Гъбички! Писна ми… почвам да се лекувам сама - 15

• 46 051
  • 781
  •   1
Отговори
# 750
На мен от описанието ми наподобява генитален херпес
Не е херпес, знам как изглеждат тези неща, поне мехури и ранички щеше да има. То не е рана точно. Аз и да се пробвам да снимам то не се вижда с просто око, трябва с увеличителното огледало и светлина. Даже нямам и точно обяснение какво е 😀 днес например не ме дразни. Иначе преди имах дактакорт и го ползвах при алергията от превръзки, но вече го няма никъде или поне не го намирам аз.

# 751
Здравейте мами. Преди няколко дни ми се наложи да посетя гинеколог за първи път (скоро навърших 18 а преди това майка ми пренебрегваше оплакванията ми... няма да изпадам в подробности...). Изписа ми ломексин и микомакс 3 таблетки, спомена че е хубаво и женски пробиотик да си взема. Истината е че бях много притеснена и не запомних как точно се вземат тези лекарства... ломексина е 1 таблетка вагинално но кога мога да го сложа? На кой ден от употребата на микомакса? Там запомних 1-4-7. Мога ли успоредно с това да вземам и пробиотика който си взех? Той е проВиотик кандида, и защото съм голяма паника си взех и клотримазол абр 10мг, и миковаг крем 30мг преди още да отида на преглед. Сигурно съм прекалила с тези но не съм започвала употребата на нито едно от тях защото имам нужда от съвет Frowning1

# 752
Така, започваш с първи ден Микомакс и тази вечер слагаш Ломексина. След това още 2 Микомакса, както ти е по схема.
Пробиотикът си го пиеш успоредно с всичкото това, то не пречи по никакъв начин.
Клотримазол не ти трябва в момента, нито Миковаг крем. Следвай изписаното от АГ. Евентуално, ако те сърби много отвън, можеш да си вземеш Ломексин крем и да мажеш само външно - около входа на влагалището и срамните устни сутрин и вечер за 10 дни.
И примерно 7-10 дни след приключването на Микомакс трябва да отидеш на контролен преглед, да ти вземат нова микробиология, за да се види дали си се излекувала или има нужда от допълнително лечение.

# 753
  • София
И аз имам нещо подобно като проблем. То даже не е за тази тема. Усещам като малки нацепвания по ануса и между ануса и ...
Не е херпес, аз имам херпес и си го знам какво е.
Едно съвсем леко е, дразни малко и после изчезва. За това си взех КС крем, мазвам малко и това е.

# 754
Здравейте, имам интимен проблем. Не е свързан с гъбичките, въпреки, че често ги получавам от различни фактори, но тук е по-интимна тема и по-често пишем в нея и не ми се пускаше нова. Възможно ли е фотоепилатора да ми прави проблем в интимната област? От време на време ми се получава нещо, което се усеща като порязано ( а например не съм се бръснала в интимната област няколко дни), към долния край на голямата срамна устна към перинеума.  Няколко пъти съм се гледала с огледало и фенерче, ако е порязано то щеше да се види със сигурност. Последният път едва успях да видя нещо като леко зачервено, изглеждаше като протрито ли не знам и аз как да го кажа. Ама се вглеждах сигурно 10мин. Даже и моя приятел викнах да гледа да не би да пропускам нещо. Не е постоянно това, понякога изчезва, понякога се появява. Не е папилом, иначе преди много години имах 2-3 единични папиломчета в перианалната област, които третирахме и от тогава да чукна на дърво не са се появявали пак.
То и да ида на АГ, часът ми може да съвпадне с момента, в който това нещо го няма.
Общо взето щипе, боли, изтривам се с леки движения като ходя до тоалетна. При допир е като рана. Но не изглежда като такава. Иначе ползвам фотоепилатора от пролетта, като първоначално не го ползвах както трябва, а по-рядко. Сега имам напредък с окосмяването, почти нямам косъмчета, но също така и забелязвам две бенки мънички на триъгълника и нови на краката ( по тялото ми почти нямам бенки, 2-3 да имам, следователно знам кои са нови). Лятото прекратих ползването на фотоепилатора, пък за тялото и лицето съм си ползвала слънцезащита.
Даже не знам и как да го опиша как изглежда, може би и като по-суха кожа точно в тази област, ама на какво пък да се дължи 🤨. Последно бях на АГ юни, юли и август, понеже провеждах лечение по друг проблем и ме наблюдаваше, щеше да каже ако е забелязала нещо.
Отделно, че и с овлажняването имам проблем, спрях противозачатъчните пролетта и от тогава съм като пустиня. А ми е хубаво, приятно. Попитах тогава гинеколожката, каза, че е от хормоните. На 26 съм иначе. Допреди година нямах този проблем, но бях на противозачатъчни. Отделно си имам по-обилно бяло течение, от изследвания нищо не излиза освен ако не съм имала гинекологичен проблем. А в същото време по време на акт, ако няма лубрикант или допълнителни действия от партньора ( да слиза долу), грам овлажняване няма. А даже се усещам мокра, но като пипна е сухо ужасно). Ползваме лубрикант, ама не винаги е подръка, понякога пътуваме и го забравяме. Та се чувствам малко като при мъжете с еректилната дисфункция. Иначе откъм партньора оплаквания нямам, старае се, не е от него. Обсъждали сме го това, не му е проблем лубриканта или другата част, просто аз се чувствам зле от самия факт, че може да си помисли, че не ме възбужда.
За интимна хигиена ползвам сега Гинексид пяна, преди това Мелажин. Ако се бръсна ползвам само бебешки сапун или пяната Гинексид.
А за течението не мога и ежедневни превръзки да ползвам често, че правя алергии към превръзки и там става един кръговрат и ме е страх.
Иначе нали лятото писах за гъбичките глабрата, правихме курсове и аз и моя партньор, на последната микробиология всичко е чисто и цитонамазката също, при гинекологичен преглед съм в перфектно състояние. А за спекулума моля за допълнително гел, че точно там на онова място всеедно ми се сцепва наново.

Точно от такива гъбички и аз съм суха и се цепех на срамните устни....явно все още ги има гадинките ,но в по-малко количество и не ги хваща микробиологията.

# 755
Здравейте момичета! Пак съм аз и пак с гъби. Влача ги от години наред. И без секс и със секс - все ги имам. В понеделник бях на гинеколог за цитонамазка и то пък се случи, че точно тогава сутринта ми беше излезнало леко течение. Даже аз си му казах на доктора, че съм сигурна, че имам гъби. Преди малко излезнаха резултатите - candida albicanis. Аз вече нямам течение, чисто ми е вътре, само лек сърбеж и то по един път на ден. Сега му пратих резултатите да видим какво ще изпише. То па ми писна всеки месец едно и също. Последните месеци по ваши препоръки слагам гинофилус, взех си и вулвоваг, пробиотик и кво ли още не. Аман!

# 756
Партньорът ти лекува ли се и изследвала ли си полово предавани инфекции досега? Имам предвид хламидия, уреаплазма, микоплазма, и т.н.
Търсим скрита причина за рецидивите ти, все от нещо са породени.
Колко пъти годишно ти излиза кандида?
Как си с лактобацилите?

# 757
Партньорът ти лекува ли се и изследвала ли си полово предавани инфекции досега? Имам предвид хламидия, уреаплазма, микоплазма, и т.н.
Търсим скрита причина за рецидивите ти, все от нещо са породени.
Колко пъти годишно ти излиза кандида?
Как си с лактобацилите?

Ами не съм изследвала досега ППБ, тъй като проблемът си го имам дори, когато 13 години не бях правила секс с никой. Може би, затова изключвам подобна причина.
Иначе в самото изследване пише това : Микроскопски материал :
Редуцирани лактобацили, значително дрожди, масово левкоцити, епителни клетки.

Ще направя и тест за ППБ, за всеки случай. Къде е най- надеждно в София? И с кръв ли да е?

# 758
Цервикален секрет. В Геника.
Иначе - очевидно има гъбички и малко лактобацили.
Ако няма ППБ, добре е да се направи изследване да се види точно какви са гъбичките, с тест за чувствителност. Такова изследване със сигурност се прави в Микологичната лаборатория на НЦЗПБ на Янко Сакъзов.

# 759
Изписа ми дифлукан 2 пъти през 5 дена и гинопаверил 3 броя през ден. Около цикъл по един дифлукан и един ломексин.
Поръчах онлайн и борната киселина 600 и ще пробвам и тази схема. Само не знам къде да включа гинофилуса. Освен една вечер борна, една вечер гинофилус. Как ви се струва?

# 760
Свърши цялото лечение и тогава Гинофилус. Не комбинирай 2 вида глобули едновременно. Ако ще слагаш борна киселина (според мен е излишна, достатъчна ти е схемата с антимикотици), сложи Гинофилус след нея.

# 761
Борна киселина е за нон албиканс, които с друго не могат да се лекуват.

# 762
Някой ползвал ли е гинексид пяна? Какви са ви усещанията след употребата? В началото аз усещах като лека свежест такова охлаждане ли как да го опиша, обаче от последните 2-3 употреби сякаш загряване усещам.
Помислих си дали не е от балсама за коса, който е с джинджифил и загрява скалпа, обаче аз измивам отдолу с интимен гел/пяна преди да си отмия косата. През останалото време главата ми е извън душа. Какво мислите? Да продължа ли да ползвам Гинексида или да го спра? По принцип последните години правя алергии от доста неща, една от най-тежките ми е от различни видове превръзки.

# 763
Никак не ми се отрази добре на мен пяната, направо ми изтръпваше долу всичко, супер неприятно усещане, после и щипане усещах, външни сърбежи..  точно 2 пъти се измих с нея и това беше.

# 764
Никак не ми се отрази добре на мен пяната, направо ми изтръпваше долу всичко, супер неприятно усещане, после и щипане усещах, външни сърбежи..  точно 2 пъти се измих с нея и това беше.
Мхммм.. а в началото нямах такива усещания. Мисля да й дам шанс още едно ползване и да мина на Мелажин, който си ползвах преди. Не знам какъв интимен гел да ползвам вече, трябва ми такъв подходящ за млади жени, да предпазва от чести инфекции, но и да е подходящ за редовна употреба. Преди бях на Евелин СОС и бях доволна, не знам защо го махнах. Не ми се дават купища пари за интимни гелове.. но ако ми препоръчате някой подходящ за такива като НАС 😀 ще пробвам.

Общи условия

Активация на акаунт