Раждане във II САГБАЛ Шейново (тема 7)

• 39 220
  • 486
  •   2
Отговори
# 375
Здравейте, след два месеца ми е термина, насочила съм се към д-р Спасов и Имир, има ли някоя от вас, която е била с тях ако може да разкаже как е минало всичко, как е бил д-р Спасов (за Имир има много написано и е всичко много хубаво, затова и нея избрах), за него няма много мения и ще се радвам да споделите

# 376
Здравейте! На мен ми предстои раждане към края на този месец. Избрала съм д-р Златомира Арабаджиева и ак. Благовеста Терзийска. Бих искала да попитам раждалите в този екип или поне при ак. Терзийска за мнение 🥹

# 377
Аз не съм раждала при нея, но тя беше акушерката, с която имах най-голям контакт. Жената е супер спокойна, подкрепяща и мила! И много оправна. Минаваше по стаите, представяше се на новите коя е, идваше по няколко пъти на смяна да пита дали сме добре! Помогна ми с кърменето, още преди акушерката, която консултира за кърменето, да е минала.

Две седмици бях в болницата и бях без екип, бих казала, че тя е една от малкото, на които не им пука. И държанието ѝ не се влияе от това, нещо, което не мога да кажа за много други, по-известни акушерки от нея. 😏 Поне моите впечатления бяха такива. Докато други ми се зъбеха и присмиваха в акушерската стая 🤣, тя беше единствената, която ме успокои, когато се разплаках от това, че не знаех какво се случва и, че бях оставена почти на произвола на съдбата, щото нямам екип!

Аз съм с чудесни впечатления от нея, а също и всичките други момичета, с които раждах. Тя е дула, въобще не мисля, че има за какво да се притеснявате, жената си разбира от работата. Успех. 🫶

# 378
Здравейте! На мен ми предстои раждане към края на този месец. Избрала съм д-р Златомира Арабаджиева и ак. Благовеста Терзийска. Бих искала да попитам раждалите в този екип или поне при ак. Терзийска за мнение 🥹
На 5 .11.2020 г родих малкия във Шейново.
Бях без избор на екип.
По здравна каса.
На обяд родих.
Точно д-р Златомира Арабаджиева ми беше в екипа заедно с д-р Стойчкова.
Бях много доволна въпреки, че не съм избрала екип попаднах на страхотни хора.
Родих секцио но се възстанових бързо.
Белег почти нямам .
Много прецизно ме зашиха.
Сега малкия е на 4 години и половина.
Расте и дивее.
Взимах си го в часовете които бяха отбелязани.
Имаше всичко необходимо.
Освен дрешките за изписването всичко друго си беше от родилното.
Успех ви пожелавам и леко раждане.

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 14:59 от Танчето_30

# 379
  • Sofia
В Шейново дали приемат дрехи които не са с етикети - имам много и няма какво да ги правя.

# 380
  • София
В Шейново дали приемат дрехи които не са с етикети - имам много и няма какво да ги правя.
Мисля че приемат, обадете се и ги питайте.
Имаха много разнообразни ромпърчета, които според мен си бяха от дарения.

# 381
Момичета, може ли малко помощ откъм идеи за почерпка на д- р Вецев? Казаха ми че не пие алкохол, от сладки неща му е писнало като на всеки лекар, нищо не ми хрумва какво да му занеса? Родих преди два месеца, но нито беше в болницата  на изписването, нито на прегледа на който бях за да види как ми е зараснала операцията бях подготвена с почерпка. Не ми се ще и някакъв тип "сувенири" дето ще събират прах или ще се захвърлят в някой шкаф. Не ми е за парите, и да отбия номера,  а просто наистина искам да му занеса нещо което ще му хареса и му е по вкуса.
Ако някоя от вас знае нещо такова, или какви хобита и интереси има, всякакви идеи приемам.

# 382
  • София
Подарете му ваучер от Макарон за прежиеяване или солена торта за почерпка. За мен е излишно, защото сте си платила, но щом се натискате за подарък...

# 383
  • Sofia
Gift card едва ли би отказал някой и маже да си купят каквото искат.

# 384
Здравейте доктор Златомира Арабаджиева в Шейново ли извършва ражданията или работи само в Оскар Клиник ?
Все още се чудя къде да раждам тъй като не живеем в София.

# 385
Докато бях в болницата края на февруари, тя ми беше на едната визитация, в сайта на болницата пише, че е в отделението по Рискова бременност. Така че според мен си изражда в Шейново.

# 386
Някоя мама раждала планово секцио при др. Румен Велев? Ако може малко информация, че за него в нета повечето инфо е от преди няколко години!

# 387
Здравейте доктор Златомира Арабаджиева в Шейново ли извършва ражданията или работи само в Оскар Клиник ?
Все още се чудя къде да раждам тъй като не живеем в София.

Здравейте, д-р Арабаджиева изражда в Шейново, но преглежда в Оскар. Препоръчвам Ви я с две ръце, както и акушер Благовеста Терзийска. Това е един невероятен екип и нито една мама няма да сгреши, ако избере тях за израждащ я екип. ( Казвам Ви го като човек родил преди 30 часа именно с този екип) Simple Smile

# 388
Здравейте, момичета! В момента съм в 21 г.с. и раждането се очертава за края на ноември, ако всичко е наред. Следя се в медицинския център на Майчин дом, като по начало идеята ми беше да раждам в МД, но с оглед на всичко, случило се в последните дни, започвам много сериозно да се разколебавам. Също така, от тази година са въвели нови цени за избор на екип в МД, които го поставят много близко като бюджет до раждане в частна болница. Отново с оглед на събитията, не бих рискувала без екип. Така или иначе започвам да се замислям сериозно за вариант раждане в Шейново, тъй като досега съм прочела 90% добри отзиви, а и цените са такива, каквито се бях настроила да заплатя по принцип. За момента, слава богу, бременността ми е безпроблемна и лека, и след множество прочетени препоръки за акушерките в Шейново, се чудя дали да не съм с избор само на акушерка, ако, разбира се,  е възможно да родя естествено. Доколкото разбрах естественото раждане го води основно акушерка, а лекарят се намесва при проблем и ако има нужда от шевове накрая. Първо раждане ми е и се притеснявам, но буквално не видях и един лош отзив за лекар в Шейново, та си мисля да се доверя на късмета.
Ако има сред вас дами, раждали само с акушерка, бих се радвала да чуя мнения и препоръки, доволни ли сте от избора си, съжалявате и, че не сте избрали екип с лекар? За момента прочетох препоръки за Имир Ибраим, Евгения Коричкова и Благовеста Терзийска и предполагам ще се спра на някоя от тях.
Също така, доколкото разбрах по отношение на настаняването, има възможност за самостоятелна стая за 70лв и Вип за 140лв. И в двете стаи ли настаняват по един човек или в тази за 70лв сме две? И последен въпрос, ако искам епидурална упойка, тя се заплаща отделно от избора на акушерка? Т.е. е включена в цената, ако имам избор на екип с лекар, но не и ако избра само акушерка?

# 389
  • София
Коричкова се препоръчваше по мое време преди 10-11 годинк.
Сега са другите две. Благовеста познавам бегло от преди да имам деца-много деликатен човек, спокойна и мила. Във фейсбук ми е във френдлистата и впечатленията ми са, че продулжава да е такава-нещата които коментира, публикува са напълно в съответствие с моите представи, а именно-уважение към родилката, поставяне на нея и бебето в центъра, възможно най-щадящ начин на водене на раждането, предвид, че все пак е държавна болница и акушерката е длъжна да се съобразява с порядките и лекарите.
ВИП-овете често са заети от жени с планово секцио. При второто ми раждане исках вип, но точно по тази причина не успях да се доредя.
Съветвам ви да си изберете акушерка и бащата да присъства-незабравимо преживяване е за бащите, все пак детето им се ражда. Огромна част от приятелките ми са раждали с мъжете си и това е било само в положителна посока.
Щом ви е първо раждане ви съветвам да не сте самичка в стая. Може да попаднете на обиграна съквартирантка, която много да ви помогне в кърменето. Пт друга страна, във ВИП стаята бихте могли да прокарате консултант по кърмене.
Опитайте детето да е постоянно при вас. Отидете на срещи за кърмене преди раждане(от 1 до 7 август е световната седмица на кърменето и ще има доста събития на ЛА Лече Лига и НАПК.
Отбелязвам, че повечето акушерки там са обучени от дистрибутора им на шишета, което е конфликт на интереси и съответно няма надеждност на информацията.

Общи условия

Активация на акаунт