Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 46 017
  • 769
  •   1
Отговори
# 405
Това вярно ли е, че при размразяването загиват 1/3 от ембрионите?
Разбира се, че не е вярно...А и клиника, която не прави трансфери в събота и неделя за мен е непрофесионално....ако нямате успех, сменете клиниката. В никакъв случай не се съгласявай за трансфер на 6ти ден, при положение, че дори не знаят как ще се развие ембриончето. Аз наистина съм възмутена....Иначе не е рано на 3ти ден, има успешни трансфери дори и на 2ри ден. Ако ембриончето е борбено, всичко ще бъде наред. Обаче!!! Ако на 5ти ден вече е бластоцист и се излюпва, то мястото вече е в матката, НЕ се чака до 6ти ден.

# 406
На мен всички 5 ми ембриончета преживяха размразяването. Бяха 3-дневни.

Подкрепям мнението по-горе. Чувала съм и за лекари, които не правят пункции събота или неделя, а изтеглят по-рано или късно. Сами се сещате каква е цената на тези почивни дни за двойките.

# 407
Няма такова нещо, не се притеснявайте,  98% от ембрионите и 97% от яйцеклетките при правилно размразяване оцеляват, статистика от  един от последните семинари на ембриолозите от миналата година.
Клиниката трябва да разполага с качествена апаратура и ембриолозите да си свършат работата.

# 408
Разбира се, че не е вярно...А и клиника, която не прави трансфери в събота и неделя за мен е непрофесионално....ако нямате успех, сменете клиниката. В никакъв случай не се съгласявай за трансфер на 6ти ден, при положение, че дори не знаят как ще се развие ембриончето. Аз наистина съм възмутена....Иначе не е рано на 3ти ден, има успешни трансфери дори и на 2ри ден. Ако ембриончето е борбено, всичко ще бъде наред. Обаче!!! Ако на 5ти ден вече е бластоцист и се излюпва, то мястото вече е в матката, НЕ се чака до 6ти ден.

Кактус, това май е стандартно за Германия, знам от Маргото и нейната клиника не работеше през уикенда. Каза че има разни частни, много скъпи, дето бачкат, другите не.
Сигурно няма да има и кой да замрази.

# 409
При мен от 6 замразени 2 не оцеляха на размразяване. Утре ми е пункцията, стискайте ми палци да извадим хубави Я. Малко съм се притеснила за фоликулите дали могат да се спукат предк това…..
Няма такова нещо, не се притеснявайте,  98% от ембрионите и 97% от яйцеклетките при правилно размразяване оцеляват, статистика от  един от последните семинари на ембриолозите от миналата година.
Клиниката трябва да разполага с качествена апаратура и ембриолозите да си свършат работата.

# 410
Ivinas, само като прочетох първият пост и бях сигурна че става дума за Германия.
Бях в същата ситуация, искаха трансфер на ден 6 понеже 5ти се падаше в неделя.
Моят съвет е да направите трансфера утре на ден 3ти. Това е твое решения, имаш пълно право да настояваш. А също не се чувствах добре при мисълта за толкова късен трансфер и си настоях на моето. Ами спи си в кошарката 3 дневното.
Та ти имаш само един ембрион, няма какво да се селектира, че да има смисъл да чакаш.

# 411
На едно мнение сме с канелена бисквитка. Действай утре и те чакаме с хубаво ЧХГ после! 🍀🍀🍀
Cinnamon Cookie, да ти е живо и здраво! ❤️

# 412
Мерси Кактусче, много стиснати палци имаш от мен да гушкаш малко пухче скоро!🍀🍀🍀🍀

Аз чак се ядосах, защо изобщо предлагат удължената култура до бластоцист при едно единствено ембионче. Шансът му да стане бебе си е непроменен.
Аз направо щях да им прегрея телефоните утре, докато не ме вместят за деня.
Как може  такова несериозно отношение само и само да платиш някое друро евро отгоре. Понеже удължената култура се заплаща без здравната каса. То дори и в разрез със засона за защита на ембионите, едно да се чака до ден 5ти.

# 413
Noakaia , стискам палци днес всичко да мине добре и да извадите хубави яйчица!
Добре де, а ако пункцията се падне събота или неделя? Моята например беше в събота първата... Така отива всичко на кино, ако не се хване. Не, че моята беше успешна, но за по принцип.
Дано се съгласят и ти върнат на 3ти ден, щом така е по-правилно! То всъщност си зависи от теб как ще пожелаеш, нали? Успех!

# 414
Благодаря ви! 17 яйцеклетки 13 годни за оплождане. Свило ми се е сърцето тези дни как ще се развият. Успех на всички 🍀

# 415
noakaia , страхотна новина!
Стискам палци да се развият прекрасно и всичко да е наред.

При мен с наближаването на първия ми опит рязко се вдига тревожността. Предполагам, че ще ви досаждам по-често, а няма само да ви чета Flushed

# 416
Еха, супер резултат с тези яйчица! Дано всички се оплодят, желая успех!
Celesita, изобщо няма и дума за досаждане, аз много харесвам като си споделяме информация, даже мога да кажа, че и се успокоявам по този начин.

# 417
Celestia, Veli86 благодаря
Celestia, изобщо не го мисли. От моя опит, първата ми стимулация, пункция и всичко останало минаха на магия. Всеки ден учех нови и нови неща. Сега притеснението ми беше доста повече, защото знам пътя и чакането. Моля се да имаме хубави ембриони и да направим ЗЕТ след известно време.

# 418
Celesita аз си мислех, че вече имаш един опит или съм те чела в някоя друга тема по друг повод.
Аз преди моята първа стимулация много се бях спекла, направо зъбите ми тракаха от страх. При втората бях доста по-спокойна, знаейки какво ме очаква при самата процедира. Но после чакането...
Вие в коя клиника стартирате?

# 419
Пожелавам ви вного хубави бластоцисти, най-добре всички зиготи да стигнат до 5 ден, и успешен ЗЕТ след това. Flowers Four Leaf Clover

Общи условия

Активация на акаунт