Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 952
  • 762
  •   1
Отговори
# 360
Ами аз навремето търсих апартамент в Стрелбище и така съм си и останала във фейсбук групата на квартала. Ами мине не мине време и някой се оплаче от надрана кола или спукани гуми, така че все още си го има това, макар и не масово. Обикновено става въпрос за един или двама по-смахнати обитатели на района дето правят такива мизерии...

# 361
В никакъв случай не съм имала предвид конкретен район/квартал. Подобни простотии се случват във всички/всякакви квартали. На мен ми се случи в центъра.

# 362
Който каквото иска да си говори, но риск за автомобилите има навсякъде, дали ще е дране, пукане на гуми, запалване (дори инцидентно на друг съседно спрял автомобил), дали кражба с цел друго престъпление и полицията ненадейно да Ви привика някой ден, дали някой да те забърше. Ами не бих си зарязала колата, ама в който и да е квартал. Да не говорим, че зоната расте и скоро и отатък К.Величков може да стигне.
Някой предложи Банишора, но са ми казвали, че и там има зони с платено паркиране, не съм обръщала внимание като минавам.

# 363
По принцип някакъв неприятен инцидент с колата ти може да стане по всяко време на денонощието без да е зарязана. Може и на паркинг на Лидл някоя паркираща назад, а гледаща напред да те удари. Може при силен вятър дърво да падне върху колата ти. Гаранция няма. Хубаво е да има каско. Ако имаш възможност за гараж или платен паркинг, е опция. Въпроса е, че инциденти стават навсякъде и по всяко време и не могат да се ограничат в квартал или град.

# 364
  • София
Благодаря за отговорите, не знаех Simple Smile Работата ми се пада в близост до Метростанция Джеймс Баучер-2ра линия на метрото, затова търся спирка на метро в близост.
Търсете жилище по синята линия на метрото, а не по другите. От Опълченска имате прекачване на Сердика и да, вярно че не е повече от 5-10 минути между пероните, но чакате два пъти влака. Блъскате се в час пик с другите пътници. Не е много приятно.

# 365
Затова намирам за безотговорно да я зарежеш някъде. Още повече, че не си представям да се ходи всеки ден да се наглежда с ГТ до К.Величков. Едно е да ти е на улицата или съседната пресечка и да не я караш, друго в съседния кратал и да не разбереш със седмици ако има проблем.

Raya добре Ви е насочила на какво да обърнете внимание!

# 366
Гаражи, паркоместа под наем няма ли? Ако всичко се върти около колата (както вкъщи по драмите на мъжа ми), то най-логичното е да се търси нещо с гараж.

# 367
То има гаражи, ама те вдигат още разхода за месеца, за това може би потребителката търси с възможност за паркиране, което в София вече звучи толкова утопично.

# 368
Наскоро спирах в междублоково пространство в близост до една от болниците около ВМА, в частта на Хиподрума. Паркинг между няколко блока, с много други коли, видимо общинска собственост. Спирането беше за час може би, намерих си колата с вдигнати чистачки и бележка, че мястото се ползва от живущи. Посмях се, не съм им спряла в двора, но ... манталитет. Има си го и предвид, че това е хубав квартал, не се и съмнявам, че го има навсякъде.

# 369
Наскоро спирах в междублоково пространство в близост до една от болниците около ВМА, в частта на Хиподрума. Паркинг между няколко блока, с много други коли, видимо общинска собственост. Спирането беше за час може би, намерих си колата с вдигнати чистачки и бележка, че мястото се ползва от живущи. Посмях се, не съм им спряла в двора, но ... манталитет. Има си го и предвид, че това е хубав квартал, не се и съмнявам, че го има навсякъде.

Защо не спряхте по-близо до ВМА, може би защото е зона и не ни се дават 2-3-4лв?

# 370
Защото имах работа точно там, дадох го като локация ориентировъчно и описателно си посочих дори квартала. Намерих  място и спрях, какъв е проблемът? Нали точно това обсъждаме? Тя и авторката може да си намери гараж, но може би не ѝ се дават 150 лв.?

# 371
Платените паркинги около и във ВМА редовно са препълнени и със спуснати бариери. Не става дума за пари.  До преди няколко години имаше и един  частен навътре в квартала, но от блока в съседство го купиха и край.
Наличието на каско  не връща пари за повредени гуми, а за драскотините колата се оставя за няколко дни в определен сервиз, за което също се чака.
Ако е нужна колата, то варианта е наем на нещо с подземно паркомясто или гараж. Иначе по-добре без нея .
От друга страна аз лично не бих се престрашила вечер късно пеша в този точно район Жданов, Опълченска, Ботев, Мария Луиза, Пазара, но това си е мое мнение.

# 372
Благодаря за мненията! Имате право, определено не е най--удачния вариант да се оставя колата без надзор. Към офертата за имота има и възможност за паркомясто, но наемът се вдига значително, както разбирате. Евентуално ще разгледам и райони без метро, но с автобусни връзки, че покрай метрото е доста трудно да се намери читав имот на разумна цена. Simple Smile

# 373
Аз бих разгледала райони с безплатни буферни паркинги (Овча купел е такъв) и съответно наем на място в непосредствена близост до метрото.

# 374
Пробвай да си оставиш колата в родния град.

Общи условия

Активация на акаунт