🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 4

• 37 802
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Извинявам се, грешно пейстнах, но се поправих Simple Smile

AfterShock_2023
защо се обръщате към мен?

# 166
Афтършок, голям си тийз, кажи в кой сезон беше 😁 в кръга на шегата, разбира се, разбирам защо искаш да запазиш анонимност.

И не мога да не коментирам промото за утрешния епизод - отново Лора в центъра. Освен нейния глас, само една кратка реплика се чува от друг участник - Мелят, която отговаря с не на въпрос на...познахте, Лора!! Какъв шок 😨 иначе отново нейн синхрон звучи по време на промото и нейната реакция на задачата. Щях да разбера, ако фокусът върху нея им носеше някакъв свръх рейтинг, но рейтингово сезонът не впечатлява особено, така че не разбирам каква е логиката на този хипер фокус.

# 167
Не бях видяла мнението за побутването и даването на информация. Много е неприятно това. Убиват предаването така, защото другите губят мотивация. Да не говорим за избирането на победител предварително. Писали сме и преди, че се съмняваме в някои победители, но все съм се надявала да не е така.

AfterShock писа, че имал/а подозрения. А не че е 100% така.

# 168
  • София
Чак пък да няма как, как някои успяват, 90% излизат с положителен образ. Този сезон е различен, защото просто голяма част не ги бива с готвенето.

Това за снимачните дни сме го писали многократно и се знае, ако някой се впуска в нещо без да знае къде е тръгнал, е супер заблуден. Много пъти съм оправдавала тук участници и съм писала, че явно им е дошло в повече, а не, че са лоши хора. Не нападам, че не всеки издържа.

То дори Послединят печели по БНТ, където няма провокация, го снимат по цял ден и хората изнемогват прави, защото там няма и почивка между епизодите.  Различката е, че не е риалити и си тръгват като не им се стои, няма заробващ договор, няма проблем.

# 169
Питаш ли ги тези в ИВ, дето снимат по 2-3 битки на ден Grinning

# 170
AfterShock_2023, поне плащат ли както трябва, освен "огромните" 100 бона?

# 171
И аз имам един въпрос.

AfterShock_2023, тъй като имаш наблюдения, смяташ ли, че правят winner's edit на Лора или все пак можем да се надяваме, че ще спечели някой, който наистина може да готви?

# 172
ala.bala, по мое време не се заплащаше нищо. Осигуряваха на хората, които не живеят в София, хотел. Както и на спечелилият в нашия сезон, въпреки че е от София. Не получихме отговор на въпроса "защо"

Saturday, доколкото сменен е целият екип зад предаването, тъй че не мога да съм сигурна в текущата им политика.
Личното ми мнение е че я показват повече, защото я смятат за атрактивна.
Също и че "за заблуда на публиката" я представят като силен претендент, за да наблюдаваме "обрат" и да се появи победителят Simple Smile

AfterShock_2023, поне плащат ли както трябва, освен "огромните" 100 бона?

# 173
Това, което разбрах е, че победителят се определя от продукцията и че участниците не приемат победителя за такъв (заради това, че не е показал кулинарни качества, с което те всички са наясно тъй като имат поглед 'отвътре').Този победител се ползва със специални 'облаги' по време на снимките, естествено другите участници не са съгласни. Бунтуват се (до колкото могат, разбирай - до където им позволяват договорите), викат ги на някакви срещи с продукцията да им замажат очите. И накрая, разбира се - у всички остава един горчив вкус (изключая победителя)
AfterShock, моля те поправи ме ако съм разбрала погрешно.

За мен, бях писала отдавна, има двама или трима, които са видно побутвани в този сезон. Затова ми стана толкова интересно. Искам за себе си да потвърдя това, което мисля.

# 174
TanyaMMM, ще се опитам да отговоря на всичко

Това, което разбрах е, че победителят се определя от продукцията и че участниците не приемат победителя за такъв (заради това, че не е показал кулинарни качества, с което те всички са наясно тъй като имат поглед 'отвътре').
 В нашия сезон имахме усещането, че даден участник се толерира и че същият знае вътрешни неща. Примерът от по-горе: обяснява какво е тренирал и същото е първата задача. Не бяха еднократни ситуации.

Този победител се ползва със специални 'облаги' по време на снимките, естествено другите участници не са съгласни.
Да, в това число и ползването на хотел, безкрайни толерирания на закъснения и да кажем - непрофесионални физически състояния.
 Бунтуват се (до колкото могат, разбирай - до където им позволяват договорите), викат ги на някакви срещи с продукцията да им замажат очите. И накрая, разбира се - у всички остава един горчив вкус (изключая победителя)
 общо взето, да. Въпреки че аз имам ужасно много хубави спомени и генерално отидох с нагласата, че ще се забавлявам и ще науча нещо. Знаех, че реално нямам шанс за победа, но ме угнети цялостната организация и манипулативния монтаж. Но това е последица от тогавашната ми млада и наивна душица Smile
AfterShock, моля те поправи ме ако съм разбрала погрешно.

За мен, бях писала отдавна, има двама или трима, които са видно побутвани в този сезон. Затова ми стана толкова интересно. Искам за себе си да потвърдя това, което мисля.
[/quote]

# 175
  • Sunshine state
Тоя победител с изпълненията посреде нощите да не е Божана? Тя май си злоупотребява със субстанции отдавна.

# 176
  • София
То стана ясно, че е за нея. Първите четири сезона бяха при предишните продуценти, от тях Божана е от София и крещи. 😁

# 177
  • София
Аз пък реших, че може да става дума за Симеон и първи сезон, той също е от София и знаем с каква история влезе. Но няма нужда от конкретика, по-скоро общата картинка е интересна. И тъжна, ако действително има изтичане на информация за задачи предварително само към определени хора... Sad

# 178
Аз пък реших, че може да става дума за Симеон и първи сезон.

Симеон се е отказал. А Божана е живяла в Холандия, в тази страна на почит са тревата най-вече.

# 179
  • София
Да, известни са ми тези факти, поради някои други съображения допуснах обаче, че може и да не е Божана. Както и да е, това не е най-важното в случая - принципът е важен. Но бих била истински шокирана, ако точно тя е била побутвана с вътрешна информация, тъй като беше безапелационна или поне така ни беше показана. Не съм яла нищо, приготвено от нея и нямам лични впечатления.

Любимият ми победител от всички сезони дотук е Мария Жекова, и като техника и познания, и като отношение към храната и природата. Странното е, че от нейния сезон май не помня почти никого освен нея, а е излъчен най-скоро, докато от по-ранни сезони помня повече участници. Това е десертът ѝ на финала - мус от диви череши, сладолед с вишновка и махлеб, кръмбъл с маточина и сос от череши: Flowers Cherries

Общи условия

Активация на акаунт