Бързи здравословни въпроси и отговори – 43

• 30 920
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
Да, освен ако няма промени

# 691
Аз в Сити клиник младост правих, имам снимки, да. Второ мнение не знам как, освен с нова колоноскопия?
Второ мнение, ако има материал от биопсия...

# 692
В "Иван Рилски" не е ли по каса?
И въобще има ли болници, които не я правят по каса? Тя се поема по принцип.

# 693
по каса е, евентуално се плаща допълнително упойка.

# 694
Да по каса е. Между другото тук в една частна клиника предлагат на майка ми да направи колоно без упойка. Щяло да стане за 5 минути и нямало да пие очистително. Болката по думите на лекаря била като влизане с аноскоп.

# 695
Баш. Идеята не е да се направи нещо за 5 минути.

# 696
Баш. Идеята не е да се направи нещо за 5 минути.
Според думите на лекаря толкова щяло да отнеме. Може би това образувание на майка ми можело да попречи да минат с камерата нагоре с колоното. Това са думите на лекаря. Но можели да вземат проба от образуването или, ако е полип да го махнат веднага. Всичко щяло да отнеме 5 минути.

# 697
Не се лъжете да правите колоноскопия без упойка, ужасно болезнено е. На съпруга ми м. 09.2023 направиха такава в болница в Ст. Загора и понеже бях придружител, чух в коридора паникьосаните викове на лекаря и сестрата питайки го добре ли е. Беше колабирал. При тази манипулация червата се надуват с въздух и се оглеждат,  така че е голямо напрежение и си боли без упойка.
2017г правихме колоноскопия във ВМА и му отстраниха полеп, който се оказа злокачествен високо двференциран и претърпя операция, за щастие в начален стадий, без разсейки. Няма нищо страшно в колоноскопията с пълна упойка. Успех!

# 698
Как без упойка, Дейзи? Направете нормална колоноскопия, с добре почистени черва, да се види всичко.
Аз посмъртно не бих се съгласила без упойка, абсурд!
Правила съм в университетска болница, една стотинка не съм платила, даже и потребителска такса не събират.

# 699
Да по каса е. Между другото тук в една частна клиника предлагат на майка ми да направи колоно без упойка. Щяло да стане за 5 минути и нямало да пие очистително. Болката по думите на лекаря била като влизане с аноскоп.
Дейзи, задължително трябва да се изчисти, за да се вижда добре!
В Иван Рилски предлагат пълна упойка, която се заплаща но не е задължително. Аз не я платих. Бият диазепан дормико ( мисля) + точно преди процедурата нещо и не си буден( яз бях де,ама това е друг въпрос). Изобщо не е неприятно, обезболен си.

# 700
Как без упойка, Дейзи? Направете нормална колоноскопия, с добре почистени черва, да се види всичко.
Аз посмъртно не бих се съгласила без упойка, абсурд!
Правила съм в университетска болница, една стотинка не съм платила, даже и потребителска такса не събират.
Лекарят навива майка ми да направи без. Болката била като при палпацията. Даже обяснява как тръбата е по-тънка от пръста му.

# 701
В никакъв случай. Изобщо не коментирам болката, но това е едно нищо. Направете цялостно изследване.

# 702
Тръбата може да е тънка, но дебелото червото е дълго 1.2 м. и се изпълва с въздух, за да се огледа добре  и трабва да е чисто.

# 703
Да попитам:
На моя позната са й правили колоноскопия без упойка. Стигнали са до някаква особена "бримка" или нещо, през което тръбата не може да премине. Тя ги е накарала да спрат, после се е оказало, че ако са продължили са щели да пробият червото. Ако е била с упойка, реално е нямало да усети и да ги спре... Та, аз имам съмнения, че имам прегъвания, бримки или нещо подобно. Отделно имам много, много въздух в червата по принцип, което и на ехограф се вижда. Предполагам в такъв случай колоното е противопоказно?

# 704
В никакъв случай. Изобщо не коментирам болката, но това е едно нищо. Направете цялостно изследване.
Аз се чудя как го предлагат изобщо да направи без. Дори на самата регистратура я убеждаваха. И то платено 350 лева без упойка. То като става въпрос за пари как да не настояват. Лекарят каза, че за тях било подигравка за едно колоно 60 лева получавали по каса. Обидно било. Това бяха точните му думи.

Общи условия

Активация на акаунт