайт бг-алерт и просто натиснах окей  и продължих да си ровя в интернет.

Хубаво е, че внедряват такава система.

# 79
Виновни са некадърните служители на фирмата интегратор, дето така и не я споменават коя е.
В segabg репортажа посочва "СиСКод"

# 80
В segabg репортажа посочва "СиСКод"
Тая фирма е основана на 4ти май 2022, най-вероятно с единствената цел да спечели обществената поръчка. Вече надолу преразпределят към подизпълнители, стандартна схема за източване на бюджета.
Не би трябвало да е от значение картата, а близостта до съответната клетка.
Всички телефони вързани към съответната мрежа получават съобщението. В случая всички свързани към Виваком, независимо дали са техни абонати или чужденци в роуминг. Другите оператори явно или още не са интегрирани или са били достатъчно умни да не оставят свободен достъп до реалната мрежа преди официалното пускане на системата.

# 81
  • Варна
И аз получих. Прочетох го няколко пъти на глас -   Внимание, опастност! Но не съм видяла да пише тест. Реших, че някакъв вирус, защото нямях идея какъв е този сайт бг-алерт и просто натиснах окей  и продължих да си ровя в интернет.

Хубаво е, че внедряват такава система.

Да не стане като лъжливото овчарче..
Вчера казах на колегата ми чужденец "българска работа".. Той се съгласи с мен. Sad

# 82
  • Варна
И моят телефон се разпищя, а този на сина ми, който е по-нов модел от моя, не.
И двамата сме на Виваком.

Аз помислих, че алармата в стаята за дим/пожар се е включила, защото й е паднала батерията или нещо подобно, защото нито готвех в този момент, нито нищо.

И докато със сина ми установим какво врещи така отвратително, то взе, че спря и осъзнахме, че беше моя телефон.

# 83
  • Варна
Ръководителят на „Сискод”: Служителят ни въобще не е забелязал,  … иска грешен бутон
Аз искам да знам името на служителя и  как ще бъде наказан, че "не е забелязал, че е натиснал грешния бутон".
Пиян ли е бил, дрогиран, некомпетентен?
Не може цялата система да зависи от едни служител, който натиска нещо грешно. Ами ако се случи при реална тревога?

# 84
Ръководителят на „Сискод”: Служителят ни въобще не е забелязал,  … иска грешен бутон
Аз искам да знам името на служителя и  как ще бъде наказан, че "не е забелязал, че е натиснал грешния бутон".
Пиян ли е бил, дрогиран, некомпетентен?
Не може цялата система да зависи от едни служител, който натиска нещо грешно. Ами ако се случи при реална тревога?
Казаха, че ще има парична глоба.

# 85
Цитат
„Начинът, по който е изградена българската система, стъпва на модела на САЩ. Там, когато при телефонно предупреждение се изписва „Presidential alert”, реално означава, че става въпрос за заплаха на федерално, а не на щатско ниво”, уточни той.
Тия са толкова некадърни, че явно и с гугъл са превеждали съобщенията... Заплаха на федерално ниво в България... Сигнал от президента, дето нямал общо с президента, ами от САЩ идвал направо... Close
Че са некадърни хора сложени колкото правилния човек да усвои парите ясно, ама може ли да са толкова тъпи, че и едно извинение да не могат да напишат като хората!

# 86
Тия са толкова некадърни, че явно и с гугъл са превеждали съобщенията... Заплаха на федерално ниво в България... Сигнал от президента, дето нямал общо с президента, ами от САЩ идвал направо... Close
Съобщението е  вградено в операционната система и преводът е на Google. И за двете е отговорен Google.

# 87
  • Варна
Съобщението е  вградено в операционната система и преводът е на Google. И за двете е отговорен Google.
Нищо не разбирам от това "обяснение". Безсмислица някаква. За кое е отговорен Гугъл?
В коя ОС е вградено това съобщение?

# 88
"test test" няма начин да е вградено в операционната система с виновник Гугъл

# 89
Сигналът за извънредни положения е вградена функция на която стъпват подаваните съобщения.
Настроен е телефона от Android/iOS при получаване на сигнала да игнорира режим шум/без шум и да даде звукът на сирена, вибрация, да си изплюе според версията "Emergency alert" или явно при по-старите версии "presidential alert" и после текстът указан от държавните органи.

Общи условия

Активация на акаунт