Раждане в МБАЛ Вита, гр. София - тема 11

• 49 692
  • 870
  •   1
Отговори
# 855
Доста неприятен инцидент 😔 някъде прочетох, че са евакуирали родилките и новородените

# 856
Приятелка в района каза, че са си отишли вече пожарникарите и се нормализира ситуацията..но със сигурност е било доста напрегнато, особено ако си опериран вчера и бебето ти е там.

# 857
Здравейте момичета,аз се следя при Др Дойчиновски и съм много доволна, живот и здраве ще раждам при него. Термина ми е на 19 януари,за сега съм за нормално пък ще видим Божа работа. Първо раждане ми е след  8 години чакане... Може ли да споделите за болницата, вчера бях на преглед и ми каза за пожара. Как са стаите, храната отношението и не видях снимки къде се снимате на изписването,Защото вече след ковида повечето се снимат навън а за мен е безумно с новородено бебе първите ви снимки да са отвън в този студ.И да вмъкна бях се насочила за раждане в Тина Киркова заради цените не за друго но съм мн разочарована от Др Маленов уж професора там отврътително държание болница от комунизма и същото отношение...

# 858
Аз родих на 11.11 при д-р Дойчиновски, останах доволна от условията и отношението. Нормално раждане, всичко мина добре, имаше контакт кожа в кожа  и отложено клампиране, както пожелах. Както винаги доктора беше чудесен, а раждането води акушерка Тинка Янкова, много симпатична жена.

Бих казала, че има подобрение от раждането ми през 2023, тогава неонаталогия като комуникация и отношение бяха много зле; този път не съм имала никакви проблеми. Храната също беше ок, не нещо уау, но ставаше. Бях в самостоятелна стая.

В стаята за изписване са направили много симпатичен кът за снимки, но там може да се снимате само вие с таткото. Ние си направихме набързо и няколко снимки с роднините във фойето.

Единствената ми забележка е, че захраниха детето с АМ без да ме питат. Бях казала, че искам да кърмя, но не ми дадоха възможност да опитам в родилна зала, а като ме настаниха в стаята после ми докараха бебето вече нахранено. Това хранене с шише отново ми създаде проблем със засукването, но този път успях да го преодолея.

# 859
  • Замък сред облаците
От ФБ разбрах, че д-р Гергинова се е преместила да завежда неонатологията на 1 АГ Св. София (бивша Тина Киркова).

# 860
От ФБ разбрах, че д-р Гергинова се е преместила да завежда неонатологията на 1 АГ Св. София (бивша Тина Киркова).
Да, преди няколко месеца.

Отделението и болницата са си наред след пожара. Наложи ми се сега пак да отида. Малко мирише на дим пред самото отделение, но вътре нищо не се усеща.

# 861
Здравейте момичета,аз се следя при Др Дойчиновски и съм много доволна, живот и здраве ще раждам при него. Термина ми е на 19 януари,за сега съм за нормално пък ще видим Божа работа. Първо раждане ми е след  8 години чакане... Може ли да споделите за болницата, вчера бях на преглед и ми каза за пожара. Как са стаите, храната отношението и не видях снимки къде се снимате на изписването,Защото вече след ковида повечето се снимат навън а за мен е безумно с новородено бебе първите ви снимки да са отвън в този студ.И да вмъкна бях се насочила за раждане в Тина Киркова заради цените не за друго но съм мн разочарована от Др Маленов уж професора там отврътително държание болница от комунизма и същото отношение...
Януари 2024г родих във Вита. Преди това съм лежала в Шейново и в Тина Киркова. В сравнение с храната и условията във вторите две, Вита ми се видя 5 звезди. Бях поискала самостоятелна стая, но нямаше единична, така че ме настаниха в двойна, но по време на престоя ми не настаниха друга дама при мен. Беше просторна и удобна, помислено за доста неща, които след секцио ми бяха супер важни. Отношението на персонала беше също много по-добро, отколкото в другите две.
Tessaria, нещо явно се е загубила връзката по трасето относно захранването. Мен ме оперираха вечерта малко преди 20ч и към 22ч, когато вече бях в стаята си, една супер мила дама ми доведе да си видя бебето, подържа ми го да го гушна (сама не можех, цялата треперех още) и изрично ме попита дали искам да ми го задържи да го накърмя. Аз се тресях брутално и реших, че няма шанс да се нацока спокойно, така че отказах и тогава тя попита ще разреша ли да му дадат АМ. Беше страшно мила и съобразителна. Адски ме е яд, че така и не разбрах името й.

# 862
Явно зависи кой е на смяна. Още в залата, когато ми го дадоха да го гушна, им казах, че искам да опитам да го накърмя. Но ми казаха, че ще го донесат в стаята после и го взеха. Не знам защо са решили да му дадат АМ.

# 863
Колко време след операция дават вода и храна?

# 864
  • София
Вода ми дадоха 2 часа след операцията. На другия ден течни храни, на 2 ден след операцията вече нормална храна.
Но храната не е уоу, да се има предвид.

# 865
Знам Simple Smile
Благодаря ти.

# 866
Понеже с предната бременност не помня как се развиха нещата, сега се чудя следното: от началото на януари до средата трябва да имам болничен от ЛКК и после от средата до към края на февруари трябва да ми се пусне 45-дневния преди термин, то сега като си оставих книжката следва да ми дадат двата болнични ли или само този от ЛКК, а после ще трябва да ходя пак, за да взема 45-дневния, защото знам, че него го издава следящия ме АГ (въпреки че и тя си работи във Вита)?

# 867
  • София
Не могат да издават болнични за в бъдещето, дори този преди термин (който си е ясен, че ще го има). Най-вероятно ще трябва да ходите отново за 45-дневния. Поне при мен беше така. Със задна дата може, за бъдеще не може.

# 868
Малко е извън темата, но има ли добър гастроентеролог във Вита ?

# 869
  • София
Моля пуснете нова тема.

Общи условия

Активация на акаунт