Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 091
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте, въпрос за МЦ. Дойде ми последно на 29.10. Като цяло си е редовен, не помня да ме е пропускал. На 19.11 бях на годишен профилактичен преглед- докторката каза, че всичко и изглежда нормално, цитонамазка и микробиология също бяха ок. Обикновено ми идва на 30 дни, но ето вече е 04.12 и още не ми е дошло. Бременност няма. Предполагам, че е от стрес, защото преживяхме много внезапна и тежка семейна загуба. Въпросът ми е колко време може да закъснее от стрес? Успях да запиша час за другата седмица, но пък толкова скоро бях и всичко беше наред, не знам вече...
На 31 г съм.

Здравейте,

Все пак е добре да направите и един тест за бременост, да не се изпусне някоя бременност.
При скорошен преглед няма какво да се притеснявате и да търсите спешен прием от лекар. Всичко ще е наред и вероятно ще ви дойде тези дни.
Колко ви е базалната Т сутрин и денем?
Здравейте, не съм мерила. Просто наистина е невъзможно да съм бременна. Grinning
Иначе аз не търсех спешен прием, писах на докторката и тя ми каза, ако искам да мина днес, но нямах възможност и го оставихме за другата седмица.

Ще се появи Simple Smile Аз също съм имала закъснения след цитонамазка.

# 196
Дейзи, Милгама/В комплекс пия и аз. Но, ако закъсам много, ходя при мануален терапевт, за освобождаване на нервите. Напоследък прилагам и друг метод, вися на лост, пак същия ефект за освобождаване има. За мазане съм най-доволна от зеления гел на Кройтерхоф, с конски кестен и арника. Противовъзпалителни гледам да избегна, в много крайни случаи - Волтарен свещички. И физиотерапия 2 пъти годишно, на санаториум.

# 197
  • на последния етаж
Кашлицата при актуалния в момента вирус колко време продължава?

# 198
Различно. Съдейки по родата, някои се оправиха за седмица, други (като свеки) 40 дни кашлица (а преди нея и заедно с нея- упорита хрема). Последният илач с издълбана черна ряпа и мед и помогна за крашлицата. Иначе какво ли не пи.

# 199
Кашлицата при актуалния в момента вирус колко време продължава?
При моето дете продължи 2 седмици. След всички сиропи за кашлица /4 различни/ се излекува със счукан синап/хардал смесен с мед. По няколко лъжици на ден

# 200
Дейзи, Милгама/В комплекс пия и аз. Но, ако закъсам много, ходя при мануален терапевт, за освобождаване на нервите. Напоследък прилагам и друг метод, вися на лост, пак същия ефект за освобождаване има. За мазане съм най-доволна от зеления гел на Кройтерхоф, с конски кестен и арника. Противовъзпалителни гледам да избегна, в много крайни случаи - Волтарен свещички. И физиотерапия 2 пъти годишно, на санаториум.
Ще й кажа да взема гела на Крайтерхоф, ще видим и лекаря какво ще каже след снимката. Тя пи лятото противовъзпалителни по-дълго време, но и раздразниха стомаха. Нож с две остриета са - факт. Иначе снощи и днес се маза с Репарил и твърди, че я облекчил доста.

# 201
Понеже съм се запътила към ЛЛ.
Последните 6м покачих теглото си с около 15-20кг. Това е следствие на стрес, поради, който отключих неконтролируемо желание към сладки и други боклуци.
Имам ли нужда от преглед при специалист? И ако да, какъв?

# 202
Да, от ендокринолог - задължително проверка на щитовидни хормони, както и на кр.захар и инсулин.

# 203
А две направления могат ли да ми дадат наведнъж, че  сега изпросих за АГ.

# 204
ЛЛ ли? Да може, на мен са ми давали за очен и за хирург...стига личния да има направления и да е съгласен иначе пречка няма.
Другия вариант е да помолиш гинеколога да ти даде за ендокринолог.

# 205
Бях длъжна да пробвам, но ми отказа.
Нямаше как да е по-директна, каза да спра да се тъпча. Не че не е права.

# 206
Ти този въпрос не го ли зададе в тази тема преди няколко месеца?
За стреса и храненето имам предвид. Извинявам се, ако те бъркам.

# 207
Да, както и описах, че проблемът ми е с давност!

# 208
Нямам спомени за преди(може дори и да съм отговорила),но нищо ли не предприе до сега?

# 209
Някакви етапи да спра сладкото и тестото, които се редуват с периоди на преяждане.
Като цяло никой не ми е виновен, че ми е толкова волята...

Общи условия

Активация на акаунт