Обсъждане на имотни обяви - 33

• 45 993
  • 762
  •   1
Отговори
# 330
Значи викаш на Тонка е изключение, така ли? А как разбра, че моят не е? Постът на Тонка не те ли разсмя? Значи нейният панел не е кимизарник? Доообре, имаме напредък Joy Отписа поне един панел от кимизарнишкият списък Joy
Ще дам и още повод за смях.
При нас няма дори детски колички във входа, защото изрично е забранено оставянето на каквито и да било вещи. Същото се отнася и до коридорите в мазето.
Имаме механа с баня и тоалетна в общото помещение в мазето. В механата сме с телевизор с включени всички платени канали, които предплащаме за година напред. Налични са уредба, караоке, хладилник, мебелировка, мивка... И още мога да пиша, но да не излезе, че се хваля. Просто си обичам блока и съседите, и не ги сменям при никакво положение.
Има ли желание, има и начини една панелка да изглежда цивилизовано и нормално.
Е, извинявай ама ако и това не е изключение, аз съм трамвай.
Да дойде още някой с такива екстри каквито и затворените комплекси не предлагат.

# 331
Не съм се обидила, извинявам се ако сте приели коментара ми като лична нападка към вас. Ако е прозвучал така, наистина не съм имала такава цел.
 Навремето, преди да кажем около 20 год. когато живеех в Лозенец, имах възможност с помощ от родителите разбира се, да купя жилище където реша. Не харесах Лозенец, или поне частта в която живях, не харесах и Дървеница, затова под наем го карах докато си намеря мястото. Жилище купих след около 10-12 години и на много по неизгодни цени. Това се оказа Младост, без да твърдя че е прекрасен навсякъде. За да стигна до решение точно къде искам, извъртях под наем четири от петте му части, накрая конкретен блок си набелязах в едната и така.
10 Мин са за мен до СУ или 12 до Сердика, но за някой който е в младост 4 и върви 7-8 Мин до метростанция Бизнес парк, ще му стане към 22- 25 Мин до Сердика и то без чакането на влака. На мен метрото ми е пред блока, затова си позволих да кажа 10 Мин, в които не включвам чакането на влака разбира се.
В надежда последно идвах преди 2 год някъде, ако трябва да кажа в коя част съм била, не бих могла, не познавам квартала никак. Общо в целия ми живот съм била из надежда, без да мога да посоча точни локации,  не повече от 5 пъти.От най скорошното ходене помня че от метростанцията вървяхме около 15 Мин пеш до блока, пътьом през някакво фантастико минахме но коя Надежда е това идея нямам.
Съгласна съм с вас че цените в южните квартали са много високи спрямо вашия район. Младост също е надценен заради БП, това абсолютно го признавам. Но в един момент човек харесва някое място, разпознава го като неговото и остава там. За себе си с чиста съвест мога да кажа че беше така, избора ми не е бил подчинен на цените. Ако сега трябва да купя и се налага да сменя квартала, със сигурност бих се спряла на Гео Милев или Стрелбище например, но не и на Западен парк или Люлин. А истината е че никъде не мга да си позволя 🤣🤣🤣Абсолютно произволни са кварталите, избрах ги само да онагледяват южни/ източни срещу западни/ северни.
Каквото и да решите, нека е най доброто за вас и  поколението след вас, но че цените са безумни в момента е общовалидно за всички квартали Simple Smile бъдете здрави и успешна 2024!

Доста подценявате Младост, живея повече от 15 год тук, различни части на квартала съм обитавала през годините и не го заменям нито за Лозенец- частта срещу Хилтън, нито Дървеница, където също съм живяла преди това. Има малки паркове в младост, не са топ, ама на 10 Мин ми е с метрото да се пусна до центъра и да ида където ми се ще. Транспортно и всякак ми е уредено в младост, неслучайно цените са такива. Краен квартал, ама ценово на светлинни години от надежда, Люлин и тн. Познавам хора дето само в Люлин са живяли откак са открили София и ако ги чуете, по хубав квартал от Люлин няма. Ама за тях,  пазара показва друга реалност. Та вие във вашата Северна локация която много си харесвате, младост ви се струва пълен шит, но моето мнение е точно обратното- пари да ми дават, не бих живяла в нито един квартал на север или запад от центъра. Южните и източните неслучайно са предпочитани и по- скъпи. Успех на вас с решението и бъдещите покупко- продажби.

Е не с лошо де, какво сега се засегнахте на тема квартал. 10 минути до кой център е Младост, за коя част говорим, дайте по-конкретно.
10 минути е с метро от спирка Надежда до НДК, 8 са до Сердика, без чакането нали, сложи още 5. С прекачването по линия 3 стигнах тези вечер от Надежда до Стрелбище за 30 минути. Ми не е зле, и двете жилища са ни на метростанция.
Вие кога за последно бяхте в Надежда и къде бяхте?
Ето аз си признавам, не познавам никак добре Младост, то е един областен град там, не ми харесва, че е много отдалечено - от градска част, университети, няма голям парк.
Хипермаркети и магазини вече има навсякъде, извинете.
Иначе Вие си го харесвате, хубаво е човек да харесва къде живее и да си живее според възможностите, но истината е, че и Младост и Надежда са периферия.
Южните (не всички) със сигурност е различно, затова и се надявам да се впишем. Но ако това означава и поколението след нас да плаща заем, то ще вземем друго решение, за да избегнем финансовата зависимост, да живеем по-спокойно и да не сме роби на собствените си предразсъдъци.
Ние не сме първа младост и доходът от продажбата ще бъде нашето самоучастие за следващата сделка
Поводът да пиша е прекалено голямата разлика, почти двойно, на квадратен метър за двата квартала. Като сложиш и ремонт и др. разходи покрай сделката, сумата нараства значително.
Щом казвате, значи има логика да са такива цените, само времето ще покаже кой е прав.
Иначе, получи се интересна дискусия, спор няма.

# 332
в нашето НС скоро се нанесе ново семейство, млади хора с бебе
ей така вече изглеждат стълбите, след като стана студено си изнасят и сушилката с прането, слагат я пред матрака
лятото ремонтираха, майсторите им разсипаха асансьора
специално за мандаринка Stuck Out Tongue - чехлички и маратонки пред вратата Laughing

защо темата стана битова?
започва да дублира кварталите в София

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 18:22 от Herzen

# 333
  • София
Herzen, ужас. Моя мъж точно 2 дни ще търпи това. Абе саксиите ще полетят към кофите макс на третия ден... Joy Признавам, че е малко краен. Grinning Това го коментира като нагло спрямо всички обитатели. Ами, ако всяко семейство сложи толкова саксии по стълбите, какво?? Аз бих помолила любезно и настойчиво да си приберат нещата... Ако трябва ще напомням през ден.. Grinning

# 334
Аз бих сложила бележка, едър шрифт болд.

# 335
Защо да е станала битова темата? Нали при всяка втора-трета обява съветваме - виж как са общите части! За СС предимно, защото за НС се презюмира, че са ОК. Да, ама не, явно.

# 336
Здравейте, попаднах на имот с потенциал. Къща три етажа с възможност за 4-ти. Всеки е обособен като апартамент. Локацията е добра за Драгалевци. Дали ще може да се отдава при два варианта 1. С леки подобрения 2. С основен ремонт. Какво ви е мнението?
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1j165166784208497

# 337
  • София
Важно е от къде е входа за горните етажи. Може стълбите да са вътрешни и да минават направо през всеки един “апартамент”. Няма гараж, а в Драгалевци това е важно - трябват поне три места, в идеалния случай 6 или 8 /зависи дали ще искате и можете да достроявате/. Брокерските 300 метра са доста разтегливо понятие. Идете и вижте къде точно се намира. Нямам представа за наемите там, но това е въпрос на сметки.
Върнах се да видя - няма снимки на нито една баня, нито на стълбите. Най-вероятно не са за показване.

# 338
  • София
В Стрелбище е пълно със стари блокове и няма къде да се паркира, какво му е луксозно?

# 339
Поредната обява, хвърлена в темата от потребителката. И отново нищо общо с предишните.

# 340
Старите блокове за разлика от новите  не си гледат един на друг в спалните, нямат артистичност, стаите са с нормални размери= съседите не са така изнервени, имат ТЕЦ, който е дотиран и поради това излиза най-евтино и без никаква инвестиция отопление и топла вода. Ако сте на ток купувате няколко климатика 2 бр *3000лв+ бойлери 600 лв на всеки 5г +ежегодна профилактика на климатиците  200 лв за всеки, а ако сте на газ котлето си е 4-5 К лв( на всеки  6-10г) + задължително 90 лв ежегодна профилактика на котле+ задължително 50 лв ежегодно проверка на инсталацията + 12 месеца* 3 лв= 36 лв такса към газовата компания + цените на газта за Вас за с 50% по-високи от тези за ТЕЦ, което не е малко.
В старите блокове не тече от терасата на съседа отгоре, не се чувате така както в новото строителство ,всичко е с акт 16( битов ток), нанасяте се веднага и е по-малко вероятно да Ви се налага да съжителствате с  киселото зеле/прането или обувките на съседа .
Транспорта не е кой знае какво, има парк , който събота и неделя е пренаселен, но през седмицата вечер по-късно е ок за сега.
Остава Ви ''само'' да попаднете на съзнателни съседи, които да ценят това, което са наследили и да си дават сметка , че трябва да плащат  за качествена и навременна поддръжка на цялата сграда.

# 341
Старите блокове за разлика от новите  не си гледат един на друг в спалните, нямат артистичност, стаите са с нормални размери= съседите не са така изнервени, имат ТЕЦ, който е дотиран и поради това излиза най-евтино и без никаква инвестиция отопление и топла вода.

Така написано твърдението следва да се разбира, че във всяка сграда  НС няма ТЕЦ, няма нормални стаи и хората се здрависват през балконите.

# 342
Здравейте! Поради работата ми, ми се налага да се преместя в София и съответно да си намеря квартира. Имам вариант за едностаен апартамент в центъра, близо до метростанция Опълченска за 600лв на ток, ново строителство. Единственото, което ме притеснява, е факта, че нямам къде да паркирам заради зоната и липсата на магазини. Какво бихте ме посъветвали? Не мисля да използвам колата си всеки ден, дали бих могла да я паркирам някъде извън зоните свободно? Също така какво смятате за Центъра като район? Друг вариант ми е Овча Купел, 700лв на газ, но свободно паркиране и Билла наблизо. Работата ми е хибридна - 50% хоум офис, така че няма да се задържам в София постоянно, поне засега, затова търся нещо по-евтино.

# 343
Е, как нямаш магазини на Опълченска!?! Та ти имаш цял МОЛ. Grinning МОЛ София е почти на метростанцията.
Естествено, че там е по-добре, отколкото Овча купел и Билла.

# 344
Малко по-нагоре е Лидл. В мола, мисля, имаше Билла. Ако паркираш извън зоната, ще ти е доста далеч. По-важно е къде ти е работата, за да видиш колко време ще ти отнеме да се придвижваш, защото и двете квартири са на съвсем различи локации нямащи общо една с друга.

Общи условия

Активация на акаунт