Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 31 046
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Относно варицелата, само да кажа, че пъпките са както външни, така и вътрешни, така че може би е нормално да имате такива усещания.

# 331
Нормално ли е гърдите ми да отделят секрет, който после се втвърдява? Не съм раждала.

Не е нормално.Но кк така "се втвърдява"? Какъв цвят е секрета.
Виж. кръвни изследвания с хормони /най-вече пролактин от хормоните/, но не само. Мамолог и дай Боже всичко там да е наред след прегледа следва ендокринолог.
В никакъв случай не оставяй така нещата до поставяне на правилна диагноза от лекар.

# 332
При висок пролакрин може да има секрет от гърдите. Не разбрах как се втвърдява. Консултирай се с мамолог.

# 333
При изтискване на зърното и на мен ми се образува една капчица прозрачна, винаги съм го смятала за нормално. Не е ли?

# 334
Не е нормално, признак на висок пролактин. Консултирайте се с ендокринолог.

# 335
Здравейте, наскоро се зачудих за какви полови предавани болести е добре човек да се изследва. Аз например досега съм се изследвала за сифилис, хепатит В, С, ХИВ, уреаплазма, микоплазма, хламидия, както и стандартна микробиология, но се замислих дали има още нещо, за което е добре да се проверяваме. По принцип и за HPV исках да се изследвам, но гинеколожката твърди, че щом цитонамазката ми е ОК, нямало нужда. Та кажете дали нещо не пропускам, особено нещо, което протича безсимптомно.

# 336
Гъбички, гонорея?

# 337
Те са със изявени симптоми, поне за гъбичките знам.

# 338
Здравейте детето ми е почти на 4 тези дни я болеше и не искаше да пишка,сега е по-добре,но искам да пусна изследване ....каква урина трябва да пусна стерилна ли,ще излезе ли бактерия там, или нещо по-точно се казва,изобщо не съм на ясно🙄 (урокултура)

# 339
Те гъбичките излизат и на микробиологията.

# 340
  • пустинята Гоби
Стерилна урина се пуска за да се уточни, ако има бактерия в урината с какво да се лекува. Бактерията излиза и при обикновена урина принципно, така че и такава да пуснете ще се види дали има проблем.

# 341
  • Mediterraneo
Здравейте, наскоро се зачудих за какви полови предавани болести е добре човек да се изследва. Аз например досега съм се изследвала за сифилис, хепатит В, С, ХИВ, уреаплазма, микоплазма, хламидия, както и стандартна микробиология, но се замислих дали има още нещо, за което е добре да се проверяваме. По принцип и за HPV исках да се изследвам, но гинеколожката твърди, че щом цитонамазката ми е ОК, нямало нужда. Та кажете дали нещо не пропускам, особено нещо, което протича безсимптомно.

Никога не ми е хрумвало да правя профилактични изследвания на ППБ. Сифилис и ХИВ съм правила при бременностите си, последно преди 15 години. Хламидия съм изследвала веднъж при симптоми, които ЛЛ свърза с хламидия, но се оказа невярно( имах силни болки в китките и след редица изследвания, които не показаха нищо, накрая и хламидия ми пусна). HPV също- щом цитото е ок, не виждам защо. И най- вече- ако нямам постоянен партньор, бих ползвала презерватив на 100%, а не да изследвам куп ППБ профилактично.

# 342
Е то и да имаш постоянен партньор няма гаранция, че ви няма нищо. Поне за по-неприятни и труднолечими заболявания не виждам защо да не се изследват партньорите.

# 343
Здравейте, става въпрос за дъщеря ми на 13 години. Миналата година я оперираха от киста на опашката. От няколко дни обаче има нова или рецидивирала стара. От нея изтече каквото имаше- не я боли, не й създава дискомфорт. Снощи бяхме в спешното, защото беше и със стомашно-чревен вирус, та с едното я прегледа и хирург. Потвърди, че трябва нова операция и ти посъветва след празниците да се задействаме. Първата операция е правена в Еврохоспитал Пловдив. Чудя се дали да не направим консултация с проктолог - София и Пловдив са ни на еднакви разстояния. Ще бъда благодарна да съвети и имена на лекари.

# 344
  • Mediterraneo
Е то и да имаш постоянен партньор няма гаранция, че ви няма нищо. Поне за по-неприятни и труднолечими заболявания не виждам защо да не се изследват партньорите.

Откъде да е, ако при последните изследвания сме били здрави и двамата? И сме си постоянни партньори( и ексклузивни, разбира се). Не са ми преливали кръв( да речем, че има някаква вероятност да ми прелеят нещо заразено), не съм правила секс с различен от постоянния ми партньор, откъде да дойде половопредавана болест?

Общи условия

Активация на акаунт