Родени през ⛱🐟🦀АВГУСТ 🦀🐟🏖 (Тема 15)

• 24 510
  • 782
  •   1
Отговори
# 450
  • Асеновград
Честита Нова Година. Желая ви на всички много здраве, щастие и любов!❤🍀🫶🏻💫

# 451
Честита Нова година, пожелавам много здраве щастие и късмет на всички.

Не съм писала отдавна и съм доста назад с четенето, но напоследък се струпаха много събития. Върнах се на работа преди 9 месеца и оттогава много проблеми там, няколко пъти кандидатствах за нова работа и сега след седмица ще почвам на ново място. В старата фирма до последно не искат да ме изпускат и ще работя до неделя вкл., понеделник на новото място. Ползвам си 10 дни отпуск и сме на гости в България, много хубаво изкарахме празниците и голяма радост за леля ми, че не е виждала Антон повече от година.
Декември ни изкараха два вируса един след друг , единия с повръщане ден-два и се ядосах много с детегледачката, разбирам когато е болен ходихме до ГПто и чак в болница ни пратиха, но нищо вирус и давай Калпол и Нурофен, а нямаше висока температура, около 37 - 37.4 градуса два дни. Кучешките зъби са много подути и гризе предмети, може и това да е.
Дано новата година да тръгне добре за всички.
Иначе Тони казва мама, тати, котка,дай, баба там, кабел(те са му любими), някои английски думи, socks, cup, bin.  Само аз и баба му по месинджър му говорим на български, надявам се да научи и двата езика, малко се страхувам, че губя битката, но опитвам да му говоря много.  Късно пролази, но проходи на 1,3г., не правих питка защото не знаех, хвана едни ключове и корабче, кой знае може моряк да стане Simple Smile
Помага да вадим прането и пуска всякакви неща в коша за боклук и пране. Добре, че изолирахме котешката тоалетна и храна в банята.
С тоалетната трябва да се заемем сериозно, засега нямаме успех, не иска да седи на едно място и ще пробваме с тоалетна-кола, надявам се да стои и да върши работата.
Такива неща, просто много съм заета, но сме тук.

Последна редакция: вт, 02 яну 2024, 10:44 от Lucinda12

# 452
За много години момичета ! Нека новата година ви донесе повече здраве,щастие и късмет от старата ,нека мъниците растът здрави и усмихнати ❤️

# 453
Честита нова година момичета, нека бъде щастлива, спокойна и здрава 2024-та! Нека бъде мирна, благодатна, успешна за всички и ни донесе надежда за по-добър свят! Nature Star

# 454
Честита Нова Година момичета и от нас!
Нека 2024та да донесе само здраве и благоденствие на вас и семействата ви!

# 455
Честита нова година!
Лизи, няма оправия с прескачането.
От месец и повече  съм в нервна криза точно за това.
Преди ги оставях и те заспиваха сами, а сега ...лежим по земята във всекидневната да се мъча да ги приспивам, а те се сбиват кой да лежи и евентуално заспи , ако благоволи върху мен....още са и на две дремки.
Правят ми нервни кризи и в количката вече...
Изтървам края с възпитанието,  въобще не ме слушат.

Знаете ли до кога се дава вигантол?
И 2 капки нормална доза ли  е да тях?
Честита Нова Година момичета и от нас!
Нека 2024та да донесе само здраве и благоденствие на вас и семействата ви!

# 456
Joy Joy, просто са в “лош” период, надали изтърваш възпитанието.
До 24 месеца витамин D, ми каза на мен личната и ортопеда. Казаха ми по 1-2 капки, защото е и зима. Така, че им добра дозата Simple Smile

При нас положението също е малко изнервящо. С две думи - реве и се тръшка по цял ден, когато не става това, което иска. Любимо забранено нещо-да тича на дивана! И така..бая се изнервям в такива моменти.

# 457
  • Велико Търново
Вики става все по- любвеобилна, идва да ми се гушка, понякога ме цунка без да съм ѝ казала, много ми е миличка. Днеска правих пилешка супа и ме е видяла откъде взимам картофи, идва и ми вика еее (да ги взема), гушнала 3 картофа и ми ги носи 😄.

Днес беше на последната ваксина за годинката, тази вечер като легна рева половин час , така и не разбрах от какво. Мазах зъби и дадох Нурофен, за сега е спокойна.
Иначе педиатърката пусна стерилна урина, нещо напоследък много често започна да вдига температура и понякога като сменям памперса понамирисва. Та според нея може да е някоя уринарна инфекция, ще видим като я пуснем.

# 458
Честита нова година. За много години, живи и здрави.

Джой прочети за бебешкия пубертет. Каката я хвана на около година и половина и я държа 2г. Не, че преди това беше кротка ама тогава хептен откачи. Първа група в ДГ докарваше госпожата си до нервна криза. Това лято някъде най-сетне взе да се кротва. Не, че не се тръшка ама се трае. Сега малката и тя започва да ми прави номера и да се тръшка.

# 459
Здравейте, момичета, за много години! Бъдете здрави и щастливи, вие и семействата ви!
Честито зъбче на Тери!
Лусинда , успех на новото място!
При нас празниците минаха добре , само на 1ви януари не можа да заспи на обяд.
Вече разбира все повече и повече , помни кое къде е оставила , носи , каквото и кажа.Знае значението на думите тъмно, свети, мокро,кално , седне, лепне, пия, ям,мръсно, тук и там, падна и още доста,използва ги на място.Научи се да казва бичам (за обичам те) , лошата и дума е "пуша" , защото ме вижда да го правя Sad
Все по - уверена става и в изкачването и слизането на стъпала.
Някоя от вас ползваше паста за зъби Елмекс? Дали е вредна , чета , че има амино флуорид ама не знам дали е същото като флуор,който не е редно да се гълта?

# 460
Честита Нова Година, момичета!
И Ава има много ревливи и мрънкащи дни, в които ни изпъва нервите до краен предел. Случва се да ѝ се скарам, но тя не разбира и започва да реве още по-силно. При нея каране, говорене, валидиране на емоции не работят, тя сама не си ги разбира. Единственото, което я успокоява е да я е разсея. Миналата седмица имахме ден, в който ревахме и двете едновременно, тя защото нещо не е на нейната, аз защото не се справям. Тегаво е, но е период, а и са бели кахъри това, важното е да са здрави. На Ави повечето ѝ приятелчета се разболяха точно в същия ден и това ми подейства отрезвително. Понеже не се харесвам такава мрънкаща реших, че ще намирам повече време за себе си. Поставих си лични цели, които не са свързани с майчинство, първата е да започна отново да тренирам. Вчера направих една домашна тренировка, първата за две години 😃 днес имам страшна мускулна треска, но съм се записала на пилатес. Плановете ми са да ходя поне два пъти седмично 😃

# 461
Лизи ами ако смениш кошарите с легла? Мисля,че тогава няма да имате този проблем,те и без това са вече големи и така ще могат да слизат и да се качват сами на леглото. И без това все някога ще трябва да йм смениш кошарите с легло,така поне ще си спестиш притеснението да не паднат от кошарата.Аз като се настаним в чехия няма да му взимам повече кошари,ще му взема направо легло,може да ги погледнеш ако искаш. На Вики му поникне 7то зъбче и е някакъв ужас съня ,може да се каже,че е мираж 😮‍💨

Ако някой има идея, как да се справя с това нека каже!
Сутринта прескочи леглото и де уплаши , сега пак прескача.
Чудя се да махна някой решетки но те ще са все на земята нощем. Аз само нощем пускам камината и ме е страх да не отидат да се изгорят пак.
Тази нощвзех Яна при мен на спалнята, три пъти се будя и я виждам на пода да си играе. Въобще не усещам кога слиза.

# 462
За много години, момичета!!! Ангелова, твоя пост все едно аз съм го писала, същото е и у нас, и аз така ревах може би преди две седмици 😒 И аз започвам диета и проучвам залите около нас, миналата година ходех на йога, но залата е много малка, затормозяваше ме, защото беше на едно таванско със скосяване и почти ми опираше главата в тавана 🙄 Иначе обожавам йога, но наблизо няма друга с подходящи часове. Изкарахме празниците добре, Любовчето се социализира доста с родата, но продължава първоначално да се държи дръпнато. На Нова година имахме гости, аз се надявах като миналата в 22.00 да заспи и да си продължим купона, да ама не, ходихме при нея ту аз, ту мъжът ми, накрая се предадохме и гледа зарята с чувала за спане. Подаръците, толкоз мислене и нищо, музикалната книжка я метна на земята и строши музикалния панел, магнитната дъска изобщо не я забелязва, предпочита на кака си подострените моливи, хем се мушкат между зъбите, хем пишат по стената 🤦‍♀️ Най впечатлена е от един папагал, който й повтаря думите, по цял ден го влачи, но той и реве и ръмжи с нея, горе долу на звуци заедно го докарват като глутница. Иначе, от днес сме в нормален режим, сами сме вкъщи, приключихме с гостите, имаме си вече детска кухня и новата година си тръгна като старата, алелуя! 😄

# 463
По-добре да сме изнервени, защото децата са палави, отколкото болни! Напълно си права, Angelovaaa. Това ми го повтаря и моя мъж доста често, аз го осъзнавам, но просто и ние сме хора, ще има такива моменти.

Леглата са хубави, но май са за малко по-големи деца. На нашата кошарка й се сваля едната табла и има да се сложи нисък борд, който да пази да не падне от леглото докато спи. Но за момента мисля, че ако го сложа тя изобщо няма да стои в леглото и ще слиза да обикаля при всяко разбуждане, камо ли да заспи изобщо.

# 464
Забравих да кажа за пастата на Елмекс, аз взимам такава. Не съм се замисляла за съставките, вярвам, че щом е за деца от 0 години, значи не вреди при поглъщане 🤷‍♀️

Общи условия

Активация на акаунт