Имам аз една мечта, да видя втората черта ! ~бебеправене 424~

• 37 170
  • 912
  •   1
Отговори
# 750
Moonlit, сподели къде ходите на акопунктура, това ми е следващото нещо, което да пробвам ....

Шанталче, с радост, но не е в България и вероятно няма да е полезна информация Sad Една част от времето живеем извън България и в момента ходим на акупунктура тук. Но за принципа - мисля, че е добра идея, особено ако попаднеш на читав специалист. Има проучвания, които показват, че има благоприятно въздействие и я препоръчват като съпътстващ метод, да ще споделям какви са резултатите и при нас.

Mettaspace момичетата казват, че са доста добри. Аз ако ходя мисля да е там.

# 751
Момичета, лека кашлица и запушен нос без нищо друго като температура и т.н не могат да навредят на плода нали? Утре съм на лекар, но се притеснявам. Тези вируси никога не ме подминават

# 752
Момичета, тъй като повечето от вас са с доста опит бих искала да се допитам до вашето мнение.
Правим опити от 3 месеца (като последните 2 са със стимулация, а първия месец не съм сиг,че изобщо сме уцелили периода, защото не бяха толкова целенасочени опити). Принципно нямаме някакъв определен проблем, стимулацията я почнахме по преценка на лекаря, защото след първия месец опити на следващия получих обилно извънменструлно кървене, като в крайна сметка доктора предполага,че имам много малка около 1-2см киста на ендометриума и затова реши да забърза процеса. Това е втори месец със стимулация като днес 13 ден теста е отрицателен. Отново не съм сиг дали не изпуснахме момента, защото на 10 ден имах много силни болки в яйчниците,но реших,че е рано ,защото предния месец беше на 18ден. На 12 бях на док той каза,че е минала или на 11 ден или на 12. Ние имахме опити на 11 и 12 ден. Но в мен си остава съмнението,че е било още на 10 ден и тотално сме изпуснали. Както и да е теста е -. Този цикъл следва трета стимулация след като ако е неуспешна каза,че ще направим цветна снимка и спермограма.
Истината е ,че на мен ми идва много, защото съм под 30, имаме едно дете заченато от първия път и изведнъж от първия месец едва ли не неуспех преминаване към някакви "процедури". Това ме напряга със хапчетата и цялото следене, а реално е минало много малко време, за да се търси проблем. Дори този месец на прегледа забеляза резерв на минимума на възрастта ми на единия яйчника, а преди 3 месеца, преди започване на стимулациите всичко си е било както трябва. Спря ми всички добавки,защото каза,че може да ги претоварваме,като ги пия от юли месец реално. ( опитите почнаха август, септември имах кървене и не са правени опити и октомври и ноември стимулациите). Но аз си мисля,че заради стимулацията с фемара ми се отразява зле на яйчника.
Стана дълга и хаотично сигурно... въпроса ми е да дадете мнение как бихте постъпили. Наистина се чудя дали да пропусна този месец стимулациите, защото и от към работа ще ми е много натоварено и да караме само на "късмет" и ако не стане да направя януари стимулация. Но се чудя дали е ок това прекъсване един месец за целия протокол на случване на процедурите. Или да направя и този месец прием на фемара и ако пак вземе ,че не стане да си починем (не с опитите), но със следенето и изследванията месец два , защото имам усещането,че това "напрягане на нещата" ми се отразява по-зле.

# 753
  • София
Еделвайс, като правите стимулация не ходиш ли да следи колко фоликула са порастнали? Много е натоварващо всичко покрай следене, тестове, О и т.н., но за съжаление на някой не ни се получават нещата така гладко като на други.
За кистата не мога да дам мнение, но малко несериозно ми звучи смята.
Пожелавам ти въпреки всичко бързо бързо да се изнасяш от тук Simple Smile

# 754
Здравей, Еделвайс! За прекъсването на стимулацията - при мен стимулирахме с Кломифен, но явно дозата ми беше в повече и последният месец ДФ ми беше станал почти 30мм преди да се спука, освен че цялостно не ми се отрази прекалено добре. Затова лекарят ми каза да не взимам Кломифен този месец, за да се регулира организмът ми, но да продължа с другите добавки и най-вече с инозитола. Та вероятно не е проблем да се прескочи месец за стимулация, ако лекарят прецени, че е необходимо.

Малко ме учудва, че сте почнали веднага със стимулация при само един месец опити и без изследвания, още повече че си под 30. Може би да потърсиш и второ мнение за този протокол?

# 755
еделвайс смени си лекаря.
Първо се прави фоликулометрия без лекарства/стимулация. За да се види как нормално си растат фоликулите и дали си има нормална овулация. Ако нещо не е ок може да се премине към стимулация. Изобщо по колко фоликула правиш щом си на лекарства? Както каза шантал, също несериозно е да смята, че има киста. Или я вижда, или не.
Аз имах доста големи надежди за този месец, но след една ситуация снощи, съм сигурна че утре (деня си ми е) ще ми дойде

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 12:17 от AlisonParker

# 756
  • Замък сред облаците
Еделвайс, и на мен ми се струва безумен подхода на лекаря, ако е пропуснал толкова много стъпки.
Също въпросната киста, ако е в матката/ендометриума, не е ли миома? Тогава не трябва ли да се избягват стимулации?

Аз онзи ден попаднах на инфо, че при една от мутациите на MTHFR обичайно има атипичен отговор на стимулациите. За A1298C ставаше въпрос.

# 757
Момичета, лека кашлица и запушен нос без нищо друго като температура и т.н не могат да навредят на плода нали? Утре съм на лекар, но се притеснявам. Тези вируси никога не ме подминават
Не се притеснявай.
Изкарах ковид в 6-та седмица и всичко е наред.

# 758
Юли месец на профилактичет преглед бях точно преди О. Всичко беше наред имаше доминантен фоликул,който се очаква да се срока до ден -два. Видя се само киста на левия яйчник, която каза,че ще следим. Август почваме опити, неуспешни и септември след прикчване на мц започна отново кървене. Преглед показа,че е от въпросната киста, бях на руголон септември.  След преглед след това заключи,че кистата вероятно е ендометриозна. Смята, че е такава ,но без лапороскопия знаете няма как да се потвърди на то процента. Тя е 1 см и за сега не мърда затова и не се предприема нищо. Но мисля,че заради нея се почна стимулация. Ходя на преглед на 11-12 ден , за да се проследи о. Първия месец имах 1 доминантен на 12 ден 15мм на десен яйчника и два по 12мм на левия. О беше по симптоми чак на 18ден от мц. Този месец я изпуснахме, защото незнайно защо от 18 ден се измести още на 10-11 ден, а аз бях на преглед на 12 ден.  Та не знам колко са били и на колко се е спукала. НО отбеляза че на десен яйчника не му изглеждат добре нещата и че юли всичко е било както трябва, а сега има много малко астрални фоликули. Тоест за тези 2-3 месеца нещо се е случило. Аз си мисля,че е от стимулацията,но се притесних и забравих да попитам възможно ли е.
Доктора ми е с прочуто име за Южна България и се смята за един от най-добрите. Факт, доста странно прави нещата при мен. Моето усещане е да не правя стимулация този месец. Но се притеснявам пък и да не си объркам тялото ,знам ли...
Правила съм си само хормонални изследвания, можете ли да дадете насока за нещо друго. Наистина се обърках и не очаквах такова стечение на нещата. Всичко стана от вратата за краката и съм с усещането,че търся проблем едва ли не без да има и се вглъбьвам от цялото това препиране

# 759
  • Замък сред облаците
Само да кажа, че между ендометриозна киста и киста в ендометриума (аденомиоза) има океан разлика. Първо беше писала в матката, сега в яйчника. Ако се спукат шоколадовите кисти са опасни, защото могат да заразят околните тъкани с ендометриални клетки, да направи инфекция… Голям експеримент значи…

# 760
  • София
.Моят опит със стимулираните цикли за есетсвени опити. Посещение на ден 2-3 проверка на антралните. 5 дена прием на летрозол. Второ посещение в дена на приключване на приема или следващия. Трето посещение след до 3-4 дена, таймираща инжекция и кекс график. И така всеки месец със стимулация. Задължителното нещо преди каквато и да е стимулация беше цветна снимка и отрицателни тестове за уре и микроплазма. И трите докторки действат по този начин, никога не съм почвала стимулация без преглед на 2-3 ден.

# 761
  • София
Момичета, стойностите на ЧХГ определят ли дали е плод или кухо яйце...моите 48ч. след първите са 1397,40... Зарадвах се ама сега ме почнаха пък тези мисли
При кухо яйце ЧХГ си нараства.
Не го мисли сега по този начин,по-голяма е вероятността всичко да е наред,отколкото да е кухо яйце 🙂 Изчакай 10-ина дни закъснение и отиди на лекар.

# 762
Най-накрая добра новина и при мен. Вчера на прегледа се видя, че всичко се е изчистило.
Отдъхнах си.
От 11 октомври ходя с превръзка. Чак се травмирах.
Та така. Нямам план, не мисля за нищо.
Просто искам да сме щастливи и спокойни вкъщи.
На вас ви стискам палци. Чета ви и се надявам по-скоро да напуснете темичката.

# 763
Edelvais, аз съм с ендометриоза, доказана чрез лапароскопия от вече 10г. По-ранен цикъл/необичайно кървене или закъснение не съм имала заради ендометриозата. Имало е аномалии заради киста на жълто тяло и задържан фоликул. Даже преди да ме оперират кистата ми беше 8/9см, малко чудовище, дори и тогава не съм имала проблеми с цикъла.

# 764
Еделвайс, напълно подкрепям казаното от Али, АА и Шанталче. По-добре смени лекаря(надали е чак толкова известен, щом не се сещам, а и това не е гаранция 😅... и известните понякога са неадекватни). Смяна на лекар, цветна снимка, хистероскопия и ендометриална биопсия+хистология. Отложете опитите за бебе и се погрижи за здравето си.

Общи условия

Активация на акаунт