Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 87

• 45 113
  • 769
  •   1
Отговори
# 570
Да,имам правени две биопсии август и септември.Наложи се лечение и втората беше контролна.Според док всичко е наред вече.Аз все пак и средата на октомври се оперирах(махнаха останалата тръба поради хидросалпингс) и репродуктивната се разбра с лекарката,която ме оперира,да огледа отвътре как е положението.В какъв смисъл,не знам.
Относно коментирането на резултатите,не веднъж съм писала,че бях при д-р Бързашки първите два опита.Има жени,които са доволни от него,но именно заради него,се отказах от опити 4 години.Никаква комуникация.Даже не знаех,че съм с хиперстимулация след втората пункция.Той ми каза,че организма ми е бурен,първия път не сме успели със свежия и оставам на ЗЕТ,понеже имал по-голяма успеваемост.Сега съм при Бодурска и разликата е в светлинни години.Е,ще видим резултата,но засега съм много доволна.

# 571
Като чета колко изследвания правите по време на стимулация чак се притесних. От мен искаха само веднъж ТСХ, ПКК и вирусология. :/

# 572
Няма от какво да се стряскаш. В една друга тема, преди доста време, имаше момиче, което питаше, сега като и е минал трансфера, кога да чака да и дойде Wink Беше си бременна после от първи опит, първи трансфер, дето се вика на всички това желая!
При мен изследванията се натрупаха в резултат на неуспехи и търсене на причината за тях.

# 573
Дано всеки му така! При нас единствения проблем е ПКЯ. В началото не ми се стори като “сериозен” проблем, но ето ни 3 г по-късно. Минали сме през Сигридов, Надежда и сега в Турция.

Няма от какво да се стряскаш. В една друга тема, преди доста време, имаше момиче, което питаше, сега като и е минал трансфера, кога да чака да и дойде Wink Беше си бременна после от първи опит, първи трансфер, дето се вика на всички това желая!
При мен изследванията се натрупаха в резултат на неуспехи и търсене на причината за тях.

# 574
Бихте ли споделили някаква идея за справяне с инжекциите?Вече място нямам на корема.Всичко е зелено и на плочки.Толкова е твърд,че не мога да го прегъна да си обуя/събуя чорапите.Стимулацията ми беше 15 дена с по 2,3,4 инжекции на ден.От вторник имам по 3 на ден.Вече като наближи часа за инжекцията,изпадам в паника.

# 575
# 576
На мен сестрите ми бяха казали,че може в корема или в горната част на бедрото. Попитай в твоята клиника, може би зависи от лекарството.

# 577
2 Пролутекс в корема и 1 Фраксипарин,в ръцете.Имам човек,който да ги поставя.Мед сестра е,но просто и тя се чуди.Работи в урологията и гинекологията не й е силна страна.Самата тя се чуди и казва,че е нечовешко това,през което минаваме.

# 578
И аз това съм го чувала за горната част на бедрата.
Някой беше писал по-назад в темата, че ходил в близката лаборатория да му ги слагат. А едно момиче, с което бях на пункция, каза, че ходи сутрин и вечер до маипулационата на клиниката по същата причина.

# 579
Момичета, моля за съвет.

Пункцията ми мина на 1.02. На 06.02 дойде едно като цикъл, но много необичайно. Прилича на съсиреци. На 08.02 се събудих с ужасяващи болки. Режеща, гадна, абе … място не си намерих. Мъчих с нош-па, без ефект. Обадих се на д-р Есен (Бахчеджи БГ) и веднага ме извика за преглед. Каза, че има риск от усукване на яйчник или инфекция. Пуснахме кръв и остана само варианта с усукването. Каза са лежа и без да мърдам. На 10.02 пак на преглед. Болката вече далеч не е ужасяваща, но усещам дискомфорт. Пак каза, че изглежда добре, ноо да продължавам с лежането.

Имали ли сте подобна ситуация? Колко време беше при вас отшумяването на всичко това?

# 580
  • Пловдив
Здравейте! Колко дни е нормално да имам зацапване от изхвърлянето на ЗФ? Преди няколко дни имах мнооого леко, после спря, после пак само малко на салфетката. Но вчера и днес е доста повече и се притеснявам. Не знам дали да се свържа с док. Сега ли е моментът ба самото изхвърляне, предните дни може да е било само подготовка. Днес е 17и ден от приема на Дровелис. Филмирах се...

# 581
Здравейте, момичета,

Предстои ми да започна стимулация по къс протокол. Вчера ми беше ден 1 и мислех, че клиниката не работи, за това се обадих днес за час и ми казаха, че утре могат да ме вземат. Виждам, че масово се започва стимулация на втори ден. Трети дали е ок за старт?

# 582
Здравей, да има възможност за започване на 3-ти ден. Когато аз започвах имах също притеснения ако не хванем работното време на клиниката, но д-рката каза, ме и 3-ти е приемлив за старт.

Здравейте, момичета,

Предстои ми да започна стимулация по къс протокол. Вчера ми беше ден 1 и мислех, че клиниката не работи, за това се обадих днес за час и ми казаха, че утре могат да ме вземат. Виждам, че масово се започва стимулация на втори ден. Трети дали е ок за старт?

# 583
Здравейте мили момичета,

Предварително се извинявам, че пиша за първи път при вас от анонимен профил, но ми е малко трудно лично да говоря по темата засега.
Истината е, че досега не исках много да се интересувам от странични мнения, но форумът винаги ми е бил полезен и знам, че поне по тази тема мога да плуча искрен съвет.
Имам запушени тръби, както и нисък АМХ - 2, имам направна стимулация за 5 дни и пункция, от която извадиха общо 4 бр. яйцеклетки (на 39 г. съм). Оплодихме ги и станаха 4 ембриончета, от които само едно достигна необходимата зрялост и го замразихме. Изследвано е генетично и се препоръчва трансфер.
Работата е там, че моят лекуващ лекар изрази крайния си песимизъм за генетичното изследване още преди да е излязал резултата и отново ме подлага на минимална стимулация за нова пункция по протокол "Спонтанен цикъл".
Днес съм на преглед при нея и въпросите ми (ще съм много благодарна за мнение дали са адекватни!) са:
След като ме е стимулирала за нова пункция, това за мен означава, че не ме подготвя за трансфер, а ще иска да се застрахова като извади още клетки и евентуално замразим нови ембриончета за в бъдеще?
Навредила ли е новата стимулация на бъдещия трансфер и изобщо ваденето на айцеклетки всеки месец не ограничава ли яйчниковия резерв занапред?

Много се извинявам ако звуча хаотично, но това ми минава през съзнанието на първи прочит.
Благодаря и огромен успех на всички бъдещи мами!

# 584
Амх 2 хич не е ниско, но пък странното е, че не кореспондира с малкия брой на яйцеклетките. Хубав знак е, че са стигнали до 5 ден всичките. На мен лично ми звучи разумно това, което е предложил лекаря. С трансфер се губи време, ако не дай си Боже е неуспешен, а в тази възраст всеки месец е важен. За мен лично най-голямата ми грешка е, че не събирах ембриони ( в Турция пулинг се казва този процес), а правех трансфер след стимулация, защото хормоните около трансфера много ме объркаха и ми трябваше време след това да се възстановя за нова стимулация. А когато се възстанових, вече антралните фоликули бяха намаляли като бройка. И като цяло организма вече е компрометиран от многото хормони. Та, аз съм за събиране.

Общи условия

Активация на акаунт