NESCAFE DOLCE GUSTO 9

• 21 307
  • 248
  •   1
Отговори
# 180
Lungo XXL днес видях в Lidl, изостанало от някоя промоция в предишните седмици. 17.99 за трите кутии.

# 181
Също можеш да си купиш и капсула за многократна употреба и да си я пълниш с каквото кафе ти искаш.
пробвал съм, не стават !

В какъв смисъл не стават?Аз личен опит с такива капсули нямам, но моя приятелка ги ползва и е доволна.

# 182
А какъв е смисълът да пълниш капсули? То по-добре тогава да си ползваш обикновена еспресо машина с ръчка, щом ще миеш, пълниш, тъпчеш...
Идеята на машините с капсули е точно да си спестиш тези дейности. Слагаш капсулата, пускаш кафето, изхвърляш я. И толкова. Плюс това правиш много кафета едно след друго за нула време, без да си играеш да миеш, пълниш, тъпчеш и т.н., най-много да се наложи да долееш вода в контейнера.

# 183
Така си е. Временно съм спряла купуването на капсули, че имам кафе на зърна и е голяма досада. Мелене, зареждане на ръчката (кафе се сее по целия плот - трепери ми ръката, не ставам за хирург Joy), после изхвърляне, миене... Ай да се свършват тия три кила Head Band

# 184
По принцип и аз не виждам смисъл, но евентуално е по-бюджетно.

# 185
  • София
Здравейте,
Имате ли проблеми с капсулите, които не са оригинални (в смисъл не са на Nescafe)? Няколко пъти купувам на други марки и винаги има проблеми - явно не може да пробие капсулката и започва да тече вода отвсякъде.. Последно купих от Метро - някакви Rioba. Самото кафе е много хубаво, но сигурно половината от цялата кутия дадоха фира.. Таа евтиното излезе скъпо Joy
Вие имате ли такъв проблем или нещо машинката ми е бъгава (старичък модел е вече, ама си ми служи вярно поне с капсулите на Nescafe)?

# 186
  • София
Моята машина много трудно пробива капсулите на Costa.Аз също си мислех,че е развалена,докато не чух същото от приятелка.

# 187
  • до най-прекрасния мъж
С Кимбо имахме проблеми ние. Като цяло накрая пиехме оригинални или Лаваца. Сега машинката е на село и потреблението е много по-малко. Купуваме си оригинални на промоция.

# 188
  • България
Имам проблем и с двете машини, когато не използвам оригинални капсули.
Затова вече се отказах да пробвам, има хубави вкусове, но си е риск.
За тези, които съм купила и не съм ползвала пробивам отдолу с игла и намалявам проблема, но не го избягвам съвсем.

# 189
Нямам проблеми аз, пробвала съм Коста, Старбъкс, кауфландското и Спетема. По едно време моя приятелка със същата машина като моята се оплакваше, че на Коста направо й се пръскали капсулите, но преди доста време беше това. Аз не бях взимала Коста от много време, но наскоро видях, че са направили капучиното в една капсула и взех за проба. Пробива си ги без проблем, ама малко воднисто ми се стори така капучиното.

# 190
На мен рядко ми се е случвало, с няколко капсули на Спетема и Коста, главно тях ги има за дебелокожи иглата на моята. И с някоя оригинална, чат-пат, но е било изключение.

# 191
  • София
Значи не е само при мен проблемът. То в такъв случай не си струва да се купуват неоригинални капсули. Последният път може би над половината от 16-те бр. в кутията не бяха ок, та за 2-3 лв не си заслужава... По-добре да се взимат по-големи кутии, но пък така няма разнообразие.. Ама, както се казва - няма пълно щастие Grinning
Не съм особен разбирач на кафе, но съм опитала почти всичко (вкл. и недоразумението на циветката Joy), но най--много досега ми е харесало едно дооста евтино. Weiner Extra се казва на TCHIBO. Ако не сте го пробвали - опитайте. Няма такъв каймак и вкус (леко ми напомня на шоколад).

# 192
Аз нямам проблеми с неоригиналните капсули. Сигурно съм изключение. Единственият недостатък е след изваждането им - започват да текат отдолу, главно млечните.

# 193
Няколко пъти купувам на други марки и винаги има проблеми - явно не може да пробие капсулката и започва да тече вода отвсякъде.. Последно купих от Метро - някакви Rioba. Самото кафе е много хубаво, но сигурно половината от цялата кутия дадоха фира..
Това не е нормално, случаите с моята машина са няколко за 4 години. А не проблем с всяка втора капсула. Може би е нещо от иглата, щом машината е по-стара. Ако игла може да се амортизира де, нямам идея...

# 194
  • На изток от Ада
Аз също нямам проблем с иглата. Имах старо Пиколо което беше на 7г  . Случвало ми се е макс 5 пъти . А аз мн ползвам не оригинални капсули.
Сега имам инфинисима .

Общи условия

Активация на акаунт