Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 044
  • 762
  •   1
Отговори
# 120
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170004725666539&sl … 9yw6fj&f1=1&fe7=1

Може ли да реновираш апартамент и да не му оправиш потрошената остъклена тераса... Grinning

# 121
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c170004725666539&sl … 9yw6fj&f1=1&fe7=1

Може ли да реновираш апартамент и да не му оправиш потрошената остъклена тераса... Grinning
Сигурно има забрана от общината за разрушаване на културно наследство. Хахаахахха

Че му искат и по 8000лв на кв./м. София ми е Ел Ей.
Като заговорихме колко е средната цена за София? Защото за апартамент на зелено ми искат по 1500€ кв./м, че и твърдят, че цената ще се покачи при завършване на строежа. Тя да се покачва, но дали ще има кой да я плати?

# 122
Нашият комплекс го разширяват с 6 нови сгради, цената на кв.м. на първа копка беше 1600Е, бързо се разпродаде всичко и в момента да има 3-4 свободни според страницата им. Няма още Акт 16, дори за Акт 15 не знам да има. Толкова вървят на зелено, за вдигането обаче аз не мога да кажа нищо Grinning

# 123
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1e169382853466905&slink=9ywrl6&f1=1
само тази ми допада от линка с обявите по горе - защото има 2 паркоместа и двор 😂
аз това търся

# 124

Сигурно има забрана от общината за разрушаване на културно наследство. Хахаахахха

Че му искат и по 8000лв на кв./м. София ми е Ел Ей.
Като заговорихме колко е средната цена за София? Защото за апартамент на зелено ми искат по 1500€ кв./м, че и твърдят, че цената ще се покачи при завършване на строежа. Тя да се покачва, но дали ще има кой да я плати?
къде ви искат по 1500 на зелено в кой район?

# 125
Хаджи Димитър, Слатина…

# 126
къде ви искат по 1500 на зелено в кой район?
Оффф, като почнеш и ти. Ето ти, над 1000 обяви има за София:
https://m.imot.bg/results?rub=1&type_home=5~4~3&town=43&price_kv … currency=1&sort=1

# 127
Беше ми интересно към какво са се ориентирали хората конкретно, обявите ги виждам и без това но благодаря. Всичко зависи от локацията все пак.

# 128
Въртя се около новото метро общо взето, но явно цените, който смятам за нормални в собствената си глава са се променили доста и трябва да ги актуализирам. Прави ми впечатление, че обявите са предимно за “на зелено” или доста стари апартаменти имащи нужда от основен ремонт.
Апартаменти - нови, добре обзаведени да влезеш да живееш сякаш няма..

# 129
Имам едно питане. Харесахме един ваканционен апартамент на морето, който не е скъп. Искат ми 2000 евро стоп капаро в офиса на брокерската агенция на ръка, като се оформя договор за него. Не иска по банков път, защото продавачка от Полша не иска. Януари тя ще идва в България и ще се изповяда при нотариус. Документите на апартамента след стоп капарото, вероятно ще наемем и адвокат. Комисионната на брокерската агенция по банков път, обаче за стоп капарото не се съгласява и иска на ръка. Или да съм ги превеждала на собственичката в Полша.
Може ли да ми обясните каква може да е причината, аз ще продължа да настоявам, дори мога да се откаже от този апартамент заради това и да избера някой със собственик българин.

# 130
  • София
А защо те притеснява стоп-капарото?
Подготви си договор с условия кога и как се приспада от цената, кога подлежи на връщане в двоен размер. Ако го подпишат - давай смело.
Сумата е под 10 000 лв, не е незаконно да се получи касово.
Ако пък много те притеснява действието - търси си друг имот.
Стоп-капаро съм мятала на масата ако харесам имота. Вместо договор - разписка на салфетка.
Накрая всичко винаги е било точно.

# 131
Имаш избор - в брой или по банков път на собственика в Полша.
Ти по какъв начин би предпочела да платиш стоп капаро?
Много често то всъщност е част от комисионната на агенцията и затова го искат в брой, но при теб явно не е това случая.

# 132
А защо те притеснява стоп-капарото?
Подготви си договор с условия кога и как се приспада от цената, кога подлежи на връщане в двоен размер. Ако го подпишат - давай смело.
Сумата е под 10 000 лв, не е незаконно да се получи касово.
Ако пък много те притеснява действието - търси си друг имот.
Стоп-капаро съм мятала на масата ако харесам имота. Вместо договор - разписка на салфетка.
Накрая всичко винаги е било точно.
Ами защото ми изглежда хвърчащо, въпреки, че ще е в офис на брокера договора и подписването. Предполагам, че брокерите не са измамници. Освен това не ми даде разумни аргументи - продавачката така искала, той трябвало да ги има да и преведе, аз му казвам може да си ги изтеглите следващия ден като ги искате в брой, обаче не иска. Няма предварителен договор, само нотариус в удобна за нея дата.

# 133
Няма как да им дадеш пари без документ, права си.
Поискай си предварителен договор и разписка за стоп капаро.
Брокерите имат ли пълномощно от собственика? Как да си сигурна, че я представляват наистина?

# 134
По принцип предварителният договор не е задължителен. В случая ти и не рискуваш нищо кой знае какво. Обикновено продавачът настоява за такъв за да има гаранция, че отбивайки други купувачи няма да се мине. И че няма напразно да вади документи.
Ако добре си напишете договора за капарото нищо не рискуваш, не е и незаконно.  Ако ти харесва имотът това не е причина да се отказваш.

Общи условия

Активация на акаунт