Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 991
  • 762
  •   1
Отговори
# 315
Аз за други неща бих направила проблем и ако съседа не си ги премахне, ще ги преместя аз. Но за количката не съм съгласна. Често вкъщи няма място къде да я вкараш, трябва да й миеш гумите всеки ден, а и реално количката е за временно ползване. След 2 години я няма.
При моя приятелка децата си оставят колелата във входа, по площадката, по пейките (в затворен комплекс са) и на никой не му пречи. Това са деца и си играят, зарязват си камиончета и играчките. Няма нищо грозно в детските вещи, но старата секция на кака Мими, която отлежава трета година - мерси.

# 316
Да, същата работа е и при нас. Аз лично няма да си вкарам количката в коридора, не че не го правех в началото, но после спрях и си я оставях пред входната врата. Достатъчно широко е, за да не пречи на никого, а и в крайна сметка нали си платил общи части Grinning Grinning

# 317
Ами разбира се. Това е количка все пак. Не е нещо грозно и дразнещо, а и все пак няма цял живот да е там. Малко толерантност към майките.

# 318
Забелязвам някакъв двоен стандарт - ако е красиво и ми е удобно на мен, е ОК, ако на мен ми е грозно и не ми върши работа, не е ОК. Няма да си вкарвам количката в апартамента, че ще ми цапа, ама в общия коридор няма да цапа.
За мен естетически и по същество няма разлика между детската количка, тротинетката, двуколката и триколката в общия коридор и секцията на леля Мара. Все са в общите части, секцията може да заема и по-малко място от детската количка, а и леля Мара също си е платила.  А обувките не са в шкафове, а са подредени на черджета пред апартаментните врати. Но много модерните мами нямат нищо против техните обувки и техните колички в общите части, но са против няколко сандъчета с мушката само за зимата, пак в общите части.

И аз съм майка, между другото. А въпросът е принципен.

# 319
Не е двоен стандарт. Има разлика. На кака Мара секцията явно не й трябва щом отлежава години между етажите. Или стария диван от соца. Но няма кой да го хвърли, защото не ни се дават пари за извозване. Или го пазим за внуците?
Количките, тротинетките и подобни са временно явление. Ползват се постоянно. Не са стари и изтърбушени, потънали в прах, които никой не поглежда. И в общия коридор ходя с обувки, едва ли количката ще изцапа повече от мен. Вкъщи се събувам.
Против съм обувките отвън, изнесени дори с цели шкафове. Не съм против цветя, ако са поддържани.
Нямаме още деца. Бих си прибрала количката, ако имах място в коридора. От сега знам, че няма как да я прибера. Имаме предверие, което е само за нас и съседа отсреща, отделено с врата от всичкия човекопоток. За това, че ако количката е на място, което не пречи и дори другите не забелязват, не виждам проблем. Дори и по другите етажи да си сложат шкафове с обувки в техните си предверия, то си е за тях. Въпроса е тук да не са между етажите и да не пречат, ако някой иска да качи диван по стълбите, а той не се събира в асансьора… примерно.

# 320
  • София
Аз съм категорично против всякакви саксии или колелета, които мърлят стените в общите части. И за колички така смятам, въпреки че естествено съм си премълчавала за детска количка. Ама като премълчиш един път, два пъти, се почва трупане. една количка, кошче към количката, малко самосвалче за бутане с крака, малка тротинетка и около количката става ужас, оцапва се и стената. Няма къде да се мине..... Аз имах сгъваеми колички, всички ги държах в коридора на апартамента ни ( за децата ми) . Като ми цапа, ще измия гумите.
Китки не трая също, мухлясва, капе, тече вода, те в едни спукани сандъци... абе то тръгне ли така край няма.
И всеки нещо си слага
Битовизъм ужасен става, точно стил панелка... . За обувки тип- чехли за "до мазата" изобщо няма нищо да кажа.
ама по- селско нещо на света... има ли?  честно...?  Cold Sweat

# 321
Потребителката която живеела в разкошен панел ме разсмя значително. Направо ми оправи настроението.
Разкош и панелен кимизарник, магаре и космос. Joy

Значи викаш на Тонка е изключение, така ли? А как разбра, че моят не е? Постът на Тонка не те ли разсмя? Значи нейният панел не е кимизарник? Доообре, имаме напредък Joy Отписа поне един панел от кимизарнишкият списък Joy

Диди, съжалявам, че ще те разочаровам, но никаква трицифрена сума не сме "наливали" в ремонта. Писала съм и преди - малко над 40000 лв - всичко от ел и ВиК инсталации до врати и обзавеждане е ново

# 322
И аз моите детски колички си ги вкарвах в апартамента - стояха или в коридора, или на балкона. Ужас, нали, да возя с тези мръсни колела през целия коридор и хол? А в общия коридор тези натрупани колички дали не пречат на чистенето?

Битовизъм ужасен става, точно стил панелка... . За обувки тип- чехли за "до мазата" изобщо няма нищо да кажа.
ама по- селско нещо на света... има ли?  честно...?  Cold Sweat

+1

Най-странното при мен е (в 2 жилища), че най-големият битовизъм е пред жилищата на младите. Старите като че ли не са склонни да си изнасят багажите по етажите, не знам защо, може и да ги е страх да не им ги вземе някой. Но мен това не ме вълнува.

# 323
  • София
Дали ще е детска количка или пластмасова маса със счупен крак - нямат място в общите части. А доводът “временно е” е направо хумористичен. Да си слагам торбите с боклук тогава на етажната площадка. Временно ще е - от неделя до четвъртък. Петък ще свалям натрупаното до контейнерите и в събота няма да изнасям. В пликове ми е боклука - няма да тече и да прави мизерии.
Това е като онези - опитвачите. Да опитали гроздето/ягодите/каквото там се продава. Ми - кражба е. Независимо от мащаба.

# 324
Забелязала съм, че много обичат хората да изопачават нещата. Споменах за детска количка, защото за нея наистина би било неудобно да се вкарва вътре по ред причини, но то се почнаха с обувки, мушкато, боклук. Аз съм против всякакви неща изнесени отвън. Включително и боклук. Но за една детска количка, никога не бих направила проблем. Особено, ако не ми и пречи.
Понякога като ви чета сякаш сте перфектните съседи. Събирате всички такси навреме, никога не правите ремонти и не пречите на съседите си, не правите забранени преустройства, не остъклявате тераси, не закачате климатика на фасадата на сградата, целия блок дружно поддържа входа, блока се санира от всички без възражения, няма и едно листо между етажите ви, градинките ви са прекопани и всичко е песен. Обаче като тръгнеш реалността е друга. Ех, ако всички пишеха във форума и бяха като вас.

# 325
  • София
Аз отговарям за себе си. Плащам таксите редовно, не държа нищо в общите части.  Прахосмукачка даже не пускам между 2 и 4. След 10 всички звуци се намаляват.  Ремонти правя, когато се налага, но пак се съобразявам.
Надявам се повече хора да са като нас. На етажната площадка от 4 апартамента два са на принципа моето е мое и общото е мое. Еми - не е приятно.

# 326
Между другото детската количка е временна, но в доста от случаите после преминава във временна тротинетка, после пък във временно колело и тн., докато детето не порасне. Аз обувки не си държа отвън, не виждам смисъла, но едни чехли за мазата някой да си държи не би ми пречило, стига да не смърдят Grinning

# 327
Доста подценявате Младост, живея повече от 15 год тук, различни части на квартала съм обитавала през годините и не го заменям нито за Лозенец- частта срещу Хилтън, нито Дървеница, където също съм живяла преди това. Има малки паркове в младост, не са топ, ама на 10 Мин ми е с метрото да се пусна до центъра и да ида където ми се ще. Транспортно и всякак ми е уредено в младост, неслучайно цените са такива. Краен квартал, ама ценово на светлинни години от надежда, Люлин и тн. Познавам хора дето само в Люлин са живяли откак са открили София и ако ги чуете, по хубав квартал от Люлин няма. Ама за тях,  пазара показва друга реалност. Та вие във вашата Северна локация която много си харесвате, младост ви се струва пълен шит, но моето мнение е точно обратното- пари да ми дават, не бих живяла в нито един квартал на север или запад от центъра. Южните и източните неслучайно са предпочитани и по- скъпи. Успех на вас с решението и бъдещите покупко- продажби.

Е не с лошо де, какво сега се засегнахте на тема квартал. 10 минути до кой център е Младост, за коя част говорим, дайте по-конкретно.
10 минути е с метро от спирка Надежда до НДК, 8 са до Сердика, без чакането нали, сложи още 5. С прекачването по линия 3 стигнах тези вечер от Надежда до Стрелбище за 30 минути. Ми не е зле, и двете жилища са ни на метростанция.
Вие кога за последно бяхте в Надежда и къде бяхте?
Ето аз си признавам, не познавам никак добре Младост, то е един областен град там, не ми харесва, че е много отдалечено - от градска част, университети, няма голям парк.
Хипермаркети и магазини вече има навсякъде, извинете.
Иначе Вие си го харесвате, хубаво е човек да харесва къде живее и да си живее според възможностите, но истината е, че и Младост и Надежда са периферия.
Южните (не всички) със сигурност е различно, затова и се надявам да се впишем. Но ако това означава и поколението след нас да плаща заем, то ще вземем друго решение, за да избегнем финансовата зависимост, да живеем по-спокойно и да не сме роби на собствените си предразсъдъци.
Ние не сме първа младост и доходът от продажбата ще бъде нашето самоучастие за следващата сделка
Поводът да пиша е прекалено голямата разлика, почти двойно, на квадратен метър за двата квартала. Като сложиш и ремонт и др. разходи покрай сделката, сумата нараства значително.
Щом казвате, значи има логика да са такива цените, само времето ще покаже кой е прав.
Иначе, получи се интересна дискусия, спор няма.

# 328
В нашата панелка си има и детски колички, и цветя и всички са ок с това. Аз не държа нищо в общите части, не ми пречат тези които го правят, но поне прашясали секции няма. Плащам си редовно, спазвам часовете за пазене на тишина, всички са учтиви и усмихнати като се засечем в асансьора, оправиха стълбищно осветление, входна врата, пространството пред блока и тн. Та не във всички стари панелки са кофти хората които ги обитават и съответно входа не е задължително да прилича на бунище само защото е в панелен блок.
А по предния въпрос където калните улици на Ман Ли и стаите по 9 кв м ги казах аз, да допълня че апартаменти там си купиха хора с добри финансови възможности. За мен човек който може да си позволи пет апартамента да купи за 7-8 год, всички в брой платени, не се дават под наем, просто си инвестират парите хората, със сигурност е можел да го направи и в друг квартал. Но ей на, харесват си Ман Ли пък на мен нека си ми е непонятно защо. Всеки има право на предпочитания  и в общи линии хич не е еднозначен критерий кой колко пари има ако съдим само по това в кой квартал и в какъв тип строителство живее. Аз ако имах възможностите на моите познати с 3,4 и 5  апартамента особено дето писах по- горе , щях да съм в друг квартал и друг тип строителство със сигурност. Ама те са в Ман Ли и си ги кефи.

# 329
  • София
Значи викаш на Тонка е изключение, така ли? А как разбра, че моят не е? Постът на Тонка не те ли разсмя? Значи нейният панел не е кимизарник? Доообре, имаме напредък Joy Отписа поне един панел от кимизарнишкият списък Joy
Ще дам и още повод за смях.
При нас няма дори детски колички във входа, защото изрично е забранено оставянето на каквито и да било вещи. Същото се отнася и до коридорите в мазето.
Имаме механа с баня и тоалетна в общото помещение в мазето. В механата сме с телевизор с включени всички платени канали, които предплащаме за година напред. Налични са уредба, караоке, хладилник, мебелировка, мивка... И още мога да пиша, но да не излезе, че се хваля. Просто си обичам блока и съседите, и не ги сменям при никакво положение.
Има ли желание, има и начини една панелка да изглежда цивилизовано и нормално.

Общи условия

Активация на акаунт