Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 35 837
  • 443
  •   1
Отговори
# 435
От списъка не виждам и фетална ехокардиография в 22-24 г.с. Не знам към БХС ли включват първата ФМ, защото той не може да се проведе, без да е минало ехографско изследване, защото са нужни данни за анализа. Ако е така, няма проблем, че не е включена късна морфология, на нея и без това не се вижда кой знае какво, освен например някакви по-хубави снимки от 4Д. По-скоро глезотия, отколкото реален смисъл да носи.

# 436
Някоя от вас раждала ли е при д-р Олга Такева? Бях при нея в началото на бременността на консултация два пъти. Видя ми се сериозна, обяснява всичко подробно. Занимава се с рискови бременности.
Аз раждах при нея, но секцио. Не ми беше избор на екип, просто тя беше на смяна. Реших, че е абсолютно без значение кой ще се падне, тъй като всички са изключително добри лекари. Важно е кой ще ти слага упойката и ще ти седи на главата докато те оперират 😁 Аз определено извадих страхотен късмет с акушер Лозанова и след това прекрасната Грета в реанимация. Тях със сигурност никога няма да ги забравя!💜 Но определено отново бих се доверила на доктор Такева.

# 437
Аз бях планирано секцио, но бебчо тръгна 2 дни по-рано, съответно отидох и по-рано в болницата. Докато чакам моя лекар да дойде, д-р Такева ме провери за разкритие, изключително внимателна, нищо не усетих. Чак ми се прииска да родя нормално с нея Heart

И да, Грета от реанимацията е един от хората, на които също съм страшно благодарна, не свали поглед от мониторите ни Heart

# 438
Здравейте, видях снимка на правилата, която беше качена тук. Пише, че при нормално раждане бебето се дава на майката на 6-тия час. Тоест раждаш - не ти го слагат, не ти го дават, а отива някъде за 6 часа.. извинете за глупавия въпрос, но ми е за пръв път и бях малко шокирана. Може ли някой да сподели ?

# 439
Ако всичко е наред, ще ти го дадат бебчето със сигурност. Два часа след раждането задължително стои под наблюдение в родилна зала, както и ти. Бебчето си е при теб, има си обособено местенце за него:
Скрит текст:

След това бебчето го местят в неонатология, теб в родилното. След като минат примерно още 4 часа, можеш да си го вземеш при теб, все пак трябва и ти сили да събереш.

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 22:51 от Onirique

# 440
На тази маса само прегледаха и почистиха бебето след раждането. Следващите два часа си беше в ръцете ми. Родих в 20:37 и първата нощ държат да е в неонатология, независимо от желанията на майката. От следващата сутрин вече си беше при мен денонощно, с изключение на задължителните часове. Беше на антибиотик дори и само водех в 00:00 и взимах, когато го влеят.

# 441
Да, не претендирам за абсолютна точност, така или иначе бебето е при майката в първите два часа след раждането.

# 442
Здравейте,
не знам дали е тук мястото, ако не е моля да ме насочите. Повечето време коментари да за раждане, а аз търся за проследяване. В седма седмица съм и си търся лекар за проследяване. Бях се насочила към Иван Вецев. Опитах се да намеря контакти за час, но не успях. Имам предистория и ми е важно за лекаря..
Свързах се по телефон с болницата, като получих отговор да отида когато искам около десет до дванайсет и на място щели да ми обясняват.. така ли процедират? Не ме питаха за лекар, нито за предистория, а факта че нямам и точен час ме изненада... Моля да споделите опит 🥺

# 443
Мисля, че д-р Вецев преглежда само в Поликлиниката България, а изражда в Шейново.

Общи условия

Активация на акаунт