Първокласници 2023/2024 - 3 тема

• 26 720
  • 685
  •   1
Отговори
# 315
Записването за кенгуруто е май до 5 март. Ще го пропуснем, тогава има екскурзия.

# 316
Имате повече от седмица до 5 март, или имаш предвид, че екскурзията е в деня на провеждането?
Истината е, че първолака го "хвърлям в боя" на по-малка възраст, отколкото батко му, и ми дожалява на моменти Simple Smile Причината е вероятно, и ограниченията в провеждане на състезания покрай Ковида, но пък дотук беше на 3 състезания вече, вероятно Кенгуруто ще му е последно, стига толкова за първа учебна година Simple Smile

# 317
На датата на провеждането е.

# 318
  • София
Аз ще го пусна на Кенгуру само ако се  провежда в училището му. Ще избирам между него и ВМС.

# 319
  • София
Извинете ме за въпроса, но някой може ли да ми обясни какво е това "пресмятане с преминаване"? Какво влагат в този термин?
Не го разбирам. Все задачи са си...

# 320
Преминаване на 10 - например 7+8, т.е. резултатът е повече от 10. По същия начин и преминаване на 20 и т.н.

# 321
  • ту тук, ту там
“С преминаване на десетицата” се наричаше преди.

# 322
  • София
Търся за числови редици примери, на за момента не успявам. Учи се Jump match.
Някой да е запознат?

# 323
Това с преминаването:
Например като сметнеш
15 - 3 = 12, само преписваш 1 и смяташ реално 5-3
Но при пример
15-7 = 8
не може да го направиш същото.
За децата е трудно, защото трябва да им се обясни решението на задачата, а именно, не вадят от 5-7, а преминават директно на 10-ицата.
Тоест или 10+5-7 или 15-5-2
Аналогично е и със събирането
пример 9+8 е по-труден за смятане от 18+1

За числовите редици
2,4,6,8,10,12,14,16,18 - нещо такова ли имате предвид, това са редици с някаква стъпка
В сборника имаше различни с различни стъпки, госпожата е давала и от тестове такива...

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 22:15 от prolet_inchen

# 324
  • София
Това с преминаването:
Например като сметнеш
15 - 3 = 12, само преписваш 1 и смяташ реално 5-3
Но при пример
15-7 = 8
не може да го направиш същото.
За децата е трудно, защото трябва да им се обясни решението на задачата, а именно, не вадят от 5-7, а преминават директно на 10-ицата.
Тоест или 10+5-7 или 15-5-2
Аналогично е и със събирането
пример 9+8 е по-труден за смятане от 18+1

За числовите редици
2,4,6,8,10,12,14,16,18 - нещо такова ли имате предвид, това са редици с някаква стъпка
В сборника имаше различни с различни стъпки, госпожата е давала и от тестове такива...

Може ли информация за сборника?

# 325
Моите деца са по джъмп мат. Не заглеждам много учебниците признавам, за пръв път чувам и за преминаване. Но си се справят и не се налага да им обяснявам това.

Другата седмица дано си вземат учебниците от училище (сега ги бяха забравили) ще обърна внимание на редиците.

# 326
Аз пък за сефте чувам за джъмп мат. Може ли да разкажете малко повече?

# 327
Ами да ви кажа те са много, реално разпечатваме задачи и от всички възможни съзтезания. Раздават ни и някакви допълнителни листи. Вече доста пъти е имало редици различни.
Иначе
Ето този си купихме освен основният пакет, госпожата го препоръча и мисля, че е сполучлив. Има и няколко по-сложни задачи, и доста лесни. Но редици не знам дали има само отделен раздел. По-скоро във всяка тема има различни видове задачи и там и редици.
Казва се Курс по математика за 1. клас - с всички видове основни задачи и задачи за приемни изпити
Автори: Борянa Милкоева, Костадин Беев, Христина Беева, Дачо Беев
Издателство Вега 74

# 328
  • София
Аз пък за сефте чувам за джъмп мат. Може ли да разкажете малко повече?

https://progresivno.org/jump-math/,
По принцип , за да решат да работят по Джъмп мат , учителите трябва да преминат специален курс на обучение.
Програмата може да се използва и в 4- та група в дг, като се ползват отделни книжки за работа и не се работи с другите издателства като Просвета например.

# 329
Благодаря. В нито едно училище в Пловдив не се прилага, което обяснява защо ми е непозната.

Общи условия

Активация на акаунт