Обсъждане на имотни обяви - 33

• 46 010
  • 762
  •   1
Отговори
# 180
Захарна фабрика е супер място - на 10 мин си от центъра, парка Западен разкошен за спорт и разходки, големи площи и градинки между блоковете, много дървета, нови прясно асфалтирани улици, свободно паркиране без проблеми. Но... най-новият блок е от 1981 г, няма по-нови сгради, масата са от периода 1943-1960 г. Много стари и миришещи на мухъл тухли, ЕПК са по-добър вариант но са стари най-новото е от 1981. Иначе е малко зелено кварталче близо до центъра.
За Люлините - 8 е най-добре в карето зад Била и Технополис, до метро станция Люлин има тухлено строителство буквално на 2 мин от метрото, чисто е, уредено, търсете там по-добре а не ЕПК.
Люлин 7 и 10 също стават всичко което е по линията на метрото, Люлин център е по-добре от Люлин 5 и 6 като комуникация. Аз бих потърсила нещо в строеж има доста в тези райони, тухла и да си я довършите както ви харесва. В Люлин 2 от двете страни на Булгартрансгаз има 2 големи проекта - Пачо груп и Дом2л строят буквално на 5 мин от метрото, хайде 10 ако чакате много светофара, пеша говоря. Този на Пачо е по-- напреднал и бързо върви, има свободни южни 2 стайни.
Люлин 5 въобще не е толкова лош колкото пишете, всичко си има магазини, училища, Детски градини, градинки, лесно се паркира, тишина, чист въздух, гледка ако се високо и по накрая. Там има много ново строителство и не е никак скъпо. Каква махала няма такова нещо.
За обявите: Люлин 7 е изтрита вече, но Люлин 5 е готово за под наем съвсем прилично изглежда. Може да опитате да смъкнете цената. Аз бих си избрала нещо в строеж и близо до метро вместо старо ЕПК.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 08:57 от НаБабаДетето

# 181
Вие разхождали ли се се скоро из Люлин 5?
Има магазини и транспорт, но и преобладаващо ромско население из целия микрорайон. Преди години не знам как е било, но сега е така, да има и много ново строителство на ниски цени и има защо да са ниски.

# 182
Наложи ми се скоро, пеша бях, преобладаващо видях българи, да не спорим. Няма смисъл.
Като цяло Люлините имат лошо реноме въпреки многото си предимства и са трудни за продажба, снобарията на българина е голяма също колкото и безпаричието.
Ако ще е Люлин до метро и ново да е, би бил моят съвет към дамата която търси с 3 те обяви по-горе.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 09:35 от НаБабаДетето

# 183
Захарна фабрика е супер място - на 10 мин си от центъра, парка Западен разкошен за спорт и разходки, големи площи и градинки между блоковете, много дървета, нови прясно асфалтирани улици, свободно паркиране без проблеми. Но... най-новият блок е от 1981 г, няма по-нови сгради, масата са от периода 1943-1960 г. Много стари и миришещи на мухъл тухли, ЕПК са по-добър вариант но са стари най-новото е от 1981. Иначе е малко зелено кварталче близо до центъра.
За Люлините - 8 е най-добре в карето зад Била и Технополис, до метро станция Люлин има тухлено строителство буквално на 2 мин от метрото, чисто е, уредено, търсете там по-добре а не ЕПК.
Люлин 7 и 10 също стават всичко което е по линията на метрото, Люлин център е по-добре от Люлин 5 и 6 като комуникация. Аз бих потърсила нещо в строеж има доста в тези райони, тухла и да си я довършите както ви харесва. В Люлин 2 от двете страни на Булгартрансгаз има 2 големи проекта - Пачо груп и Дом2л строят буквално на 5 мин от метрото, хайде 10 ако чакате много светофара, пеша говоря. Този на Пачо е по-- напреднал и бързо върви, има свободни южни 2 стайни.
Люлин 5 въобще не е толкова лош колкото пишете, всичко си има магазини, училища, Детски градини, градинки, лесно се паркира, тишина, чист въздух, гледка ако се високо и по накрая. Там има много ново строителство и не е никак скъпо. Каква махала няма такова нещо.
За обявите: Люлин 7 е изтрита вече, но Люлин 5 е готово за под наем съвсем прилично изглежда. Може да опитате да смъкнете цената. Аз бих си избрала нещо в строеж и близо до метро вместо старо ЕПК.
Благодаря много за Захарна фабрика. Ще помисля по въпроса. Иначе за метрото е ясно. За ново строителство, не съм почитател.

# 184
  • София
Има магазини и транспорт, но и преобладаващо ромско население из целия микрорайон. Преди години не знам как е било, но сега е така, да има и много ново строителство на ниски цени и има защо да са ниски.
Скоро, скоро..... последните 15 години живея в съседния на коментирания  блок. 😂😂😂 Човек като си има мнение и един ц.... да види, ще му се сторят като двеста.😂

# 185
Аз пък се зачудих, при положение, че не ви е спешна покупката, не купувате за живеене, а за инвестиция, защо не изчакате да посъберете още малко пари за нещо на по-добра локация?

# 186
Е щом живеете срещу коментирания блок и не ги виждате наистина спора е излишен!
Бъдете здрави!

# 187
Както се казва "За всеки влак си има пътници" и наистина е така. Не съм вярвала, че някой ще купува ЕПК или Панел, но ето купуват се. За мен предимствата на новото строителство са много повече от недостатъците, но всеки си преценява и мисли през неговата камбанария.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 12:36 от НаБабаДетето

# 188
Скоро, скоро..... последните 15 години живея в съседния на коментирания  блок. 😂😂😂 Човек като си има мнение и един ц.... да види, ще му се сторят като двеста.😂

Ето точно от такова мнение от съседния блок имах нужда! Благодаря много! Иначе колкото хора, толкова мнения. Това е нормално. И всеки един от нас си е субективен по негов си начин. Иначе видях трамвая още като отворих обявата и че е доста удобно с него до метростанцията. Нашето семейство и вървим много пеша, но повечето хора искат наистина метростанцията да им е под блока. Дано не ви застроят супер гледката и простора!

# 189
Предимство на тази обява  от Люлин 5, което сте пуснали е, че е няма да правите ремонт, готов за отдаване изглежда. Обърнете внимание на общите части в блока, има ли изолация, вертикалните щрангове сменени ли са, асансьора как е, покрива и такива неща са важни в този случай. Другото е да поразпитате за съседите и за това колко плащат на тополофикация като сградна инсталация, ако има парно и не е спряно примерно. Иначе Люлин 5 не е толкова безбожно лошо място, както мислят някои хора тук, трамвая е редовен, с него до метростанция Люлин ви трябват 10 мин по спомен.

# 190
Предимство на тази обява  от Люлин 5, което сте пуснали е, че е няма да правите ремонт, готов за отдаване изглежда. Обърнете внимание на общите части в блока, има ли изолация, вертикалните щрангове сменени ли са, асансьора как е, покрива и такива неща са важни в този случай. Другото е да поразпитате за съседите и за това колко плащат на тополофикация като сградна инсталация, ако има парно и не е спряно примерно. Иначе Люлин 5 не е толкова безбожно лошо място, както мислят някои хора тук, трамвая е редовен, с него до метростанция Люлин ви трябват 10 мин по спомен.
Благодаря много за анализа на обявата! За снобарията и предразсъдъците на българина към Люлин е ясно. А ЕПК и панел са две коренно различни неща. Аз имам ЕПК апартамент в София и не си го сменям за никакво ново строителство: висок етаж, гледка към Витоша от всички стаи, топло та чак не се живее от жега, но аз съм си зиморничава, сметки за вход умерени, паркинг пред блока без да ти извиват ръцете за парко-място и.......... От друга страна си има недостатъци: много съседи, водата от чешмата буквално не става за пиене, налягането на топлата вода е слабо и температурата й не е много висока..... Разни хора, разни идеали

# 191
Наистина е много важно човек какво точно търси и какво му е приоритетно.
 До 15 годишна живях на висок етаж в ЕПК блок. След това се преместихме в ново строителство-2006г., период който не се слави с особено качество. 2018г. заживях отново в голямо ЕПК жилище, което както споменах ще продавам защото искам ново, съвсем ново.
 Преди и аз мн държах на реалната квадратура, която плащаш и получаваш в старото строителство, но в момента съм на вълна, по-малко, но в по-хубава среда откъм общи части и мащаб на човекопоток. Човек не трябва да идеализира каквото и да е, но се надявам да се чувстваме добре на новото ни място.
  Друго, което ми идва на ум- тук знам, че много хора не харесват партерен етаж с дворче(градина), а за мен звучи страхотно. Други пък държат на последен етаж или задължително висок. Трети пък предпочитат краен пред централен квартал. Познавам човек с изключително големи възможности, който не иска да заменя квартала си с по-престижен, та въпрос на вкус, а често и на навик... Simple Smile

# 192
Аз нямам теоретични предрасъдъци към Люлин на база ЕЖК. Живяла съм временно там 3-4 години (Люлин-7, точно до училище Индира Ганди, поне преди така се казваше), но в съвсем различни времена. Имах и гарсониера в ЕПК в Люлин-10 точно до метростанцията. Продадох  гарсониерата. Беше на 2 етаж, първи над партер, с покрив на магазините отдолу пред жилището - беше пълно с фасове и всякакви боклуци от горните етажи, и да изчистиш-след седмица отново беше мръсно. Самият вход беше ОК, повечето хори си плащат таксите, смениха щранговете за водата, спряха парното, слава Богу (остана само топлата вода), но отдолу - минимаркет, точно кибиците, за които писах, на полянката пред блока - почти същото - изградено барбекю и т.н. Под жилището имаше през годините и заведение, което беше много шумно, трудно ги изгониха. Реших, че няма смисъл да инвестирам в ремонт и го продадох.
Имах и 3-стаен ЕПК в Обеля-2, прекрасен апартамент като разпределение, не е било шумно от съседи, но локацията не ми беше ОК. Разделих се и с този апартамент.
На мен ЕПК ми ОК като конструкция и разпределения. Не робувам на модерните мантри по блогове, влогове и постове във ФБ от разни всякакви чули-недочули, разбиращи и най-вече неразбиращи. Разпределенията в новото строителство за масовите апартаменти не ми харесват. И няма никаква гаранция на какви съседи ще попаднеш, не си ги избираш, когато купуваш, а и се сменят с времето. И това, че е НС не гарантира, че ще продължи да бъде чисто и поддържано, зависи и от строителя, и от съседите.
Най-голям почитател съм на тухли-старо строителство. Но и там зависи от съседите.

# 193
Не мога да се сдържа за Люлин-5.Не просто махалата е отсреща,а в самият микрорайон има общински,социялни жилища.Там са настанени роми,от-до.Наричат го ''циганският блок''.В панелките наоколо също има много такива.Съответно в у-ще,което снощи показваха в Панорама,също е пълно с деца от етноса.Нормално,те живеят там,там учат.У-ще,което директорката е провъзгласила за ''иновативно'' е на 2 или 3то място по успех отзад-напред за софийските училища.Точно,защото трябва някак да се бутат и интегрират тези деца,масово учителите идват от/по програмата ''Заедно в час''.Отделно,че познавам лично няколко учители,които работят там.Знам за какво става въпрос.Имат си взимане,даване с роми.Едни гледат и слушат безусловно учителите,други ходели да им правят скандали и да ги заплашват.Хубаво гледате Била и Лидъл,но те са с/у едната,малка част.Между другото от двете вериги са сигнализирали в у-щето,че техни възпитаници крадат през междучасията.В останалата по-голяма част има малки,квартални магазинчета и там персонала е ромски.Имало и фризьорки и маникюристки в салоните за красота.Живеят там,работят си наблизо.Автобус 310 има първа или последна спирка там.Всеки,който не вярва може да пътува с него и сам да види евентуалните си,бъдещи съкварталци.Ако не му се разкарва,може да застане на спирката на Женският пазар и да гледа какви хора се изсипват от Люлин 5 и какви се качват.Най-добре е да се отиде лично и няма да е ЕЖК.Хайде да не си затваряме очите и да си кривим душата.

# 194
Що се хабиш, сега и теб ще нарочат за снобарка.

Общи условия

Активация на акаунт