Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 47 604
  • 781
  •   1
Отговори
# 150
Откриха ми кандида крузей сигнификантно количество и доктора първоначално ми изписа флуконазол който е резистентен към този вид гъбички. След това ми изписа макмирор глобули и ми каза да си взема проба два дни след приключването на глобулите. Стори ми се много прибързано но го направих, но съм сигурна, че точно заради това съм получила грешни резултати. Резултатите ми са - Нормална аеробна бактериална флора, candida spp отрицателно. Казах му, че имам симптоми все още и той заяви, че вече няма какво да направи и ми изписа да пия ФЛАЖИЛ. Дори го попитах това за бактериална вагиноза ли е и отговора беше "бе пии го". Пих го няколко дни и усещам, как кандидата разраства. Спирам го веднага. До последно не искаше да ми пусне антимикограма и казваше, че за гъбички такова нещо не съществува. Не съм от София и избора ми е ограничен.
Какви са резултатите ти и какви са оплакванията ти?
Флажил не е антимикотик, той се изписва при бактериална вагиноза, затова питам защо е изписан.
Какво си лекувала изначално?

# 151
Mila1331, разочаровах се.В Низорал ми беше надеждата. Вече не знам с какво да се мажа(за външна употреба имам предвид). В аптеката само ми пробутват клотримазол, но не чувствах съществена разлика. От крема на Низорал сякаш има подобрение, но слабо. С Нистатин за момента преустанових, но и с него няма драстична промяна. Флуконазол пия през ден. Гинопеварил слагах по едно време и сякаш подтисна гъбите временно, но не ми беше по антимикограма, а  взех глобули на сляпо.
 Казваш, че нистатин е слаб, а кои крем/глобули са силни? Питам информативно, че трябва да взимам мерки, докато стигна контролата при АГ и дерматолога.

# 152
User1212name, виждам, че през декември си пускала микробиология, и освен кандида крузей, се вижда, че нямаш лактобацили. Тоест, реално имаш бактериална вагиноза също. Тоест, Флажил ти е необходим, но няма да помогне за кандидата. Възможно е да изпитваш дискомфорт И заради това. Тъй като това е по-специфичен вид кандида, и честно казано, от традиционните антимикотици никой не го лекува - трябва да намериш добър лекар, който има желание да ти обърне внимание.
Бориш две състояния едновременно и си трябва комптетентен лекар, добра лаборатория също така.

От какво ти се е появило всичко това, всъщност?

# 153
User1212name, виждам, че през декември си пускала микробиология, и освен кандида крузей, се вижда, че нямаш лактобацили. Тоест, реално имаш бактериална вагиноза също. Тоест, Флажил ти е необходим, но няма да помогне за кандидата. Възможно е да изпитваш дискомфорт И заради това. Тъй като това е по-специфичен вид кандида, и честно казано, от традиционните антимикотици никой не го лекува - трябва да намериш добър лекар, който има желание да ти обърне внимание.
Бориш две състояния едновременно и си трябва комптетентен лекар, добра лаборатория също така.

От какво ти се е появило всичко това, всъщност?

Компетентен лекар не знам как ще намеря, чувствам се много зле през цялото време. Добра лаборатория която действително ще пусне антимикограма ми е много нужна. В предишен пост от Mila1331 препоръчва НЦЗПБ. В краен случай ако там са най-добрите, ще се наложи...
Те с нзок работят ли?
Появило се е от полов контакт.

# 154
Ако подозираш полов контакт като причина - пусни си и други тестове, за да си спокойна.
И да, специфичен вид кандида е, така че ако трябва и в НЦ ще отидеш...
Стъпва се на основата на правилно назначените изследвания, тогава се определя и схемата на лечение.
Затова ти трябва някой, който знае какво прави.
Всичко ще е ок, просто попадни на правилното място Simple Smile

# 155
Ако подозираш полов контакт като причина - пусни си и други тестове, за да си спокойна.
И да, специфичен вид кандида е, така че ако трябва и в НЦ ще отидеш...
Стъпва се на основата на правилно назначените изследвания, тогава се определя и схемата на лечение.
Затова ти трябва някой, който знае какво прави.
Всичко ще е ок, просто попадни на правилното място Simple Smile

Не знам кое е правилното място. Бихте ли ми препоръчали добър лекар в София които разбира от такъв рядък вид кандида?

# 156
Прегледай страниците назад, дори и предишните теми , споменавани са имена на добри лекари, които могат да помогнат в заплетени казуси.
Аз съм от Пловдив, но дори и за тук, не знам подходящ за целта лекар...

# 157
Аз пък все се боря с Кандида глабрата...и от къде идва това чудо не знам?

Последна редакция: пн, 29 яну 2024, 18:27 от mimi.7299

# 158
В НЦЗПБ докторката, която завежда лабораторията, освен всичко друго - консултира и изписва лечение. На място може да се вземе секрет. И намират разни там супер идиотски щамове, аз например имах Кандида Кефир - в червата.
Хайде, това е наистина необичаен щам, но Глабрата, Крузей, Тропикалис не са необичайни щамове… живеят си кротко в нас, особено в червата. Моля ви, не гледайте на гъбичките като нещо полово-предавано, много по-често ние, жените страдаме от тях, заради други фактори, а не от секс.
Но за НЗОК - не, платено е.

# 159
Ха, аз въобще не сматам, че са дошли от секс, но наистина са много упорити!

# 160
Много полезна информация благодаря ви! А трябва ли предварително да се обаждам за записване на час? И колко горе долу ще струва, ако знаете? Пък ако правят и антимикограма там, отивам със сигурност!
В НЦЗПБ докторката, която завежда лабораторията, освен всичко друго - консултира и изписва лечение. На място може да се вземе секрет. И намират разни там супер идиотски щамове, аз например имах Кандида Кефир - в червата.
Хайде, това е наистина необичаен щам, но Глабрата, Крузей, Тропикалис не са необичайни щамове… живеят си кротко в нас, особено в червата. Моля ви, не гледайте на гъбичките като нещо полово-предавано, много по-често ние, жените страдаме от тях, заради други фактори, а не от секс.
Но за НЗОК - не, платено е.

# 161
User1212name , аз разговарях по телефона със завеждащата лаборатория Микози към НЦЗПБ, която ме препрати към друга нейна колежка от отделението, на чийто телефон вдигна съвсем друга жена, която ме попита за кого да предаде. Satisfied В крайна сметка това, което ми каза завеждащата, и което разбрах, е да отида при колежката й - д-р Боянова, с която след като говоря ще прецени къде да ме изпрати/какво да правим. Не става със записване на час, а всеки ден от 9:30 до 13:30 да заповядам на място, пробите ги взима акушерка.

# 162
088 5340496 - д-р Боянова.
Звъннете и преди обед, но някъде около 10:30 и направо се разберете с нея. Тя е човекът, който консултира.

# 163
И аз ползвам тези, то няма други на пазара 600мг. Слагам си ги 1 път седмично горе долу за профилактика особено около овулация и преди цикъл, защото тогава ми се появяваха на мен! Много съм доволна и аз!

Моля те, сподели за кои глобули става въпрос.
Може да напишеш пост и в темата за гъбичките.

# 164
Моля, не ми се смейте (за първи път ми е). Как слагате вагиналните глобули, че на следващия ден да не изтича нищо? Слагам я вечерта преди сън, слагам и ежедневна превръзка, като се събудя сутринта има по превръзката и после цял ден също изтича нещо и ми мокри, ако съм без превръзка.

Общи условия

Активация на акаунт