Внимавайте! Измамници!

• 121 222
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 1 020
  • София
Това дали е фалшив сайт?
https://sportvisionbg.shop/

# 1 021
Отскоро следя темата и не вярвам да има описан такъв случай на опит за измама. Ще ви го опиша накратко, поне да се посмеете и вие.
Получих дълго съобщение от служител на банка в Истанбул. През 2007 г. там имал депозит българин, с моята фамилия. Става въпрос за 9.5 млн долара. Човекът починал през 2020 от ковид. Няма данни за наследници. Скоро такива стари депозити щели да ги махат и парите да се разделят между висшите мениджъри.
Но ако искам, мога да участвам в схема и да съм наследник. Парите сме щели да разделим. Joy
Има посочен имейл, на който да пиша спешно и конфиденциално.
Това е в общи линии.
Хем се смея с глас, хем се размечтах малко за някой богат чичо. Stuck Out Tongue Winking Eye

Баща ми получи такова съобщение, само че беше преди няколко години. Той много го мисли - ама, кой е този чичо, аз нямам родини в Турция - викам му - нямаш такъв чичо, измама е. А, ако имам? - Да, имаш, оставил 8 милиона на тебе само, а не на всички други по родствената линия. Laughing

Иначе, аз получих обажбдане от А1 (уж) и ми е интересно дали някой е получвал подобно. Нямам време да изчета толкова много страници, но ако сте го обсъждали назад, ще се разровя.
Звънна някаква мома по телефона - заради рождения им ден имали невероятно предложение. Тази година сигурно поне 3 пъти звъняха с оферти покрай този рожден ден, та не ми светна веднага лампичката. Сякаш четеше от някъде текст и то не много гладко. Тиха и плаха ми се стори. По едно време вика - кажете удобен адрес, на който да ви посети наш консултант в час между 9 - 5 и да ви каже повече за офертата. Моля!? Казах ѝ, че искам да ми каже тя в кой техен офис да отида и да разбера за тази оферта. Момичето почна да заеква, явно нещо се притесни, не можело до офис, трябвало на адрес при мен да дойдат. Казах ѝ, че аз между 9 и 5  всеки ден работя и не е удобно никой никъде да ме посещава. Тя измърмори, че тогава някой щял да ми се обади по телефона да даде подробности. Така и никой не звънна (вече почти месец). Явно, че беше някаква измама, но не разбирам какве беше целта? Да разберат кога вкъщи няма да има човек, може би? Thinking

# 1 022
Може би целта е някой да проникне в жилището ви и да го огледа

# 1 023
  • София
Да,разбира се. Напишете Спорт Вижън в гугъл и ви излиза реалния сайт. Същата измама като с книжарница Ориндж.
Много скапано,че се рекламират супер успешно по соц.мрежи. Спонсорират си и не спират да ги въртят.

# 1 024
Мрежите и особено фацебука са рай за измамниците.
На майка съм зобранила да цъка и купува през линкове там, да цъка даже на линкове там.
Ако търси нещо, казва ми и отварям проверени сайтове .

# 1 025
Тук се пише основно за измами от фалшиви сайтове и профили.
#eMAG
Аз пък искам да споделя за една супер нагла измама от страна на официалния сайт на еМАГ.
Имах поръчани обувки. Дойдоха, пробвах ги и установих, че не ми стават и пуснах заявка за връщане. Няколко дни чаках да ме потърси куриер. Все пак, това се случи и обувките бяха взети на 27.11.2025.
На 28.11.2025 в сайта на еМАГ излезе статус на поръчката "отказано връщане".
И започнах едно писане - първо с чат бота им Ема, после ме прехвърляха на някакви оператори. От 6-7 разговора с оператори, всеки ми казваше различно - че пратката е получена от търговеца и взеки момент ще ми върне парите; че пратката е още в куриера; че тепърва ще направят проверка какво се случва....
Миналата седмица ми обещаха до 2 работни дни да оправят проблема и за компенсация ми дадоха ваучер за 30лв. Обувките са 150лв. Вчера пак чатих с тях (те нямат никаква опция за телефон) - щели да разрешат случая "в най-кратки срокове".
Повтарят като папагали заучени фрази.
Явно измамите им са системни. Неслучайно нямат опция за разговор с човек.
Сега ми остава да подам жалба в КЗП - дано там някой да си свърши работата.

# 1 026
Eмаг не са регистрирани в България. Затова КЗП нищо не може да им направи.Много пъти е писано да се внимава с тях и да не се поръчват големи и скъпи неща.

# 1 027
Нищо не поръчвам повече от Емаг, след като майка ми пазарува с някакъв ваучер от тях, а впоследствие част от продуктите се оказаха неналични и не ги доставиха. Съответно за тази сума тя си изгърмя ваучера и нищо не ѝ възстановиха. Често нямат и опция за доставка до офис, а само боксове, отделно, че комуникацията с тях е някакъв ужас, така че съм ги отписала категорично.

# 1 028
  • Обран бостан ;)
Какво толкова има е в Емаг, което го няма в магазините тук ?

Сериозно питам.

# 1 029
  • София
Аз миналата година се разправях с Емаг, чатбота им и всичко останало. Ужас!

# 1 030
Освен всичко останало, Емаг продават по-скъпо.

# 1 031
Тук се пише основно за измами от фалшиви сайтове и профили.
#eMAG
Аз пък искам да споделя за една супер нагла измама от страна на официалния сайт на еМАГ.
Имах поръчани обувки. Дойдоха, пробвах ги и установих, че не ми стават и пуснах заявка за връщане. Няколко дни чаках да ме потърси куриер. Все пак, това се случи и обувките бяха взети на 27.11.2025.
На 28.11.2025 в сайта на еМАГ излезе статус на поръчката "отказано връщане".
И започнах едно писане - първо с чат бота им Ема, после ме прехвърляха на някакви оператори. От 6-7 разговора с оператори, всеки ми казваше различно - че пратката е получена от търговеца и взеки момент ще ми върне парите; че пратката е още в куриера; че тепърва ще направят проверка какво се случва....
Миналата седмица ми обещаха до 2 работни дни да оправят проблема и за компенсация ми дадоха ваучер за 30лв. Обувките са 150лв. Вчера пак чатих с тях (те нямат никаква опция за телефон) - щели да разрешат случая "в най-кратки срокове".
Повтарят като папагали заучени фрази.
Явно измамите им са системни. Неслучайно нямат опция за разговор с човек.
Сега ми остава да подам жалба в КЗП - дано там някой да си свърши работата.

Пиши до КЗП, те ще препратят жалбата до Европейския потребителски център.
Преди десетина дена те /ЕПЦ/ ми разрешиха казуса с онлайн търговец, нерегистриран тук.
Добре работят, препъръчвам ти още сега да пуснеш, да не чакаш изобщо ЕМАГ.
Успех.

Eмаг не са регистрирани в България. Затова КЗП нищо не може да им направи.

Не е така. Препращат жалбата до когото трябва, така че има смисъл да си пусне и до тях.
Може и директно до ЕПЦ, но и КЗП ще препратят.

# 1 032
„Магазините тук“ също търгуват през Емаг. Например наскоро си поднових ултразвуковата четка за зъби. Поръчах я от Емаг, но търговецът беше български онлайн магазин. Сравних цените – в Емаг не само беше по-ниска, но и с безплатна доставка. Много ясно, че ще поръчам оттам.
Без да им ставам рекламно лице, но си имат предимства – разнообразие, цени, включително и гаранционното обслужване. Просто човек трябва да внимава кой е търговецът всъщност. Аз лично от търговец Емаг съм много доволна, също и партньори има коректни. Е, има и некоректни, но това важи и за българските магазини – физически и онлайн.
Между другото, досега там само 2 пъти са ме прецаквали и то точно български търговци. И от техния сайт да бях поръчала, все тая...

# 1 033
  • 🌊
Какво толкова има е в Емаг, което го няма в магазините тук ?

Сериозно питам.
Тъкмо когато бяха погълнали унгарския си сайт бяха пуснали ново модели уреди, които или изобщо не влязоха в България или влязоха след години. Отделно бяха едни от малкото, които доставяха уреди до врата на апартамент и почти всички уреди ми бяха от там
Сега със Сеймдей се отказах от тях

# 1 034
Аз търся най-изгодна цена и понякога я има само в Емаг, в смисъл там е най-ниска. Но гледам да се предлага от Емаг, не и от външен търговец. От външен ако става дума за десетина лева...нещо дребно.
За тежък обемен уред - не от Емаг, защото се разправяхме с КЗП дълго и широко за лъжливите им условия, и за б*клуците сеймдей, които лъжат баш като румънски ц...нали.
Последно пуснах едно протекторче за телефона на детето, с БД за 3 лева, и едно зарядно за мен, пак с БД.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 13:18 от teta75

Общи условия

Активация на акаунт